Wyświetlanie 41–60 z 72 wyników

  • KAWA ZIARNISTA ARABICA 100 % SELECTION BIO 1 kg – DESTINATION

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ziarnista kawa arabica 100 %

    OPIS
    Wyselekcjonowana mieszanka czystej, ekologicznej ziarnistej kawy Arabica.
    Składa się wyłącznie ze 100 % organicznej kawy Arabica bez żadnych dodatków. Palona bardzo powoli, by uwolnić maksymalnie aromatyczny smak. Drzewka, z których zebrane zostają nasiona kawy rosną wysoko na wulkanicznych glebach. To pozwala uwolnić im bogactwo aromatów.
    Pochodzenie: Ameryka Południowa i Środkowa. Uprawiana na zboczach Andów.
    Intensywność: 7/10

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 7-10 g zmielonej kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki

    79,20 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA 100 % SELECTION BIO 250 g – DESTINATION

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista arabica palona*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Świetna na pobudzenie w ciągu dnia lub jako poranna kawa przy śniadaniu. Idealna do tworzenia wyjątkowych mieszanek dopełniając całość zrównoważonym subtelnym smakiem.
    Intensywność: 7/10

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 7-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie i umieścić je w lodówce.

    23,50 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA 100 % SELECTION FAIR TRADE BIO 1 kg – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczne ziarna kawy arabica 100 %.

    OPIS
    Wyjątkowa, aromatyczna mieszanka kawy arabica.
    Metody przygotowania – filtr, ekspres.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 8-10 g zmielonej kawy i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą, z dala od światła i ciepła.

    95,40 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA 100 % Z OKOLIC JEZIORA KIVU FAIR TADE BIO 250 g – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa ziarnista arabica* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Najwyższej jakości średnio palona, o ciężkiej cielistości, pełna charakteru kawa z lekką nutą jagód i rabarbaru. Kawa uprawiana na wulkanicznych wyżynach otaczających Kivu we wschodnim Kongo.
    Składniki z certyfikatem Fairtrade pochodzące od producentów Fairtrade: kawa. Ogółem 100 %. Fairtrade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz w zrównoważoną przyszłość.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w zacienionym miejscu.

    36,80 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA 100% HONDURAS EKOLOGICZNA 250G – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100% kawa ziarnista arabica palona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawy pochodzące z zachodnich regionów Hondurasu są uważane za jedne z najlepszych w kraju. W zachodniej części Hondurasu leżą najwyższe partie gór, gdzie kawa jest uprawiana na większej wysokości, w umiarkowanych warunkach klimatycznych i w niższej temperaturze. Przez to wytwarza się wolniej dojrzewające owoce i ziarna wiekszej gęstości, co tworzy bardziej pożądany profil smakowy. Wyczuwalna słodycz cukru trzcinowego z nutami karmelu, kakao i gorzkiej czekolady, delikatny posmak brzoskwiniowy. Lekka cytrusowa kwasowość.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.

    39,10 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA BRAZYLIJSKA SOWA BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa Brazylijska Sowa pozyskiwana jest z okolic Sao Paulo i Minas Gerais, uprawiana jest na niezbyt wysokich terenach – usytuowanych około 600 – 1200 m n.p.m.
    Kawa ta charakteryzuje się delikatnym, łagodnym smakiem, umiarkowanie słodkim aromatem oraz niską kwasowością. Wyróżnia ją także wyważone body.
    Kawa Brazylisjka Sowa w swoim smaku łączy orzechowe, karmelowe, cynamonowe, miodowe i czekoladowe nuty. Doskonale pasuje do przyrządzenia kawy po turecku, ristretto oraz cappuccino.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    34,60 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA JASNOPALONA 100 % BLOND ROAST DEMETER BIO 250 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    kawa arabica jasnopalona* (100 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawa ziarnista jasnopalona o złotobrązowych ziarnach. Poces palenia ziaren Blonde Roast nie pozostawia naturalnej goryczki, napoje na bazie tej mieszanki mają delikatnie słodszy smak. Blonde Roast zawdzięcza swój delikatniejszy smak innemu procesowi palenia ziaren niż klasyczne Espresso Roast, natomiast zachowuje przy tym pełną moc kofeiny. Blonde Roast różni się od klasycznej Espresso Roast większą świeżością i delikatnością smaku.
    Doskonale komponuje się z napojami roślinnymi, które podkreślają słodkie nuty jasnopalonej kawy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaparzać za pomocą filtra przy użyciu kawiarki lub ekspresu do kawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    41,40 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA MEKSYK EKOLOGICZNA 500G – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami

