Wyświetlanie 41–60 z 61 wyników

  • KAWA ZIARNISTA ARABICA JASNOPALONA 100 % BLOND ROAST DEMETER BIO 250 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    kawa arabica jasnopalona* (100 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawa ziarnista jasnopalona o złotobrązowych ziarnach. Poces palenia ziaren Blonde Roast nie pozostawia naturalnej goryczki, napoje na bazie tej mieszanki mają delikatnie słodszy smak. Blonde Roast zawdzięcza swój delikatniejszy smak innemu procesowi palenia ziaren niż klasyczne Espresso Roast, natomiast zachowuje przy tym pełną moc kofeiny. Blonde Roast różni się od klasycznej Espresso Roast większą świeżością i delikatnością smaku.
    Doskonale komponuje się z napojami roślinnymi, które podkreślają słodkie nuty jasnopalonej kawy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaparzać za pomocą filtra przy użyciu kawiarki lub ekspresu do kawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    41,40 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA MEKSYK EKOLOGICZNA 500G – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami

    OPIS
    Charakteryzuje się intensywnym, owocowym aromatem i smakiem. Lekko kwaskowata.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 8-10 g zmielonej kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki

    62,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA MEKSYKAŃSKI JAGUAR BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa Meksykański Jaguar uprawiana jest w stanach Chiapas, Oaxaca i Veracruz, na wysokości około 1200 – 1500 m n.p.m. Dzięki urodzajnym, wulkanicznym glebom i równomiernym deszczom kawowce na południu Meksyku mają zapewnione wspaniałe warunki do rozwoju.
    Kawa Meksykański Jaguar jest kwintesencją orzechowej przyjemności, silnie akcentuje orzecha laskowego oraz wspaniale równoważy słodycz czekolady, karmelu i toffii. Dodatkowo posiada pobudzające tony cytrusów i jabłek, a nawet lekkiej pikanterii cynamonu. Nad filiżanką unosi się zapach kwiatów i przypraw. Warto spróbować tej kawy zarówno w postaci espresso, cappuccino, jak i po turecku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.2) 1 kg – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista, palona – 80 % Arabica, 20 % Robusta.

    OPIS
    Kawa ziarnista wypalana metodami rzemieślniczymi w tracycyjnym piecu bębnowym.
    Jedynka to połączenie wyśmienitych Arabik z niewielką domieszką afrykańskiej Robusty.
    Obecność Robusty zapewnia umiarkowane pobudzenie, ten blend świetnie sprawdzi się w ciągu całego dnia do wielu sposobów parzenia.
    Jest to odpowiedni wybór do ekspresu kolbowego lub automatycznego, a także do kawiarki, french pressu i parzenia tradycyjnego.
    Perfekcyjna w aromatycznym espresso lub americano, ale także w kremowych kawach mlecznych.
    Profil smakowy: harmonijne połączenie ziaren daje delikatną kawę o niskiej kwasowości, czekoladowej słodyczy i nutach korzenno – orzechowych.
    Świetny balans smaku i przyjemny aftertaste wyróżniają tą kompozycję.
    Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
    aromat: 3/5
    intensywność: 4/5
    słodycz: 3/5
    gorycz: 3/5

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.

    85,70 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.2) 250 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100% kawa ziarnista, palona – 80 % Arabica, 20 % Robusta.

    OPIS
    Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
    Dwójka to świetny balans smaku w espresso i klasycznej czarnej kawie, znakomita w kawach mlecznych.
    Naturalna energia i moc zamknięte w najwyższej jakości ziarnach. Nieco ciemniejsze palenie pozwala wydobyć więcej czekoladowych, pikantnych i orzechowych nut z tej niezwykle uniwersalnej mieszanki.
    Ciekawa propozycja dla użytkowników zarówno ekspresów profesjonalnych jak i domowych. Zyskała popularność pośród osób cieszących się kawą w zaciszu domowym jak również w przestrzeni biurowej.
    Zdecydowanie najbardziej uniwersalna i najczęściej wybierana przez naszych Klientów mieszanka.
    Profil smakowy: jej charakterystyczne cechy smakowe to niska kwasowość, czekoladowa słodycz i nuta korzenno-orzechowa dająca jej niezwykłą moc i charakter.
    Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
    aromat: 3/5
    intensywność: 4/5
    słodycz: 3/5
    gorycz: 3/5

    ZLECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.

    32,20 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.3) 250 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100% kawa ziarnista, palona – 60 % Arabica, 40 % Robusta.

    OPIS
    Kawa ziarnista wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
    Delikatny charakter tej kawy sprawia, że No. 3 to idealny wybór do ekspresów automatycznych dla osób pijących kawę od wczesnego ranka do późnego popołudnia.
    Trójka to blend Arabiki z Ameryki Południowej oraz afrykańskiej Robusty. Zwiększona zawartość Robusty dostarcza dodatkową dawkę kofeiny i skutecznie pobudza przy zachowaniu zrównoważonych walorów smakowych. Idealna mieszanka dla osób szukających kawowego pobudzenia jednocześnie unikając intensywnego charakteru ciemno palonych mieszanek. Sprawdzi się głównie w ekspresach automatycznych, ale także ciśnieniowych czy parzona w sposób tradycyjny, we french pressie i kawiarce.
    Delikatna w kawach mlecznych, ale też w espresso oraz americano.
    Profil smakowy: trójka jest subtelna w smaku jednak z wyraźnymi nutami czekolady, czarnej herbaty oraz orzechów włoskich a to wszystko przełamane przyjemną, ledwie wyczuwalną kwasowością.
    Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
    aromat: 3/5
    intensywność: 3/5
    słodycz: 3/5
    gorycz: 3/5

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów.

