Wyświetlanie 1–20 z 65 wyników

  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
    Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
    Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1502 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 8,0 g
    Białko – 4,8 g
    Sól – 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,60 
  • Bułka tarta kukurydziana ekologiczna, bezglutenowa 200g – Bauck Hof

    BAUCK HOF
    BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA, BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 200G – BAUCK HOF
    4015637827353

    10,30 
  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
    Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 97 g
    w tym cukry: 97 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,40 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    13,60 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży. Wystarcza na 500 g mąki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności.

    6,40 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    5,90 
  • KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN

    SKŁADNIKI
    mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.

    OPIS
    Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
    Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
    Tłuszcz – 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 13 g
    w tym cukry – 1,6 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 38 g
    Sól – 0,75 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
    Produkt higroskopijny.

    22,70 
  • MĄKA DO WYPIEKU CIAST MIX C KUCHEN KEKSEN PATISSERIE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR

    SCHAR
    MĄKA DO WYPIEKU CIAST MIX C KUCHEN KEKSEN PATISSERIE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
    8008698004852

    22,99 
  • MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Gryka – 100 %

    OPIS
    Otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego i zmielonego ziarna gryki

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1439kJ / 340 kcal
    Tłuszcz 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
    Węglowodany 63 g
    w tym cukry 0,7 g
    Błonnik 4 g
    Białko 13 g
    Sól 0,013 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,90 
  • MĄKA GRYCZANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana.

    OPIS
    Mąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturzedo 25 °C

    16,90 
  • MĄKA JAGLANA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Proso 100 %

    OPIS
    Mąka dla osób na diecie bezglutenowej.
    Wytworzona ze zmielonego ziarna prosa, zapakowana w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1514 kJ / 357 kcal
    Tłuszcz 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 70 g
    w tym cukry 0,5 g
    Błonnik 1,9 g
    Białko 11 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,30 
  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA

    MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA
    SKU: 5902650275713
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 4.04 kg
    Cena za kg: 38.56

    155,80 
  • MĄKA KASZTANOWA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcal
    Tłuszcz – 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 71 g
    w tym cukry – 29,5 g
    Białko – 6,4 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,90 
  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
    Mąkę kokosową można używać:
    – jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
    – jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
    – jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
    – w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,16 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    10,60