Wyświetlanie 21–40 z 51 wyników

  • MAKARON SEMOLINOWY FUSILLI EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,5 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,70 
  • MAKARON SEMOLINOWY GNIAZDA TAGLIATELLE EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,5 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,70 
  • MAKARON SPAGHETTI ORKISZOWY EKOLOGICZNY 500G 100% FARRO ITALIANO – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,60 
  • MAKARON Z SEMOLINY RAZOWY SPAGETTI 500G EKOLOGICZNY – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1453 kJ/346 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 66 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,60 
  • NEKTAR Z GRANATU BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    sok z granatu z koncentratu soku z granatu* (65 %), woda, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przepyszny, orzeźwiający nektar z owoców granatu, który zachwyca swoim smakiem i aromatem.
    Zawartość owoców minimum 65 %. Przed spożyciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 244 kJ/58 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 14 g
    w tym cukry – 14 g
    Błonnik – 0,1 g
    Białko – 0,1 g
    Sól – 0,04 g

    UWAGA
    Osad na dnie butelki to miąższ granatu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    24,30 
  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • OCET JABŁKOWY NIEFILTROWANY EKOLOGICZNY 500ML – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy.

    OPIS
    Ekologiczny, niefiltrowany i niepasteryzowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5 %.

    UWAGI
    Mętny wygląd lub osad wynika z obecności „matki” octu. Dobrze wstrząśnij przed użyciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,80 
  • OLIWA Z OLIWEK EXSTRA VIRGIN DLA DZIECI 250ML – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek extra virgin* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3478 kJ/828 kcal
    Tłuszcz – 92 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 14 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 68 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 9,2 g
    Węglowodany – 0 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepła

    35,70 
  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 250 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek extra virgin*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3478 kJ/828 kcal
    Tłuszcz – 92 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 14 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 68 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 9,2 g
    Węglowodany – 0 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepła

    36,70 
  • OLIWKI ZIELONE BELLA DI CERIGNOLA Z PESTKĄ W ZALEWIE EKOLOGICZNE 350G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    Oliwki zielone*, woda, sól, kwas: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 431 kJ / 105 kcal
    Tłuszcz – 9,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,8 g
    Węglowodany – 1,0 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    25,20 
  • PASSATA POMIDOROWA EKOLOGICZNA 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pomidory* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 139 kJ/33 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,3 g
    w tym cukry – 4,4 g
    Błonnik – 2,7 g
    Białko – 1,7 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    NAGRODY
    Produkt zdobył wyróżnienie na Targach NATURA FOOD i beECO w konkursie „Złoty Medal NATURA FOOD 2018”.

    11,40 
  • PESTO CZERWONE Z SUSZONYCH POMIDORÓW EKOLOGICZNE 130G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    uwodnione pomidory suszone* 55 %, pulpa pomidorowa 10 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 7 %, oliwa z oliwek extra virgin*, ocet jabłkowy*, SER Parmigiano Reggiano DOP* (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka), sól, pieprz*, chilli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 605 kJ /144 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 g
    Węglowodany – 5,2 g
    w tym cukry – 3,9 g
    Białko – 2,3 g
    Sól – 2,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    15,20 
  • PESTO GENOVESE (SOS BAZYLIOWY) EKOLOGICZNY 130G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pasta bazyliowa* (46 %) (bazylia* (41 %), olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, ORZECHY NERKOWCA*, SER parmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* (2,5 %) (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9 %), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób włoski posiłek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1940 kJ / 462 kcal
    Tłuszcz – 47 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,7 g
    Węglowodany – 5,1 g
    w tym cukry – 2,7 g
    Błonnnik – 1,0 g
    Białko – 4,2 g
    Sól – 2,7 g

    ZALECANE WARUNKI RPZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    18,30 
  • PESTO Z CUKINI EKOLOGICZNE 130G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    cukinia* (65 %), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, parmezan* (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), pietruszka*, mąka ziemniaczana*, sok cytrynowy*, cukier trzcinowy*, bazylia*, sól, czosnek*, cebula w proszku*, pieprz*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 932 kJ/226 kcal
    Tłuszcz – 22 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,2 g
    Węglowodany – 5,4 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Białko – 1,9 g
    Sól – 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,50 
  • PŁASKURKA PERŁOWA BIO 400 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    obłuskane ziarno PSZENICY PŁASKURKI*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealnie nadaje się do wzbogacania zup lub przygotowywania świeżych letnich sałatek.

    Przepis na Letnia sałatka z płaskurką, melonem i warzywami
    Ugotować 320 g ziarna, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie drobno pokroić 4 dymki i 100 g rzodkiewki. Drobno posiekać papryczkę chili i umieścić wszystkie warzywa w misce.
    Wycisnąć sok z połowy pomarańczy, doprawić oliwą, solą i odstawić do zamarynowania.
    Drobno pokroić liście endywii i dodać do pokrojonych warzyw, a następnie dodać pokrojonego w kostkę melona (700 g). Dodać dokładnie odsączoną płaskurkę. Skropić pozostałym sokiem z pomarańczy, oliwą i solą, posypać listkami mięty (15 g) i pokruszonym serem Quartirolo (80 g). Wymieszać i podawać.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczenie nie jest wymagane. Czas gotowania: 20-25 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1529 kJ/364 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 6,8 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

    12,00 
  • PULPA POMIDOROWA EKOLOGIZNA 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pokrojone w kostkę pomidory* (96 %), koncentrat pomidorowy* (4 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos pomidorowy. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 126 kJ / 30 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,9 g
    w tym cukry – 4,6 g
    Błonnik – 1,3 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,90 
  • PULPA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pomidory pokrojone w kostkę* (95 %), koncentrat pomidorowy* (3,5 %), bazylia* (1 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów, z dodatkiem bazylii. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 126 kJ / 30 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,9 g
    w tym cukry – 4,6 g
    Błonnik – 1,3 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    14,30 
  • SOK GRUSZKOWY BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gruszki*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy go wszystkim, którzy chcą cieszyć się smakiem soczystych i aromatycznych gruszek w formie zdrowego napoju.
    Przed spożyciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 239 kJ/57 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 13 g
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 1,1 g
    Białko – 0,4 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    20,50 
  • SOK Z CYTRYN Z SYCYLII NFC, EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    bezpośredni sok z cytryn z Sycylii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bezpośredni sok (nie z koncentratu) z ekologicznych cytryn, pochodzących z Sycylii. Polecamy jako dodatek do herbaty, a także do marynat i sosów. Świetnie komponuje się z sorbetami oraz orzeźwiającymi napojami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 122 kJ / 29 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 6,5 g
    w tym cukry – 1,8 g
    Błonnik – 0,4 g
    Białko – 0,4 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu 10 dni.

    11,00