Wyświetlanie 61–72 z 72 wyników
-
81,90 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.4) 1 kg – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista, palona – 50 % Arabica, 50 % Robusta.OPIS
Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
Najbardziej intensywna i aromatyczna mieszanka z serii – dzięki wysokiej zawartości kofeiny niezwykle pobudza i daje zastrzyk energii na cały dzień.
Ma swoich wiernych fanów pośród osób intensywnie pracujących fizycznie i umysłowo potrzebujących źródła energii w przekroju całego dnia. Równie chętnie wybierana przez studentów podczas sesji jak i pracowników biurowych.
Blend ziaren z Ameryki Południowej i Afryki. Doskonały wybór do ekspresów automatycznych, ekspresów biurowych, Mokki i ekspresów ciśnieniowych.
Wyrazista i świetnie zbalansowana w kawach mlecznych.
Profil smakowy: dzięki optymalnemu profilowi palenia mieszanka ta charakteryzuje się wysokim body, przyjemną goryczą, wyraźnym posmakiem gorzkiej czekolady i kakao oraz niską kwasowością.
aromat: 4/5
intensywność: 5/5
słodycz: 2/5
gorycz: 5/5ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. -
31,30 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.4) 250 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista, palona – 50 % Arabica, 50 % Robusta.OPIS
Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
Najbardziej intensywna i aromatyczna mieszanka z serii – dzięki wysokiej zawartości kofeiny niezwykle pobudza i daje zastrzyk energii na cały dzień.
Ma swoich wiernych fanów pośród osób intensywnie pracujących fizycznie i umysłowo potrzebujących źródła energii w przekroju całego dnia. Równie chętnie wybierana przez studentów podczas sesji jak i pracowników biurowych.
Blend ziaren z Ameryki Południowej i Afryki. Doskonały wybór do ekspresów automatycznych, ekspresów biurowych, Mokki i ekspresów ciśnieniowych.
Wyrazista i świetnie zbalansowana w kawach mlecznych.
Profil smakowy: dzięki optymalnemu profilowi palenia mieszanka ta charakteryzuje się wysokim body, przyjemną goryczą, wyraźnym posmakiem gorzkiej czekolady i kakao oraz niską kwasowością.
aromat: 4/5
intensywność: 5/5
słodycz: 2/5
gorycz: 5/5ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. -
34,10 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA WYSOKOGÓRSKA FAIR TRADE BIO 250 g – OXFAM
SKŁADNIKI
ekologiczna kawa ziarnista arabica i robusta palona. Minimum 90 % kawy arabica.OPIS
Ekologiczna kawa wysokogórska składa się z mieszanki ściśle kontrolowanych upraw kaw Arabica / Robusta.
Kawa pochodzi z Hondurasu, Peru, Kongo i jest uprawiana na wysokości od 1400 do 1800 m. n. p. m.
Nadaje to kawie przyjemną kwasowość połączoną z owocowymi aromatami.
Palenie kawy odbywa się na poziomach od średniego do jasnego, dzięki czemu zachowuje ona wyjątkowe właściwości aromatyczne.
Kawa o łagodnej kwasowości i owocowym posmaku.Pakowano w atmosferze ochronnej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w zacienionym miejscu. -
36,60 zł
KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % BIO 250 g – DESTINATION
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista arabica palona bezkofeinowa*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Świetna na pobudzenie w ciągu dnia lub jako poranna kawa przy śniadaniu. Idealna do tworzenia wyjątkowych mieszanek dopełniając całość zrównoważonym subtelnym smakiem.
Intensywność: 5/10SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do filiżanki wsypać 7-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie i umieścić je w lodówce. -
46,20 zł
KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % BIO 250 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista arabica palona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kawa bezkofeinowa nie jest w 100 % wolna od kofeiny. Większość kaw bezkofeinowych zawiera 2-3 % naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę. W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera kofeinę.
Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego ekologiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne.
Delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem. -
75,00 zł
KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % ETIOPIA FAIR TRADE BIO 500 g – CAFE MICHEL
SKŁADNIKI
kawa ziarnista arabica* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA|
Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki. -
38,90 zł
KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % PERU BIO 200 g – ECOBLIK
SKŁADNIKI
ekologiczna palona, bezkofeinowa kawa 100 % Arabica – ziarnista.OPIS
Ekstrakcja kofeiny z ziaren wykorzystanych do naszej kawy odbywa się z wykorzystaniem wody, dzięki czemu może zachować swoją ekologiczną jakość. Proces ten odbywa się przed wypalaniem ziaren, dlatego nie wpływa znacząco na smak napoju. Warto wiedzieć, że proces dekofeinizacji eliminuje kofeinę w 97 – 98 %.
Ekologiczna kawa z Peru pochodzi z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami.
Kawa z Peru uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m, gdzie gleby są bardzo żyzne. Charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową, delikatną kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami. Wyczuwalne jest również delikatne, lecz głębokie body.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
115,80 zł
KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA/ROBUSTA FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM
SKŁADNIKI
kawa arabica*, kawa robusta*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Minimum 90 % ziaren kawy arabica.OPIS
Minimum 90 % arabiki.
Kraj pochodzenia kawy: Peru, Honduras, Uganda.
Kawa nie zawiera kofeiny. Otrzymana w procesie dekofeinizacji ziaren kawy dwutlenkiem węgla.
Stopień wypalenia: 1/3ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.