    31,70 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.4) 1 kg – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista, palona – 50 % Arabica, 50 % Robusta.

    OPIS
    Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
    Najbardziej intensywna i aromatyczna mieszanka z serii – dzięki wysokiej zawartości kofeiny niezwykle pobudza i daje zastrzyk energii na cały dzień.
    Ma swoich wiernych fanów pośród osób intensywnie pracujących fizycznie i umysłowo potrzebujących źródła energii w przekroju całego dnia. Równie chętnie wybierana przez studentów podczas sesji jak i pracowników biurowych.
    Blend ziaren z Ameryki Południowej i Afryki. Doskonały wybór do ekspresów automatycznych, ekspresów biurowych, Mokki i ekspresów ciśnieniowych.
    Wyrazista i świetnie zbalansowana w kawach mlecznych.
    Profil smakowy: dzięki optymalnemu profilowi palenia mieszanka ta charakteryzuje się wysokim body, przyjemną goryczą, wyraźnym posmakiem gorzkiej czekolady i kakao oraz niską kwasowością.
    aromat: 4/5
    intensywność: 5/5
    słodycz: 2/5
    gorycz: 5/5

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.

    81,90 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.4) 250 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista, palona – 50 % Arabica, 50 % Robusta.

    OPIS
    Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
    Najbardziej intensywna i aromatyczna mieszanka z serii – dzięki wysokiej zawartości kofeiny niezwykle pobudza i daje zastrzyk energii na cały dzień.
    Ma swoich wiernych fanów pośród osób intensywnie pracujących fizycznie i umysłowo potrzebujących źródła energii w przekroju całego dnia. Równie chętnie wybierana przez studentów podczas sesji jak i pracowników biurowych.
    Blend ziaren z Ameryki Południowej i Afryki. Doskonały wybór do ekspresów automatycznych, ekspresów biurowych, Mokki i ekspresów ciśnieniowych.
    Wyrazista i świetnie zbalansowana w kawach mlecznych.
    Profil smakowy: dzięki optymalnemu profilowi palenia mieszanka ta charakteryzuje się wysokim body, przyjemną goryczą, wyraźnym posmakiem gorzkiej czekolady i kakao oraz niską kwasowością.
    aromat: 4/5
    intensywność: 5/5
    słodycz: 2/5
    gorycz: 5/5

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.

    31,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA WYSOKOGÓRSKA FAIR TRADE BIO 250 g – OXFAM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa ziarnista arabica i robusta palona. Minimum 90 % kawy arabica.

    OPIS
    Ekologiczna kawa wysokogórska składa się z mieszanki ściśle kontrolowanych upraw kaw Arabica / Robusta.
    Kawa pochodzi z Hondurasu, Peru, Kongo i jest uprawiana na wysokości od 1400 do 1800 m. n. p. m.
    Nadaje to kawie przyjemną kwasowość połączoną z owocowymi aromatami.
    Palenie kawy odbywa się na poziomach od średniego do jasnego, dzięki czemu zachowuje ona wyjątkowe właściwości aromatyczne.
    Kawa o łagodnej kwasowości i owocowym posmaku.

    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w zacienionym miejscu.

    34,10 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % BIO 250 g – DESTINATION

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista arabica palona bezkofeinowa*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Świetna na pobudzenie w ciągu dnia lub jako poranna kawa przy śniadaniu. Idealna do tworzenia wyjątkowych mieszanek dopełniając całość zrównoważonym subtelnym smakiem.
    Intensywność: 5/10

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 7-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie i umieścić je w lodówce.

    36,60 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % BIO 250 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista arabica palona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawa bezkofeinowa nie jest w 100 % wolna od kofeiny. Większość kaw bezkofeinowych zawiera 2-3 % naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę. W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera kofeinę.
    Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego ekologiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne.
    Delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.

    46,20 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % ETIOPIA FAIR TRADE BIO 500 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    kawa ziarnista arabica* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA|
    Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki.

    75,00 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % PERU BIO 1 kg – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista palona*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Najwyższej jakości ziarna kawy z prowincji Rodriguez de Mendoza w Peru. Kawa bezkofeinowa nie jest w 100 % wolna od kofeiny. Większość bezkofeinowych zawiera 2-3 % naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę.
    Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego organiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne.
    W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera cząsteczki kofeiny.
    Profil smakowy: delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów.
    Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.

    151,70 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % PERU BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona, bezkofeinowa kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Ekstrakcja kofeiny z ziaren wykorzystanych do naszej kawy odbywa się z wykorzystaniem wody, dzięki czemu może zachować swoją ekologiczną jakość. Proces ten odbywa się przed wypalaniem ziaren, dlatego nie wpływa znacząco na smak napoju. Warto wiedzieć, że proces dekofeinizacji eliminuje kofeinę w 97 – 98 %.
    Ekologiczna kawa z Peru pochodzi z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami.
    Kawa z Peru uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m, gdzie gleby są bardzo żyzne. Charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową, delikatną kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami. Wyczuwalne jest również delikatne, lecz głębokie body.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    38,90