Wyświetlanie 41–46 z 46 wyników

  • OCET SPIRYTUSOWY 10 % BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet spirytusowy.

    OPIS
    Kwasowość: 10 %.
    Produkt niepasteryzowany.
    Ocet spirytusowy od lat stosuje się do marynowania i konserwowania warzyw, grzybów i owoców. Dodany do zalewy do RYB morskich i słodkowodnych nadaje im kwaskowatego aromatu.
    Ocet jest również dodatkiem do tradycyjnie przygotowywanych galaret.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    12,30 
  • OCET WINNY BIAŁY EKOLOGICZNY 500ML – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    wino z białych winogron*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kwasowość 6 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 89 kJ /21 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0,01 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    13,50 
  • OCET WINNY CZERWONY EKOLOGICZNY 500 ML – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    wino z czerwonych winogron* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kwasowość 6 %

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 89 kJ /21 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0,01 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    13,50 
  • OCET ŻURAWINOWY BIO 250 ml – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet żurawinowy 100 %.

    OPIS
    Naturalny produkt otrzymany w procesie biologicznej fermentacji octowej soku z żurawiny.
    Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek oraz sosów. Produkt niefiltrowany, naturalnie mętny. Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.
    Produkt niepasteryzowany do 4 % kwasowości.
    Proporcje napoju: 1-2 łyżki octu dodać do pół szklanki wody i wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    28,50 
  • ŻYWY OCET MALINOWY 330 ml – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    100 % malin.

    OPIS
    Naturalny żywy ocet uzyskujemy poprzez poddanie fermentacji soku owocowego, tłoczonego na zimno ze świeżych owoców, bez użycia drożdży, bez dodatku wody.
    Ocet nadaje się do spożycia przez okres co najmniej 3 lat od otwarcia butelki.
    Ocet ten ma wytrawny, malinowy aromat i kwaśny smak. Jest dobrym dodatkiem zarówno do sałatek i mięs, jak i deserów.
    Ocet malinowy w połączeniu z oliwą (oraz dodatkami takimi jak czosnek i pietruszka) można wykorzystać do przygotowania marynat do mięs, owoców morza lub grzybów. Ocet jest ponadto świetnym dodatkiem do sosów. Wzbogaci on smak sosów do mięs, sosów jogurtowych, czy w połączeniu z miodem słodkich sosów do lodów. Niektórzy polecają ocet z malin jako dodatek do bezy Pavlova

    Zalety:
    – naturalna fermentacja
    – wolno dojrzewający
    – żywe kultury bakterii
    – naturalnie mętny
    – niepasteryzowany

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,40