Wyświetlanie wszystkich wyników: 16

  • KUKURYDZIANY SPÓD DO PIZZY BEZGLUTENOWY BIO 100 g – SCHNITZER

    SKŁADNIKI
    34 % skrobia kukurydziana*, woda, 15 % mąka kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe*, mąka lniana*, dekstroza*, sól morska, proszek do pieczenia – wodorowinian potasu* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winiany potasu, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), błonnik jabłkowy*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowy spód do pizzy wystaczy obłożyć świeżymi dodatkami, a następnie upiec w piekarniku, aby móc delektować się włoskim smakiem pizzy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Obłożyć dowolnymi składnikami. Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez ok. 10-12 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1183 kJ/281 kcal
    Tłuszcz: 5,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 4,3 g
    Sól: 1,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    12,10 
  • MUSZLE TACO BEZGLUTENOWE BIO 150 g (12 szt.) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana* 75 %, olej roślinny (kokosowy)*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Muszle taco przygotowane według oryginalnego, meksykańskiego przepisu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Muszle taco podgrzać w temperaturze 150 stopni Celsjusza przez 10-15 minut. Następnie napełnić mięsem z kurczaka, przyprawami, sałatą, pomidorem, serem tartym oraz sosem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2138 kJ / 511 kcal
    Tłuszcz: 27 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,30 
  • PIADINA KAMUT – PSZENICA DURUM CAPPELLI BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA

    PIADINA KAMUT – PSZENICA DURUM CAPPELLI BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY khorasan (kamut)* 35 %, mąka z PSZENICY durum Cappeli* 33 %, woda, olej słonecznikowy*, sól jodowana (sól morska, jodek potasu). Powierzchnię potraktowano alkoholem etylowym*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na rozgrzanej do 250°C patelni podgrzewać piadinę z dwóch stron po 30 s.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1225 kJ/291 kcal
    Tłuszcz: 7,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 46 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: 1,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i spożyć w ciągu 2 dni.
    Nie przekłuwać opakowania.

    18,90 
  • PIADINA ORKISZOWA BIO (3 x 100 g) 300 g – ALIMENTA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* 69 %, woda, olej słonecznikowy*, sól jodowana (sól morska, jodek potasu). Powierzchnię potraktowano alkoholem etylowym*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na rozgrzanej do 250°C patelni podgrzewać piadinę z dwóch stron po 30 s.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1316 kJ/312 kcal
    Tłuszcz: 8,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 50 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: 2,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i spożyć w ciągu 2 dni.
    Nie przekłuwać opakowania.

    13,70 
  • PIADINA PEŁNOZIARNISTA BIO 200 g – SOTTOLESTELLE

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA pełnoziarnista* 58 %, woda, oliwa z oliwek extra virgin* 7,7 %, sól, naturalny aromat z oliwek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać na płycie grzejnej lub patelni po obu stronach przez 30 sekund. Nie podgrzewać w mikrofali.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1255 kJ/299 kcal
    Tłuszcz: 8,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 43 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 7,2 g
    Białko: 8,1 g
    Sól: 1,6 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamknietym opakowaniu i spożyć w ciągu 3 dni.

    13,60 
  • SPODY DO PIZZY BEZGLUTENOWE 230 g – INCOLA

    SKŁADNIKI
    woda, skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, tapiokowa), mąka ryżowa, olej rzepakowy, syrop ryżowy, glukoza, drożdże, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma guar), sól, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych).

    OPIS
    Bezglutenowe i wegańskie spody do przygotowania domowej pizzy.
    Są całkowicie wolne od wszelkich alergenów. Wystarczy nałożyć ulubione składniki i włożyć na 6 minut do piekarnika, aby cieszyć się smakiem chrupiącej pizzy.
    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Piekarnik nagrzej do 190℃. Na spód do pizzy nałóż sos pomidorowy i ulubione dodatki. Pizzę podgrzewaj w piekarniku przez 6 – 10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1300 kJ/309 kcal
    Tłuszcz: 8,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 56,1 g
    w tym cukry: 6,6 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 14 – 21°C, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    13,60 
  • TORTILLA WRAPS BIO 240 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (66 %), woda, olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, kwas: kwas mlekowy, sól morska, białko SOJOWE*, maltodekstryna*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, ekstrakt z ryżu*, glukoza*, dekstroza*, zioła*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealna dla dzieci. 6 placków w opakowaniu. Tortille mogą być wypełnione różnymi rodzajami mięs, RYB, ryżem, fasolą, sałatkami, tofu, lodami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać:
    – patelnia: pojedynczo podgrzewać po obu stronach przez kilka sekund
    – piekarnik nagrzany do 200 stopni Celsjusza: pojedynczo tortille opiekać pod przykryciem przez 1 minutę
    – mikrofalówka moc 800 W: pojedyncze tortille podgrzewać przez 10 sekund lub wszystkie (6 szt.) przez 1 minutę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1407 kJ/334 kcal
    Tłuszcz – 9,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
    Węglowodany – 51,9 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 9,1 g
    Sól -1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.

    12,70 
  • TORTILLA WRAPS Z OTRĘBAMI (ŹRÓDŁO BŁONNIKA POKARMOWEGO) BIO 240 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (57 %), woda, otręby PSZENNE* (9 %), olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, maltodekstryna*, syrop glukozowy*, kwas: kwas mlekowy, emulgator: lecytyny*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, zioła* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    6 placków w opakowaniu. Idealne dla dzieci. Tortille mogą być wypełnione różnymi rodzajami mięs, RYB, fasolą, sałatkami, tofu, sosami. Odpowiednia także do wypełnienia lodami czy bitą śmietaną jako danie na przyjęcie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać:
    – patelnia: pojedynczo podgrzewać po obu stronach przez kilka sekund;
    – piekarnik nagrzany do 200 stopni Celsjusza: pojedynczo tortille opiekać pod przykryciem przez 1 minutę;
    – mikrofalówka moc 800 W: pojedyncze tortille podgrzewać przez 10 sekund lub wszystkie (6 szt.) przez 1 minutę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1359 kJ/335 kcal
    Tłuszcz – 8,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 5,0 g
    Błonnik – 6,1 g
    Białko – 8,5 g
    Sól – 1,74 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.

    12,50