Wyświetlanie 401–420 z 464 wyników

  • SOS SOJOWY TAMARI 50 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, nasiona SOI*, sól morska 6,7 %, alkohol*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, ocet ryżowy*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    50 % mniej soli w porównaniu do tradycyjnego sosu sojowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 340 kJ / 81 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,1 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 7,5 g
    Sól – 6,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

    30,60 
  • SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 125 ml – YAKSO

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA* (39 %), sól morska, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi. Fermentacja jest za pomocą kultur koji (Aspergillus oryzae) i trwa ponad 1,5 roku.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 293 kJ/70 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,3 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 10 g
    Sól: 13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,70 
  • SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 145 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 346 kJ/82 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,8 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 10,3 g
    Sól – 13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    18,90 
  • SOS SOJOWY TERIYAKI SŁODKI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250ML – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, syrop ryżowy*, tamari* (woda, SOJA*, sól morska, alkohol, Aspergillus oryzae), przyprawa Mirin* (ryż*, woda, Aspergillus oryzae), skrobia kukurydziana*, ocet ryżowy*, sól morska, czosnek*, cebula*, imbir* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Słodki, tradycyjny sos Japoński, przygotowany na bazie sosu Tamari.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 665 kJ/156 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 11 g
    Białko – 3,0 g
    Sól – 4,10 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 miesięcy i przechowywać maksymalnie w temperaturze 7 stopni Celsjusza.

    23,60 
  • SOS UMAMI BEZGLUTENOWY BIO 145 ml – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    tamari* (woda, ziarna SOI*, sól morska, solone shochu*, Aspergillus oryzae), mirin* (słodki ryż*, shochu*, ryż*, Aspergillus oryzae), koncentrat soku jabłkowego*, ocet z brązowego ryżu* (woda, ryż brązowy*, sól morska, Aspergillus oryzae), woda, miso genmai* (ziarna SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus oryzae), czosnek w proszku*, imbir w proszku*, cebula w proszku*, pieprz cayenne*, marchew w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Uniwersalna przyprawa słona o intensywnym smaku umami.
    Po prostu nalej i ciesz się smakiem! Użyj sosu umami jako sosu do makaronu, jako sosu do poke lub miski Buddy, jako dipu do sushi, jako sosu do sałatek lub jako przyprawy do zup.
    Można w nim nawet marynować tofu lub tempeh. Możliwości są nieskończone!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 554 kJ/132 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 23 g
    w tym cukry: 18 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 5,70 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    22,10 
  • Sos wegetariański Bolognese ekologiczny, bezglutenowy 350g – Zwergenwiese

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy* (65 %), paski SOJOWE*(16 %) (produkt z białka SOJOWEGO*), woda, SELER*, cukier trzcinowy*, cebula*, syrop z PSZENICY* (bezglutenowy), sól kamienna, sok z cytryny z koncentratu*, olej słonecznikowy*, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól kamienna), czosnek*, oregano*, bazylia*, pietruszka*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia.
    Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
    Produkt wegański.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 291 kJ/69 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 7,9 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 4,3 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8 °C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80 
  • SOS Z ŻÓŁTYCH POMIDORÓW Z KURKUMĄ BEZGLUTENOWY BIO 340 ml – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    pomidory żółte* 62 %, woda, ananas*, cebula*, syrop z agawy*, olej słonecznikowy*, napój kokosowy*, skrobia ziemniaczana*, sól kamienna, kurkuma*, pieprz*, czosnek*, pieprz cayenne*, kminek*, kolendra*, koncentrat soku cytrynowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
    Odpowiedni dla wegan.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 302 kJ/72 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 7,5 g
    w tym cukry: 5,9 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8°C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80 
  • SPODY DO PIZZY BEZGLUTENOWE 230 g – INCOLA

    SKŁADNIKI
    woda, skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, tapiokowa), mąka ryżowa, olej rzepakowy, syrop ryżowy, glukoza, drożdże, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma guar), sól, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych).

    OPIS
    Bezglutenowe i wegańskie spody do przygotowania domowej pizzy.
    Są całkowicie wolne od wszelkich alergenów. Wystarczy nałożyć ulubione składniki i włożyć na 6 minut do piekarnika, aby cieszyć się smakiem chrupiącej pizzy.
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Piekarnik nagrzej do 190℃. Na spód do pizzy nałóż sos pomidorowy i ulubione dodatki. Pizzę podgrzewaj w piekarniku przez 6 – 10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1300 kJ/309 kcal
    Tłuszcz: 8,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 56,1 g
    w tym cukry: 6,6 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 14 – 21°C, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    15,10 
  • SUBSTYTUT BITEJ ŚMIETANY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 54 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier puder*, skrobia ziemniaczana*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, cukier klonowy*, płatki ziemniaczane*, substancja zagęszczająca: guma guar*; inulina*, białko ryżowe*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny do deserów warstwowych, ciast, kawy lub ze świeżymi owocami. Szczególnie smaczny z posypką krokant, marcepanem, musem migdałowym i orzechami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na jedną porcję gotowej wegańskiej bitej śmietany potrzebne jest: 125 ml zimnego napoju sojowego + 27 g (3 czubate łyżki) proszku.
    Dla uzyskania najlepszej konsystencji – Za pomocą miksera ręcznego ubij pół zawartości opakowania ze 125 ml zimnego napoju sojowego przez 5 minut na najwyższych obrotach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1555 kJ/367 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 78 g
    Błonnik: 9,6 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,46 g

    UWAGA
    Ubijanie jest możliwe tylko z naturalnym napojem SOJOWYM bez żadnych dodatków. Inne napoje roślinne, ŚMIETANKA nie mogą być ubijane.
    Jeśli przygotowana wegańska bita ŚMIETANA była w lodówce dłużej niż 1 godzinę, to należy ją ubić ponownie mikserem ręcznym przez 1 minutę przed podaniem.
    Kolorową wegańską bitą śmietanę można uzyskać za pomocą produktu (BARWNIKI SPOŻYWCZE BEZGLUTENOWE BIO (6 x 8 g) 48 g – BIO VEGAN). Po prostu dodaj przygotowany według przepisu barwnik do ubitej wegańskiej bitej śmietany i krótko wymieszaj mikserem ręcznym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    10,70 
  • SUBSTYTUT JAJECZNICY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 50 g – BIOVEGAN

    SUBSTYTUT JAJECZNICY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 50 g – BIOVEGAN
    SKU: 4005394287675
    Ilość w opakowaniu: 15
    Waga: 0.056 kg
    Cena za kg: 166.07

    4,00 
  • SUPLEMENT DIETY KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO KURKUMA IMBIR PIEPRZ BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – JOY DAY

    SKŁADNIKI
    zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (4×10*7jtk/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve Bbr 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych* 40% (w tym korzeń kurkumy* 49%, korzeń imbiru* 49%, ziarna pieprzu* 2%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym, orzeźwiającym smakiem. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt nieklarowany i niepasteryzowany. Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
    Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.
    Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji spożycia. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
    Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    Kwasowość suplementu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.

    ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym, w sposób niedostępny dla dzieci. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.

    70,80