Wyświetlanie wszystkich wyników: 16
-
11,50 zł
.Tortilla ekologiczna (6 sztuk) 240g – Acapulco
.Tortilla ekologiczna (6 sztuk) 240g – Acapulco
5412514932473 -
11,40 zł
KUKURYDZIANY SPÓD DO PIZZY BEZGLUTENOWY BIO 100 g – SCHNITZER
SKŁADNIKI
34 % skrobia kukurydziana*, woda, 15 % mąka kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe*, mąka lniana*, dekstroza*, sól morska, proszek do pieczenia – wodorowinian potasu* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winiany potasu, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), błonnik jabłkowy*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bezglutenowy spód do pizzy wystaczy obłożyć świeżymi dodatkami, a następnie upiec w piekarniku, aby móc delektować się włoskim smakiem pizzy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obłożyć dowolnymi składnikami. Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez ok. 10-12 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1183 kJ/281 kcal
Tłuszcz: 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
10,20 zł
PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 110 g – AMAIZIN
SKŁADNIKI
mąka ryżowa* (62 %), tapioka*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papier ryżowy zanużyć na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i zawinąć w rulon.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
Węglowodany: 81,3 g
w tym cukry: 0,05 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,50 zł
PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 150 g (15 szt.) – TERRASANA
SKŁADNIKI
ryż biały*, sól, woda. (*certyfikowany składnikekologiczny)OPIS
Papier ryżowy służy głównie do przyrządzenia SUMMER rolls (ruloniki wypełnione farszem z surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego odcienia i odpowiedniej chrupkości).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Pokrój nadzienie w cienkie paski
2. Umieść arkusz papieru ryżowego w gorącej (nie wrzącej) wodzie aż zmięknie i stanie się giętki (ok. 20-30 sekund)
3. Wyjmij arkusz z wody
4. Umieść nadzienie na środku arkusza
5. Zawiń do góry boki i dół arkusza
6. Zawiń całość, aby stworzyć zgrabny kształt rolkiPropozycja nadzienia
paski lub plastry marchwi, cebuli dymki, papryki, ogórka, awokado, papryki chili, kiełki fasoli, mango, kolendry, mięty, makaronu ryżowego, imbiru, krewetekWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1433 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 2,7 g
Sól: 2,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
18,90 zł
PIADINA KAMUT – PSZENICA DURUM CAPPELLI BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY khorasan (kamut)* 35 %, mąka z PSZENICY durum Cappeli* 33 %, woda, olej słonecznikowy*, sól jodowana (sól morska, jodek potasu). Powierzchnię potraktowano alkoholem etylowym*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na rozgrzanej do 250°C patelni podgrzewać piadinę z dwóch stron po 30 s.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1225 kJ/291 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 46 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 8,6 g
Sól: 1,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i spożyć w ciągu 2 dni.
Nie przekłuwać opakowania. -
13,70 zł
PIADINA ORKISZOWA BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* 69 %, woda, olej słonecznikowy*, sól jodowana (sól morska, jodek potasu). Powierzchnię potraktowano alkoholem etylowym*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na rozgrzanej do 250°C patelni podgrzewać piadinę z dwóch stron po 30 s.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1316 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 8,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 8,6 g
Sól: 2,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i spożyć w ciągu 2 dni.
Nie przekłuwać opakowania. -
15,10 zł
SPODY DO PIZZY BEZGLUTENOWE 230 g – INCOLA
SKŁADNIKI
woda, skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, tapiokowa), mąka ryżowa, olej rzepakowy, syrop ryżowy, glukoza, drożdże, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma guar), sól, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych).OPIS
Bezglutenowe i wegańskie spody do przygotowania domowej pizzy.
Są całkowicie wolne od wszelkich alergenów. Wystarczy nałożyć ulubione składniki i włożyć na 6 minut do piekarnika, aby cieszyć się smakiem chrupiącej pizzy.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik nagrzej do 190℃. Na spód do pizzy nałóż sos pomidorowy i ulubione dodatki. Pizzę podgrzewaj w piekarniku przez 6 – 10 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1300 kJ/309 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 56,1 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 1,9 g
Sól: 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 14 – 21°C, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. -
17,00 zł
TORTILLA ORKISZOWA PIADINA BIO 260 g – LA BIO IDEA
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (60 %), woda, olej słonecznikowy*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
4 placki w opakowaniu. Tortille mogą być wypełnione prawie wszystkim: różnymi rodzajami mięs, RYB, ryżem, fasolą, sałatkami, tofu, lodami.SPOSÓB UŻYCIA
Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać na płycie grzejnej lub patelni po obu stronach przez 30 sekund. Dodać farsz według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1343 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 11,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 48,0 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 0,0 g
Białko: 7,9 g
Sól: 2,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i ŁUBINZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. -
22,50 zł
TORTILLA WRAPS WARZYWNA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 100 g – PAPAGRIN
SKŁADNIKI
jabłko*, siemię lniane*, burak*, cukinia*, czosnek*, imbir*, sól morska, kminek*, kolendra*, pieprz czarny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
4 sztuki w opakowaniu. Można podgrzewać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1770 kJ/423 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 29,8 g
w tym cukry: 29 g
Białko: 11,9 g
Sól: 0,53 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SELER.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
22,50 zł
TORTILLA WRAPS WARZYWNA ZŁOTA BEZGLUTENOWA BIO 100 g – PAPAGRIN
SKŁADNIKI
jabłko*, siemię lniane*, marchew* 45 %, babka jajowata*, cebula* 11 %, curry*, sól morska, chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
4 sztuki w opakowaniu. Można podgrzewać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2150 kJ/513 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 39,7 g
w tym cukry: 30,7 g
Białko: 13,3 g
Sól: 0,9 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i sezam.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.