Wyświetlanie 21–40 z 67 wyników

  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
    Mąkę kokosową można używać:
    – jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
    – jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
    – jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
    – w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,16 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    10,60 
  • MĄKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 450G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C

    6,30 
  • MĄKA LNIANA BRĄZOWA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR

    SKŁADNIKI
    prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*ertyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
    Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

    Przepis na chleb podróżnika:
    Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soli

    Sposób wykonania:
    1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj
    2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody
    3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem
    4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli „krakersy” nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minut

    Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem „krakersy” będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy – zagęszczą ją.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal
    Tłuszcz: 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 25 g
    Białko: 18,6 g
    Sól: 0,14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,90 
  • MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR

    SKŁADNIKI
    prażone, mielone nasiona lnu złotego*. (*certyfikowany składniki ekologiczny)

    OPIS
    Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
    Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

    Przepis na lniane chipsy keto:
    Składniki: 100 g mąki lnianej zlotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy**
    ** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąki

    Sposób wykonania:
    1. Wszystkie składniki wsypać do miski
    2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
    3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
    4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
    5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
    6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie

    Otrzymane chipsy zawierają:
    – 45 % tłuszczu
    – 25 % błonnika
    – 18 % białka
    – i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal
    Tłuszcz: 38,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 30,1 g
    Białko: 22,6 g
    Sól: 0,14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,20 
  • MĄKA MIX IT DUNKEL RAZOWA BEZGLUTENOWA (MIXPERPANE RUSTICO) 1KG – SCHAR

    MĄKA MIX IT DUNKEL RAZOWA BEZGLUTENOWA (MIXPERPANE RUSTICO) 1KG – SCHAR

    SCHAR
    MĄKA MIX IT DUNKEL RAZOWA BEZGLUTENOWA (MIXPERPANE RUSTICO) 1KG – SCHAR
    8008698008997

    26,40 
  • MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 500 g – DENVER FOOD

    SKŁADNIKI
    mąka owsiana.

    OPIS
    Mąka owsiana z uwagi na wysoką zawartość błonnika (10 g w 100 g) jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wypieków bezglutenowych. Ciasta, pieczywa, naleśniki oraz gofry – wszędzie tam mąka owsiana znajdzie swoje zastosowanie.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna -1393 kJ/331 kcal
    Tłuszcz – 7,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 53,8 g
    w tym cukry – 0,7 g
    Białko -13,1 g
    Sól -0,014 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,00 
  • MĄKA OWSIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
    Tłuszcz: 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    13,20 
  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 %

    OPIS
    Mąka ryżowa powstaje ze zmielonych ziaren ryżu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1488 kJ/ 351 kcal
    Tłuszcz 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 77,6 g
    w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 1,2 g
    Białko 7,2 g
    Sól <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,10 
  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 73 g
    W tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać nasiona SEZAMu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃.

    13,40 
  • Mąka uniwersalna bezglutenowa 1kg – Schar

    Mąka uniwersalna bezglutenowa 1kg – Schar

    Mąka uniwersalna bezglutenowa 1kg – Schar
    8008698013113

    26,50 
  • MĄKA UNIWERSALNA MEHL FARINE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR

    MĄKA UNIWERSALNA MEHL FARINE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR

    SCHAR
    MĄKA UNIWERSALNA MEHL FARINE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
    8008698005118

    18,30 
  • MĄKA Z SOCZEWICY CZERWONEJ BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    Mąka z czerwonej soczewicy* (*składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 57 g
    W tym cukry: 0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 24 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do 25˚C i wilgotności względnej do 70 %.

    14,20 
  • MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
    Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup oraz w innych formach według upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    33,50 
  • MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 160G – BAUCK HOF

    BAUCK HOF
    MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 160G – BAUCK HOF
    4015637823942

    8,10 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810591

    14,30 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
    SKU: 5907653104138
    Ilość w opakowaniu: 8
    Waga: 0.52 kg
    Cena za kg: 28.08

    14,60