Wyświetlanie 21–40 z 51 wyników

  • MAKARON SEMOLINOWY FUSILLI EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,5 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,70 
  • MAKARON SEMOLINOWY GNIAZDA TAGLIATELLE EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,5 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,70 
  • MAKARON SPAGHETTI ORKISZOWY EKOLOGICZNY 500G 100% FARRO ITALIANO – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,60 
  • MAKARON Z SEMOLINY RAZOWY SPAGETTI 500G EKOLOGICZNY – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1453 kJ/346 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 66 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,60 
  • NAPÓJ Z PSZENICY PŁASKURKI BEZ DODATKU CUKRU BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    woda, obłuskane ziarno PSZENICY PŁASKURKI* (15 %), olej słonecznikowy*, wodorosty Lithothamnium calcareum (0,4 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Roślinna alternatywa dla miłośników smaku MLEKA, dzięki bogatemu i kremowemu smakowi, zbliżonemu do smaku MLEKA, świetnie sprawdzi się jako dodatek do kawy, płatków, smoothie, owsianki lub do picia prosto ze szklanki.
    Niska zawartość tłuszczu. Nie zawiera tłuszczów nasyconych.
    Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 223 kJ/53 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 11 g
    w tym cukry – 6,5 g
    Białko – 0,8 g
    Sól – 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    8,00 
  • NEKTAR Z GRANATU BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    sok z granatu z koncentratu soku z granatu* (65 %), woda, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przepyszny, orzeźwiający nektar z owoców granatu, który zachwyca swoim smakiem i aromatem.
    Zawartość owoców minimum 65 %. Przed spożyciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 244 kJ/58 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 14 g
    w tym cukry – 14 g
    Błonnik – 0,1 g
    Białko – 0,1 g
    Sól – 0,04 g

    UWAGA
    Osad na dnie butelki to miąższ granatu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    24,30 
  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • OCET JABŁKOWY NIEFILTROWANY EKOLOGICZNY 500ML – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy.

    OPIS
    Ekologiczny, niefiltrowany i niepasteryzowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5 %.

    UWAGI
    Mętny wygląd lub osad wynika z obecności „matki” octu. Dobrze wstrząśnij przed użyciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,80 
  • OLIWA Z OLIWEK EXSTRA VIRGIN DLA DZIECI 250ML – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek extra virgin* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3478 kJ/828 kcal
    Tłuszcz – 92 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 14 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 68 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 9,2 g
    Węglowodany – 0 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepła

    35,70 
  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 250 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek extra virgin*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3478 kJ/828 kcal
    Tłuszcz – 92 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 14 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 68 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 9,2 g
    Węglowodany – 0 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepła

    36,70 
  • OLIWKI ZIELONE BELLA DI CERIGNOLA Z PESTKĄ W ZALEWIE EKOLOGICZNE 350G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    Oliwki zielone*, woda, sól, kwas: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 431 kJ / 105 kcal
    Tłuszcz – 9,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,8 g
    Węglowodany – 1,0 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    25,20 
  • PASSATA POMIDOROWA EKOLOGICZNA 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pomidory* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 139 kJ/33 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,3 g
    w tym cukry – 4,4 g
    Błonnik – 2,7 g
    Białko – 1,7 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    NAGRODY
    Produkt zdobył wyróżnienie na Targach NATURA FOOD i beECO w konkursie „Złoty Medal NATURA FOOD 2018”.

    11,40 
  • PESTO CZERWONE Z SUSZONYCH POMIDORÓW EKOLOGICZNE 130G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    uwodnione pomidory suszone* 55 %, pulpa pomidorowa 10 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 7 %, oliwa z oliwek extra virgin*, ocet jabłkowy*, SER Parmigiano Reggiano DOP* (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka), sól, pieprz*, chilli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 605 kJ /144 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 g
    Węglowodany – 5,2 g
    w tym cukry – 3,9 g
    Białko – 2,3 g
    Sól – 2,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    15,20 
  • PESTO GENOVESE (SOS BAZYLIOWY) EKOLOGICZNY 130G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pasta bazyliowa* (46 %) (bazylia* (41 %), olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, ORZECHY NERKOWCA*, SER parmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* (2,5 %) (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9 %), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób włoski posiłek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1940 kJ / 462 kcal
    Tłuszcz – 47 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,7 g
    Węglowodany – 5,1 g
    w tym cukry – 2,7 g
    Błonnnik – 1,0 g
    Białko – 4,2 g
    Sól – 2,7 g

    ZALECANE WARUNKI RPZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    18,30 
  • PESTO Z CUKINI EKOLOGICZNE 130G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    cukinia* (65 %), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, parmezan* (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), pietruszka*, mąka ziemniaczana*, sok cytrynowy*, cukier trzcinowy*, bazylia*, sól, czosnek*, cebula w proszku*, pieprz*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 932 kJ/226 kcal
    Tłuszcz – 22 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,2 g
    Węglowodany – 5,4 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Białko – 1,9 g
    Sól – 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,50 
  • PŁASKURKA PERŁOWA BIO 400 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    obłuskane ziarno PSZENICY PŁASKURKI*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealnie nadaje się do wzbogacania zup lub przygotowywania świeżych letnich sałatek.

    Przepis na Letnia sałatka z płaskurką, melonem i warzywami
    Ugotować 320 g ziarna, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie drobno pokroić 4 dymki i 100 g rzodkiewki. Drobno posiekać papryczkę chili i umieścić wszystkie warzywa w misce.
    Wycisnąć sok z połowy pomarańczy, doprawić oliwą, solą i odstawić do zamarynowania.
    Drobno pokroić liście endywii i dodać do pokrojonych warzyw, a następnie dodać pokrojonego w kostkę melona (700 g). Dodać dokładnie odsączoną płaskurkę. Skropić pozostałym sokiem z pomarańczy, oliwą i solą, posypać listkami mięty (15 g) i pokruszonym serem Quartirolo (80 g). Wymieszać i podawać.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczenie nie jest wymagane. Czas gotowania: 20-25 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1529 kJ/364 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 6,8 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

    12,00 
  • PULPA POMIDOROWA EKOLOGIZNA 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pokrojone w kostkę pomidory* (96 %), koncentrat pomidorowy* (4 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos pomidorowy. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 126 kJ / 30 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,9 g
    w tym cukry – 4,6 g
    Błonnik – 1,3 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,90 
  • PULPA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    pomidory pokrojone w kostkę* (95 %), koncentrat pomidorowy* (3,5 %), bazylia* (1 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów, z dodatkiem bazylii. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 126 kJ / 30 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,9 g
    w tym cukry – 4,6 g
    Błonnik – 1,3 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    14,30 
  • SOK GRUSZKOWY BIO 500 ml – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gruszki*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy go wszystkim, którzy chcą cieszyć się smakiem soczystych i aromatycznych gruszek w formie zdrowego napoju.
    Przed spożyciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 239 kJ/57 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 13 g
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 1,1 g
    Białko – 0,4 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    20,50 
  • SOK Z CYTRYN Z SYCYLII NFC, EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    bezpośredni sok z cytryn z Sycylii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bezpośredni sok (nie z koncentratu) z ekologicznych cytryn, pochodzących z Sycylii. Polecamy jako dodatek do herbaty, a także do marynat i sosów. Świetnie komponuje się z sorbetami oraz orzeźwiającymi napojami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 122 kJ / 29 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 6,5 g
    w tym cukry – 1,8 g
    Błonnik – 0,4 g
    Białko – 0,4 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu 10 dni.

    11,00