Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre

    .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre
    84909000583

    12,10 
  • MAKARON (RYŻOWY) RICE STICK 5 mm 375 g – MERRE

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa 90 %, woda.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć w ciepłej wodzie 6-8 minut aż będzie miękki, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1517 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

    12,50 
  • SOS CHILI SRIRACHA 475 g – MERRE

    SKŁADNIKI
    chili (56 %), czosnek, cukier, sól, ocet spirytusowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, stabilizator: guma ksantanowa.

    OPIS
    Sos ten zdobył uznanie w wielu kuchniach świata, w których występuje jako uniwersalny, ostry sos.
    Można go spotkać zarówno w wietnamskiej zupie z makaronem ryżowym i wołowiną, jak i na wierzchu sushi, pizzy, frytek czy kanapek w USA.
    Sos wszechstronnego zastosowania, dodawany pod koniec przyrządzania potrawy lub do gotowego dania. Stosowany też jako uniwersalny dip.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 402 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 18 g
    Błonnik: 1,4 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 5,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,30 
  • TAPIOKA PEREŁKI (DUŻE) 400 g – MERRE

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego).

    OPIS
    Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak.
    W formie dużych granulek wykorzystywana jest głównie do wyrobu tzw. bubble tea (napoju herbacianego).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzucić do gotującej się wody, gotować ok. 15 min. Zostawić na kilka godzin np. na noc. Gotować ponownie ok. 20 min lub do przezroczystości granulek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    13,40 
  • TAPIOKA PEREŁKI (MAŁE) 400 g – MERRE

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego).

    OPIS
    Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak.
    Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    9,60