Wyświetlanie wszystkich wyników: 69
-
9,80 zł
BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – BIOPONT
SKŁADNIKI
kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1502 kJ/356 kcal
Tłuszcz – 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 70 g
w tym cukry – 3,0 g
Błonnik – 8,0 g
Białko – 4,8 g
Sól – 0,76 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,30 zł
Bułka tarta kukurydziana ekologiczna, bezglutenowa 200g – Bauck Hof
BAUCK HOF
BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA, BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 200G – BAUCK HOF
4015637827353 -
9,00 zł
CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.SPOSÓB UŻYCIA
Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 97 g
w tym cukry: 97 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
13,80 zł
DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone drożdżeOPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
Nie przechowywać powyżej 32°CWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 26 g
Białko: 34 g
Sól: 0,31 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
5,90 zł
DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone drożdżeOPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
Nie przechowywać powyżej 32°CWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 26 g
Białko: 34 g
Sól: 0,31 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
22,70 zł
KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN
SKŁADNIKI
mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.OPIS
Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
Tłuszcz – 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 13 g
w tym cukry – 1,6 g
Błonnik – 22 g
Białko – 38 g
Sól – 0,75 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
Produkt higroskopijny. -
22,99 zł
MĄKA DO WYPIEKU CIAST MIX C KUCHEN KEKSEN PATISSERIE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
SCHAR
MĄKA DO WYPIEKU CIAST MIX C KUCHEN KEKSEN PATISSERIE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
8008698004852 -
15,90 zł
MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
mąka gryczana 100 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1439 kJ/340 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 13 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,00 zł
MĄKA GRYCZANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PROBIO
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka gryczana.OPIS
Mąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać nasiona SEZAMUZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturzedo 25 °C -
10,30 zł
MĄKA JAGLANA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
mąka jaglana 100 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1514 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 11 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
155,80 zł
MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA
MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA
SKU: 5902650275713
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 4.04 kg
Cena za kg: 38.56 -
13,90 zł
MĄKA KASZTANOWA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 250G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka kasztanowa 100 %.OPIS
Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami, nadaje potrawom wyjątkowy smakWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1540 kJ / 365 kcal
Tłuszcz – 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 22 g
Białko – 5,8 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,60 zł
MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
Mąkę kokosową można używać:
– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
– jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
– w kuchni azjatyckiej i hinduskiejWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 37 g
Białko: 20 g
Sól: 0,16 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
6,30 zł
MĄKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 450G – PROBIO
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 8,6 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C -
10,40 zł
MĄKA KUKURYDZIANO – GRYCZANA DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
90 % mąka z żółtej kukurydzy*, 10 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1419 kJ / 334 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
3,90 zł
MĄKA LNIANA BRĄZOWA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR
SKŁADNIKI
prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*ertyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.Przepis na chleb podróżnika:
Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soliSposób wykonania:
1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj
2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody
3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem
4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli „krakersy” nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minutGdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem „krakersy” będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy – zagęszczą ją.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 25 g
Białko: 18,6 g
Sól: 0,14 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,00 zł
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 500 g – DENVER FOOD
SKŁADNIKI
mąka owsiana 100 %.OPIS
Mąka owsiana charakteryzuje się wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Polecamy jako dodatek do innych mąk do wypieku pieczywa, ciast, ciasteczek, naleśników oraz gofrów.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna -1473 kJ/350 kcal
Tłuszcz – 6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 52 g
w tym cukry – 0,4 g
Błonnik – 14 g
Białko -15 g
Sól -0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,20 zł
MĄKA OWSIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 10 g
Białko: 14 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
8,30 zł
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 77,6 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 7,2 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
13,60 zł
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny)OPIS
Mąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 73 g
W tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona SEZAMu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃. -
10,10 zł
MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g PASTA NATURA
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z białej kukurydzy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
9,10 zł
MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO
SKŁADNIKI
mąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1529 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 8,8 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C. -
33,00 zł
MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup oraz w innych formach według upodobań.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
13,80 zł
MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73,4 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 16,8 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,10 zł
MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 160G – BAUCK HOF
BAUCK HOF
MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 160G – BAUCK HOF
4015637823942 -
14,30 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN
PIĘĆ PRZEMIAN
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN
5902837810591 -
14,60 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
SKU: 5907653104138
Ilość w opakowaniu: 8
Waga: 0.52 kg
Cena za kg: 28.08 -
14,30 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO
SKU: 8595582424747
Ilość w opakowaniu: 12
Waga: 0.523 kg
Cena za kg: 27.34 -
15,60 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA KLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN
PIĘĆ PRZEMIAN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA KLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN
5902837810775 -
20,50 zł
Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
5902837811123 -
14,20 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZGLUTENOWA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN
PIĘĆ PRZEMIAN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWAKLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN
5902837810713 -
17,90 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN
SKU: 4005394287712
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.66 kg
Cena za kg: 27.12 -
16,70 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
PIĘĆ PRZEMIAN
PROMOCJA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
5902837810195 -
16,50 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
PIĘĆ PRZEMIAN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
5902837810188 -
20,10 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF
SKU: 4015637827339
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.607 kg
Cena za kg: 33.11 -
16,00 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
PIĘĆ PRZEMIAN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWAZ PESTKAMI DYNI (PRODUKT POLSKI) 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
5902837810232 -
17,90 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
PIĘĆ PRZEMIAN
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
5902837810546 -
12,50 zł
Mieszanka do wypieku gofrów bezglutenowa 350g – Pięć Przemian
Pięć Przemian
.Mieszanka do wypieku gofrów bezglutenowa 350g – Pięć Przemian
5902837811406 -
18,10 zł
Mieszanka do wypieku KETO bułek bezglutenowa 310g – Pięć Przemian
Mieszanka do wypieku KETO bułek bezglutenowa 310g – Pięć Przemian
5902837810874 -
2,40 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY – CELIKO
SKŁADNIKI
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.Przepis na babkę piaskową
Składniki:
– 150 g skrobi ziemniaczanej
– 100 g cukru
– 125 g margaryny
– 2 jaja
– 1 cukier wanilinowy Celiko
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia CelikoSposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
5,70 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY (3x17g) 51G – BIO VEGAN
SKŁADNIKI
skrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 966 kJ/226 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 18,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
21,90 zł
PROSZEK DO PIECZENIA EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 200G – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 41 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 15,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
6,00 zł
SKÓRKA CYTRYNY OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN
SKŁADNIKI
58 % liofilizowana skórka z cytryny*, 39 % suszona skórka z cytryny*, olejek cytrynowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z cytryny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
Pakowano w atmosferze ochronnej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1113 kJ/266 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 41 g
w tym cukry: 23 g
Błonnik: 34 g
Białko: 6,1 g
Sól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
38,40 zł
TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA
TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA
SKU: 5902650273788
Ilość w opakowaniu: 1
Waga: 3.046 kg
Cena za kg: 12.61 -
7,00 zł
TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %.OPIS
Ekologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1519 kJ/358 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 89 g
w tym cukry 3,4 g
Błonnik 0,9 g
Białko 0,2 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,10 zł
Tapioka (skrobia z manioku) ekologiczna, bezglutenowa 800g – Bio Planet
SKŁADNIKI
ekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %.OPIS
Ekologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1519 kJ/358 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 89 g
w tym cukry 3,4 g
Błonnik 0,9 g
Białko 0,2 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,90 zł
ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (2 x 10 g) 20 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 4,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,15 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.