Wyświetlanie wszystkich wyników: 16

  • .Tortilla ekologiczna (6 sztuk) 240g – Acapulco

    .Tortilla ekologiczna (6 sztuk) 240g – Acapulco
    5412514932473

    11,50 
  • KUKURYDZIANY SPÓD DO PIZZY BEZGLUTENOWY BIO 100 g – SCHNITZER

    SKŁADNIKI
    34 % skrobia kukurydziana*, woda, 15 % mąka kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe*, mąka lniana*, dekstroza*, sól morska, proszek do pieczenia – wodorowinian potasu* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winiany potasu, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), błonnik jabłkowy*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowy spód do pizzy wystaczy obłożyć świeżymi dodatkami, a następnie upiec w piekarniku, aby móc delektować się włoskim smakiem pizzy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Obłożyć dowolnymi składnikami. Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez ok. 10-12 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1183 kJ/281 kcal
    Tłuszcz: 5,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 4,3 g
    Sól: 1,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,40 
  • PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 110 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa* (62 %), tapioka*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Papier ryżowy zanużyć na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i zawinąć w rulon.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
    Węglowodany: 81,3 g
    w tym cukry: 0,05 g
    Białko: 3,2 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,30 
  • PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 150 g (15 szt.) – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    ryż biały*, sól, woda. (*certyfikowany składnikekologiczny)

    OPIS
    Papier ryżowy służy głównie do przyrządzenia SUMMER rolls (ruloniki wypełnione farszem z surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego odcienia i odpowiedniej chrupkości).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Pokrój nadzienie w cienkie paski
    2. Umieść arkusz papieru ryżowego w gorącej (nie wrzącej) wodzie aż zmięknie i stanie się giętki (ok. 20-30 sekund)
    3. Wyjmij arkusz z wody
    4. Umieść nadzienie na środku arkusza
    5. Zawiń do góry boki i dół arkusza
    6. Zawiń całość, aby stworzyć zgrabny kształt rolki

    Propozycja nadzienia
    paski lub plastry marchwi, cebuli dymki, papryki, ogórka, awokado, papryki chili, kiełki fasoli, mango, kolendry, mięty, makaronu ryżowego, imbiru, krewetek

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1433 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 83 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 2,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,50 
  • PIADINA KAMUT – PSZENICA DURUM CAPPELLI BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA

    PIADINA KAMUT – PSZENICA DURUM CAPPELLI BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY khorasan (kamut)* 35 %, mąka z PSZENICY durum Cappeli* 33 %, woda, olej słonecznikowy*, sól jodowana (sól morska, jodek potasu). Powierzchnię potraktowano alkoholem etylowym*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na rozgrzanej do 250°C patelni podgrzewać piadinę z dwóch stron po 30 s.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1225 kJ/291 kcal
    Tłuszcz: 7,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 46 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: 1,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i spożyć w ciągu 2 dni.
    Nie przekłuwać opakowania.

    18,90 
  • PIADINA ORKISZOWA BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* 69 %, woda, olej słonecznikowy*, sól jodowana (sól morska, jodek potasu). Powierzchnię potraktowano alkoholem etylowym*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na rozgrzanej do 250°C patelni podgrzewać piadinę z dwóch stron po 30 s.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1316 kJ/312 kcal
    Tłuszcz: 8,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 50 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: 2,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i spożyć w ciągu 2 dni.
    Nie przekłuwać opakowania.

    13,70 
  • PIADINA TRADYCYJNA BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* typ „O”, woda, olej słonecznikowy*, sól jodowana (sól morska, jodek potasu). Powierzchnię potraktowano alkoholem etylowym*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na rozgrzanej do 250°C patelni podgrzewać piadinę z dwóch stron po 30 s.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1215 kJ/288 kcal
    Tłuszcz: 5,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 7,7 g
    Sól: 1,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i spożyć w ciągu 2 dni.
    Nie przekłuwać opakowania.

    10,60 
  • TORTILLA WRAPS BIO 240 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (66 %), woda, olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, kwas: kwas mlekowy, sól morska, białko SOJOWE*, maltodekstryna*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, ekstrakt z ryżu*, glukoza*, dekstroza*, zioła*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealna dla dzieci. 6 placków w opakowaniu. Tortille mogą być wypełnione różnymi rodzajami mięs, RYB, ryżem, fasolą, sałatkami, tofu, lodami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać:
    – patelnia: pojedynczo podgrzewać po obu stronach przez kilka sekund
    – piekarnik nagrzany do 200 stopni Celsjusza: pojedynczo tortille opiekać pod przykryciem przez 1 minutę
    – mikrofalówka moc 800 W: pojedyncze tortille podgrzewać przez 10 sekund lub wszystkie (6 szt.) przez 1 minutę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1407 kJ/334 kcal
    Tłuszcz – 9,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
    Węglowodany – 51,9 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 9,1 g
    Sól -1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.

    12,00 
  • TORTILLA WRAPS WARZYWNA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 100 g – PAPAGRIN

    SKŁADNIKI
    jabłko*, siemię lniane*, burak*, cukinia*, czosnek*, imbir*, sól morska, kminek*, kolendra*, pieprz czarny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    4 sztuki w opakowaniu. Można podgrzewać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1770 kJ/423 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
    Węglowodany: 29,8 g
    w tym cukry: 29 g
    Białko: 11,9 g
    Sól: 0,53 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    22,50 
  • TORTILLA WRAPS WARZYWNA ZŁOTA BEZGLUTENOWA BIO 100 g – PAPAGRIN

    SKŁADNIKI
    jabłko*, siemię lniane*, marchew* 45 %, babka jajowata*, cebula* 11 %, curry*, sól morska, chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    4 sztuki w opakowaniu. Można podgrzewać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2150 kJ/513 kcal
    Tłuszcz: 27 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
    Węglowodany: 39,7 g
    w tym cukry: 30,7 g
    Białko: 13,3 g
    Sól: 0,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i sezam.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    22,50 
  • TORTILLA WRAPS Z OTRĘBAMI (ŹRÓDŁO BŁONNIKA POKARMOWEGO) BIO 240 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (57 %), woda, otręby PSZENNE* (9 %), olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, maltodekstryna*, syrop glukozowy*, kwas: kwas mlekowy, emulgator: lecytyny*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, zioła* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    6 placków w opakowaniu. Idealne dla dzieci. Tortille mogą być wypełnione różnymi rodzajami mięs, RYB, fasolą, sałatkami, tofu, sosami. Odpowiednia także do wypełnienia lodami czy bitą śmietaną jako danie na przyjęcie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać:
    – patelnia: pojedynczo podgrzewać po obu stronach przez kilka sekund;
    – piekarnik nagrzany do 200 stopni Celsjusza: pojedynczo tortille opiekać pod przykryciem przez 1 minutę;
    – mikrofalówka moc 800 W: pojedyncze tortille podgrzewać przez 10 sekund lub wszystkie (6 szt.) przez 1 minutę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1359 kJ/335 kcal
    Tłuszcz – 8,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 5,0 g
    Błonnik – 6,1 g
    Białko – 8,5 g
    Sól – 1,74 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.

    12,00