Wyświetlanie 21–40 z 67 wyników
-
10,60 zł
MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
Mąkę kokosową można używać:
– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
– jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
– w kuchni azjatyckiej i hinduskiejWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 37 g
Białko: 20 g
Sól: 0,16 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
6,30 zł
MĄKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 450G – PROBIO
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 8,6 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C -
17,90 zł
MĄKA LNIANA BRĄZOWA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR
SKŁADNIKI
prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*ertyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.Przepis na chleb podróżnika:
Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soliSposób wykonania:
1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj
2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody
3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem
4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli „krakersy” nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minutGdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem „krakersy” będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy – zagęszczą ją.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 25 g
Białko: 18,6 g
Sól: 0,14 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,20 zł
MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR
SKŁADNIKI
prażone, mielone nasiona lnu złotego*. (*certyfikowany składniki ekologiczny)OPIS
Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.Przepis na lniane chipsy keto:
Składniki: 100 g mąki lnianej zlotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy**
** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąkiSposób wykonania:
1. Wszystkie składniki wsypać do miski
2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbieOtrzymane chipsy zawierają:
– 45 % tłuszczu
– 25 % błonnika
– 18 % białka
– i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal
Tłuszcz: 38,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 30,1 g
Białko: 22,6 g
Sól: 0,14 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
26,40 zł
MĄKA MIX IT DUNKEL RAZOWA BEZGLUTENOWA (MIXPERPANE RUSTICO) 1KG – SCHAR
SCHAR
MĄKA MIX IT DUNKEL RAZOWA BEZGLUTENOWA (MIXPERPANE RUSTICO) 1KG – SCHAR
8008698008997 -
11,00 zł
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 500 g – DENVER FOOD
SKŁADNIKI
mąka owsiana.OPIS
Mąka owsiana z uwagi na wysoką zawartość błonnika (10 g w 100 g) jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wypieków bezglutenowych. Ciasta, pieczywa, naleśniki oraz gofry – wszędzie tam mąka owsiana znajdzie swoje zastosowanie.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna -1393 kJ/331 kcal
Tłuszcz – 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 53,8 g
w tym cukry – 0,7 g
Białko -13,1 g
Sól -0,014 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,20 zł
MĄKA OWSIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 10 g
Białko: 14 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
8,10 zł
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 %OPIS
Mąka ryżowa powstaje ze zmielonych ziaren ryżu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1488 kJ/ 351 kcal
Tłuszcz 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 77,6 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 1,2 g
Białko 7,2 g
Sól <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,40 zł
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny)OPIS
Mąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 73 g
W tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona SEZAMu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃. -
26,50 zł
Mąka uniwersalna bezglutenowa 1kg – Schar
Mąka uniwersalna bezglutenowa 1kg – Schar
8008698013113 -
18,30 zł
MĄKA UNIWERSALNA MEHL FARINE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
SCHAR
MĄKA UNIWERSALNA MEHL FARINE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
8008698005118 -
14,20 zł
MĄKA Z SOCZEWICY CZERWONEJ BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO
SKŁADNIKI
Mąka z czerwonej soczewicy* (*składnik ekologiczny)OPIS
Mąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 57 g
W tym cukry: 0 g
Błonnik: 10 g
Białko: 24 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25˚C i wilgotności względnej do 70 %. -
14,10 zł
MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73,4 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 16,8 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,10 zł
MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 160G – BAUCK HOF
BAUCK HOF
MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 160G – BAUCK HOF
4015637823942 -
14,30 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN
PIĘĆ PRZEMIAN
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN
5902837810591 -
14,60 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
SKU: 5907653104138
Ilość w opakowaniu: 8
Waga: 0.52 kg
Cena za kg: 28.08