Wyświetlanie wszystkich wyników: 68

  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
    Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
    Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1502 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 8,0 g
    Białko – 4,8 g
    Sól – 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,90 
  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
    Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 97 g
    w tym cukry: 97 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,90 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    13,70 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    5,80 
  • MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1439 kJ/340 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 63 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,70 
  • MĄKA GRYCZANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana.

    OPIS
    Mąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturzedo 25 °C

    17,00 
  • MĄKA JAGLANA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    mąka jaglana 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1514 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,40 
  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA

    MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA
    SKU: 5902650275713
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 4.04 kg
    Cena za kg: 38.56

    155,80 
  • MĄKA KASZTANOWA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kasztanowa 100 %.

    OPIS
    Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami, nadaje potrawom wyjątkowy smak.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1540 kJ/365 kcal
    Tłuszcz 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 72 g
    w tym cukry 22 g
    Błonnik 11 g
    Białko 5,8 g
    Sól 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,90 
  • MĄKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 450G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C

    6,20 
  • MĄKA MIX IT DUNKEL RAZOWA BEZGLUTENOWA (MIXPERPANE RUSTICO) 1KG – SCHAR

    SCHAR
    MĄKA MIX IT DUNKEL RAZOWA BEZGLUTENOWA (MIXPERPANE RUSTICO) 1KG – SCHAR
    8008698008997

    26,99 
  • MĄKA OWSIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
    Tłuszcz: 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    13,10 
  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 77,6 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,30 
  • MĄKA UNIWERSALNA MEHL FARINE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR

    SCHAR
    MĄKA UNIWERSALNA MEHL FARINE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
    8008698005118

    18,99 
  • MĄKA Z SOCZEWICY CZERWONEJ BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z czerwonej soczewicy.

    OPIS
    Mąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1317 kJ/313 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 39 g
    W tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać NASIONA SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C

    12,40 
  • MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1529 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C.

    9,10 
  • MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
    Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup oraz w innych formach według upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    33,00 
  • MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
    Tłuszcz: 5,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 73,4 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 16,8 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,70 
  • MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 160G – BAUCK HOF

    BAUCK HOF
    MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 160G – BAUCK HOF
    4015637823942

    8,10 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810591

    14,30 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
    SKU: 5907653104138
    Ilość w opakowaniu: 8
    Waga: 0.52 kg
    Cena za kg: 28.08

    14,60 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO
    SKU: 8595582424747
    Ilość w opakowaniu: 12
    Waga: 0.523 kg
    Cena za kg: 27.34

    14,30 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA KLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA KLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810775

    15,60 
  • Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian

    Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
    5902837811123

    20,50 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZGLUTENOWA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWAKLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810713

    14,20 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN
    SKU: 4005394287712
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.66 kg
    Cena za kg: 27.12

    17,90 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    PROMOCJA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810195

    16,70 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810188

    16,50 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF
    SKU: 4015637827339
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.607 kg
    Cena za kg: 33.11

    20,10 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWAZ PESTKAMI DYNI (PRODUKT POLSKI) 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810232

    16,00 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810546

    17,90 
  • Mieszanka do wypieku gofrów bezglutenowa 350g – Pięć Przemian

    Pięć Przemian
    .Mieszanka do wypieku gofrów bezglutenowa 350g – Pięć Przemian
    5902837811406

    15,99 
  • Mieszanka do wypieku KETO bułek bezglutenowa 310g – Pięć Przemian

    Mieszanka do wypieku KETO bułek bezglutenowa 310g – Pięć Przemian
    5902837810874

    18,10 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY – CELIKO

    SKŁADNIKI
    regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
    Opakowanie na 1 kg mąki.

    Przepis na babkę piaskową
    Składniki:
    – 150 g skrobi ziemniaczanej
    – 100 g cukru
    – 125 g margaryny
    – 2 jaja
    – 1 cukier wanilinowy Celiko
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko

    Sposób przyrządzenia:
    1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
    2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
    3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
    4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,40 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 200 g – ZDROWO NAMIESZANE

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające: winiany potasu, wodorowęglan sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niezawodny w każdej kuchni, zapewnia perfekcyjne wyrośnięcie i pulchność wypieków. Dzięki niemu pieczenie ciast staje się jeszcze większą przyjemnością.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 607 kJ / 143 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,00 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY (3x17g) 51G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niezawodny w każdej kuchni, zapewnia perfekcyjne wyrośnięcie i pulchność wypieków. Dzięki niemu pieczenie ciast staje się jeszcze większą przyjemnością.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 966 kJ/226 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 43 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 18,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    5,60 
  • PROSZEK DO PIECZENIA EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 200G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 15,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    23,00 
  • SKÓRKA CYTRYNY OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    58 % liofilizowana skórka z cytryny*, 39 % suszona skórka z cytryny*, olejek cytrynowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z cytryny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1113 kJ/266 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 23 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    6,00 
  • SODA OCZYSZCZONA BEZGLUTENOWA 80 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)

    OPIS
    Soda oczyszczona to uniwersalny środek wykorzystywany w wielu dziedzinach życia. W żywności jest stosowana jako substancja spulchniająca, stabilizująca oraz regulator kwasowości.

    Przepis na kruche ciasteczka bezglutenowe:
    -100 g skrobi kukurydzianej
    -100 g mąki kukurydzianej
    -50 g oleju roślinnego lub miękkiej margaryny do pieczenia
    -40 g ksylitolu lub cukru pudru
    -1 łyżeczka cukru waniliowego
    -2 jajka
    -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    -1/2 łyżeczki octu lub soku z cytryny
    Do ciasteczek można dodać np. kawałeczki czekolady lub łyżeczkę cukru korzennego

    Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy jednolite ciasto – powinno mieć konsystencję plasteliny. Jeżeli jest zbyt suche – można dodać odrobinę wody.
    Z ciasta formujemy małe kulki, rozpłaszczamy je dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 – 20 minut. Studzimy na kratce.
    Przed podaniem ciastka można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,00 
  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA

    TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA
    SKU: 5902650273788
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 3.046 kg
    Cena za kg: 12.61

    38,40 
  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1519 kJ/358 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 89 g
    w tym cukry 3,4 g
    Błonnik 0,9 g
    Białko 0,2 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,20 
  • Tapioka (skrobia z manioku) ekologiczna, bezglutenowa 800g – Bio Planet

    SKŁADNIKI
    ekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1519 kJ/358 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 89 g
    w tym cukry 3,4 g
    Błonnik 0,9 g
    Białko 0,2 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,50