Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

  • .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre

    .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre
    84909000583

    12,10 
  • MAKARON (RYŻOWY) RICE STICK 5 mm 375 g – MERRE

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa 90 %, woda.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć w ciepłej wodzie 6-8 minut aż będzie miękki, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1517 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

    12,80 
  • MAKARON (RYŻOWY) VERMICELLI 454 g – MERRE

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa 90 %, woda.

    OPIS
    Cienkie ryżowe nitki używane jako delikatny dodatek do zup, mięsa oraz sałatek warzywnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć ze wrzącej wodzie przez 3-5 minut, przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1575 kJ/371 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 1,3 g
    Białko: 7,4 g
    Sól: 0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

    14,90 
  • SOS RYBNY 200 ml – MERRE

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z ANCHOIS 68 %, sól, cukier.

    OPIS
    Bardzo istotny składnik potraw kuchni tajskiej. Sos RYBNY używany jest tam zamiast sosu sojowego, między innymi dzięki niemu dania kuchni tajskiej mają przyjemny i charakterystyczny smak.
    Stosuje się go do przyprawiania i wydobywania smaku z potraw. Może zastępować sól.
    Sos uniwersalny, stosowany jako dodatek do większości potraw, jako przyprawa stołowa oraz do marynat.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 255 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 5,0 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 10 g
    Sól: 27,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    11,20 
  • TAPIOKA PEREŁKI (DUŻE) 400 g – MERRE

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego).

    OPIS
    Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak.
    W formie dużych granulek wykorzystywana jest głównie do wyrobu tzw. bubble tea (napoju herbacianego).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzucić do gotującej się wody, gotować ok. 15 min. Zostawić na kilka godzin np. na noc. Gotować ponownie ok. 20 min lub do przezroczystości granulek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    13,70 
  • TAPIOKA PEREŁKI (MAŁE) 400 g – MERRE

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego).

    OPIS
    Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak.
    Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    9,80