    OPIS
    Charakteryzuje się intensywnym, owocowym aromatem i smakiem. Lekko kwaskowata.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 8-10 g zmielonej kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki

    62,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA MEKSYKAŃSKI JAGUAR BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa Meksykański Jaguar uprawiana jest w stanach Chiapas, Oaxaca i Veracruz, na wysokości około 1200 – 1500 m n.p.m. Dzięki urodzajnym, wulkanicznym glebom i równomiernym deszczom kawowce na południu Meksyku mają zapewnione wspaniałe warunki do rozwoju.
    Kawa Meksykański Jaguar jest kwintesencją orzechowej przyjemności, silnie akcentuje orzecha laskowego oraz wspaniale równoważy słodycz czekolady, karmelu i toffii. Dodatkowo posiada pobudzające tony cytrusów i jabłek, a nawet lekkiej pikanterii cynamonu. Nad filiżanką unosi się zapach kwiatów i przypraw. Warto spróbować tej kawy zarówno w postaci espresso, cappuccino, jak i po turecku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.2) 1 kg – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista, palona – 80 % Arabica, 20 % Robusta.

    OPIS
    Kawa ziarnista wypalana metodami rzemieślniczymi w tracycyjnym piecu bębnowym.
    Jedynka to połączenie wyśmienitych Arabik z niewielką domieszką afrykańskiej Robusty.
    Obecność Robusty zapewnia umiarkowane pobudzenie, ten blend świetnie sprawdzi się w ciągu całego dnia do wielu sposobów parzenia.
    Jest to odpowiedni wybór do ekspresu kolbowego lub automatycznego, a także do kawiarki, french pressu i parzenia tradycyjnego.
    Perfekcyjna w aromatycznym espresso lub americano, ale także w kremowych kawach mlecznych.
    Profil smakowy: harmonijne połączenie ziaren daje delikatną kawę o niskiej kwasowości, czekoladowej słodyczy i nutach korzenno – orzechowych.
    Świetny balans smaku i przyjemny aftertaste wyróżniają tą kompozycję.
    Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
    aromat: 3/5
    intensywność: 4/5
    słodycz: 3/5
    gorycz: 3/5

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.

    85,70 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.2) 250 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100% kawa ziarnista, palona – 80 % Arabica, 20 % Robusta.

    OPIS
    Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
    Dwójka to świetny balans smaku w espresso i klasycznej czarnej kawie, znakomita w kawach mlecznych.
    Naturalna energia i moc zamknięte w najwyższej jakości ziarnach. Nieco ciemniejsze palenie pozwala wydobyć więcej czekoladowych, pikantnych i orzechowych nut z tej niezwykle uniwersalnej mieszanki.
    Ciekawa propozycja dla użytkowników zarówno ekspresów profesjonalnych jak i domowych. Zyskała popularność pośród osób cieszących się kawą w zaciszu domowym jak również w przestrzeni biurowej.
    Zdecydowanie najbardziej uniwersalna i najczęściej wybierana przez naszych Klientów mieszanka.
    Profil smakowy: jej charakterystyczne cechy smakowe to niska kwasowość, czekoladowa słodycz i nuta korzenno-orzechowa dająca jej niezwykłą moc i charakter.
    Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
    aromat: 3/5
    intensywność: 4/5
    słodycz: 3/5
    gorycz: 3/5

    ZLECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.

    32,20 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.3) 250 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100% kawa ziarnista, palona – 60 % Arabica, 40 % Robusta.

    OPIS
    Kawa ziarnista wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
    Delikatny charakter tej kawy sprawia, że No. 3 to idealny wybór do ekspresów automatycznych dla osób pijących kawę od wczesnego ranka do późnego popołudnia.
    Trójka to blend Arabiki z Ameryki Południowej oraz afrykańskiej Robusty. Zwiększona zawartość Robusty dostarcza dodatkową dawkę kofeiny i skutecznie pobudza przy zachowaniu zrównoważonych walorów smakowych. Idealna mieszanka dla osób szukających kawowego pobudzenia jednocześnie unikając intensywnego charakteru ciemno palonych mieszanek. Sprawdzi się głównie w ekspresach automatycznych, ale także ciśnieniowych czy parzona w sposób tradycyjny, we french pressie i kawiarce.
    Delikatna w kawach mlecznych, ale też w espresso oraz americano.
    Profil smakowy: trójka jest subtelna w smaku jednak z wyraźnymi nutami czekolady, czarnej herbaty oraz orzechów włoskich a to wszystko przełamane przyjemną, ledwie wyczuwalną kwasowością.
    Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
    aromat: 3/5
    intensywność: 3/5
    słodycz: 3/5
    gorycz: 3/5

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów.

    31,70