Wyświetlanie wszystkich wyników: 69

  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
    Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
    Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1502 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 8,0 g
    Białko – 4,8 g
    Sól – 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,80 
  • Bułka tarta kukurydziana ekologiczna, bezglutenowa 200g – Bauck Hof

    BAUCK HOF
    BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA, BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 200G – BAUCK HOF
    4015637827353

    10,30 
  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami.
    Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 97 g
    w tym cukry: 97 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,00 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    13,80 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    5,90 
  • KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN

    SKŁADNIKI
    mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.

    OPIS
    Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
    Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
    Tłuszcz – 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 13 g
    w tym cukry – 1,6 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 38 g
    Sól – 0,75 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
    Produkt higroskopijny.

    22,70 
  • MĄKA DO WYPIEKU CIAST MIX C KUCHEN KEKSEN PATISSERIE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR

    SCHAR
    MĄKA DO WYPIEKU CIAST MIX C KUCHEN KEKSEN PATISSERIE BEZGLUTENOWA 1KG SCHAR
    8008698004852

    22,99 
  • MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1439 kJ/340 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 63 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,90 
  • MĄKA GRYCZANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana.

    OPIS
    Mąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturzedo 25 °C

    17,00 
  • MĄKA JAGLANA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    mąka jaglana 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1514 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,30 
  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA

    MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA
    SKU: 5902650275713
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 4.04 kg
    Cena za kg: 38.56

    155,80 
  • MĄKA KASZTANOWA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kasztanowa 100 %.

    OPIS
    Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami, nadaje potrawom wyjątkowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1540 kJ / 365 kcal
    Tłuszcz – 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 5,8 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,90 
  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
    Mąkę kokosową można używać:
    – jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
    – jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
    – jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
    – w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,16 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    10,60 
  • MĄKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 450G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C

    6,30 
  • MĄKA KUKURYDZIANO – GRYCZANA DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    90 % mąka z żółtej kukurydzy*, 10 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1419 kJ / 334 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 5,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,40 
  • MĄKA LNIANA BRĄZOWA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR

    SKŁADNIKI
    prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*ertyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
    Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

    Przepis na chleb podróżnika:
    Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soli

    Sposób wykonania:
    1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj
    2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody
    3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem
    4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli „krakersy” nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minut

    Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem „krakersy” będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy – zagęszczą ją.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal
    Tłuszcz: 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 25 g
    Białko: 18,6 g
    Sól: 0,14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,90 
  • MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 500 g – DENVER FOOD

    SKŁADNIKI
    mąka owsiana 100 %.

    OPIS
    Mąka owsiana charakteryzuje się wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Polecamy jako dodatek do innych mąk do wypieku pieczywa, ciast, ciasteczek, naleśników oraz gofrów.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna -1473 kJ/350 kcal
    Tłuszcz – 6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 52 g
    w tym cukry – 0,4 g
    Błonnik – 14 g
    Białko -15 g
    Sól -0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,00 
  • MĄKA OWSIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
    Tłuszcz: 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    13,20 
  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 77,6 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,30 
  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 73 g
    W tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać nasiona SEZAMu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃.

    13,60 
  • MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z białej kukurydzy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,10 
  • MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1529 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C.

    9,10 
  • MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
    Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup oraz w innych formach według upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    33,00 
  • MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
    Tłuszcz: 5,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 73,4 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 16,8 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,80 
  • MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 160G – BAUCK HOF

    BAUCK HOF
    MIESZANKA DO PRZYRZĄDZENIA FALEFELI BEZGLUTENOWA, EKOLOGICZNA 160G – BAUCK HOF
    4015637823942

    8,10 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZGLUTENOWYCH 400G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810591

    14,30 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN
    SKU: 5907653104138
    Ilość w opakowaniu: 8
    Waga: 0.52 kg
    Cena za kg: 28.08

    14,60 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO
    SKU: 8595582424747
    Ilość w opakowaniu: 12
    Waga: 0.523 kg
    Cena za kg: 27.34

    14,30 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA KLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA KLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810775

    15,60 
  • Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian

    Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500g – Pięć Przemian
    5902837811123

    20,50 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZGLUTENOWA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWAKLASYCZNA 420G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810713

    14,20 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN
    SKU: 4005394287712
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.66 kg
    Cena za kg: 27.12

    17,90 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    PROMOCJA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810195

    16,70 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810188

    16,50 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF
    SKU: 4015637827339
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.607 kg
    Cena za kg: 33.11

    20,10 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWAZ PESTKAMI DYNI (PRODUKT POLSKI) 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810232

    16,00 
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN

    PIĘĆ PRZEMIAN
    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500G – PIĘĆ PRZEMIAN
    5902837810546

    17,90 
  • Mieszanka do wypieku gofrów bezglutenowa 350g – Pięć Przemian

    Pięć Przemian
    .Mieszanka do wypieku gofrów bezglutenowa 350g – Pięć Przemian
    5902837811406

    12,50 
  • Mieszanka do wypieku KETO bułek bezglutenowa 310g – Pięć Przemian

    Mieszanka do wypieku KETO bułek bezglutenowa 310g – Pięć Przemian
    5902837810874

    18,10 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY – CELIKO

    SKŁADNIKI
    regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
    Opakowanie na 1 kg mąki.

    Przepis na babkę piaskową
    Składniki:
    – 150 g skrobi ziemniaczanej
    – 100 g cukru
    – 125 g margaryny
    – 2 jaja
    – 1 cukier wanilinowy Celiko
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko

    Sposób przyrządzenia:
    1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
    2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
    3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
    4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,40 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY (3x17g) 51G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 966 kJ/226 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 43 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 18,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    5,70 
  • PROSZEK DO PIECZENIA EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 200G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 15,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    21,90 
  • SKÓRKA CYTRYNY OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    58 % liofilizowana skórka z cytryny*, 39 % suszona skórka z cytryny*, olejek cytrynowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z cytryny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1113 kJ/266 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 23 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    6,00 
  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA

    TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA
    SKU: 5902650273788
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 3.046 kg
    Cena za kg: 12.61

    38,40 
  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1519 kJ/358 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 89 g
    w tym cukry 3,4 g
    Błonnik 0,9 g
    Białko 0,2 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,00 
  • Tapioka (skrobia z manioku) ekologiczna, bezglutenowa 800g – Bio Planet

    SKŁADNIKI
    ekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1519 kJ/358 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 89 g
    w tym cukry 3,4 g
    Błonnik 0,9 g
    Białko 0,2 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,10 
  • ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (2 x 10 g) 20 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
    Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
    1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 4,3 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    4,90