Ekologiczne syropy, bio syropy: jagodowy, malinowy, aroniowy, z babki lancetowatej, z czarnej jagody czy porzeczki. Eliksir sosnowy pinia, jak również inne produkty.

Wyświetlanie 1–20 z 104 wyników

  • SYROP CYTRYNOWY 500 ml – REMBOWSCY

    SKŁADNIKI
    sok cytrynowy tłoczony 45,5 %, cukier, sok jabłkowy tłoczony.

    OPIS
    Syrop cytrynowy powstał na bazie soku cytrynowego tłoczonego. Dzięki temu ma naturalny mocny smak, doskonały do stworzenia domowej lemoniady, jako dodatek do deserów, lodów lub herbaty. Produkt poddany pasteryzacji.
    Przepis na Domowa lemoniada: do dzbanka wlej 1,5 litra zimnej wody, może być gazowana. Nalej 250 ml syropu cytrynowego i dokładnie wymieszaj. Dodaj lód, udekoruj szklanki i smakuj zdrowy letni napój.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 852 kJ / 201 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 49,6 g
    w tym cukry: 47,5 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,50 
  • SYROP CYTRYNOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SYROP CYTRYNOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z cytryny NFC (52 %), cukier.

    OPIS
    Choć cytryna nie jest naszym rodzimym owocem, to syrop cytrynowy produkujemy tak, jak robiło się to kiedyś w domach. Sok z owoców łączymy z cukrem i zlewamy do butelek. W naszym syropie jest 52 % soku z cytryn.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, a dodając wodę z lodem otrzymamy domową lemoniadę. Syrop cytrynowy świetnie sprawdza się również, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1115 kJ / 262 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak, kolor i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Przed spożyciem wstrząsnąć.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,20 
  • SYROP DO DRINKÓW I KOKTAJLI APERITIVO BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat pomarańczowy, koncentrat soku jabłkowego*, koncentrat soku z krokosza barwierskiego, koncentrat soku z marchwi*, koncentrat soku z czarnej porzeczki*, ekstrakt z piołunu, ekstrakt z korzenia goryczki, aromat: chinina. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop z przeznaczeniem do domowych i profesjonalnych barów. Idealny do sporządzania drinków, koktajli, napoi alkoholowych i bezalkoholowych, według standardów światowych i własnych oryginalnych kompozycji.
    Orzeźwiający smak aperitivo, zachowany w syropie pozwala cieszyć się aromatem pomarańczy przez cały rok!
    Syrop rozcieńczać w proporcji 1:9.
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1331 kJ/313 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 76 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 – 4 tygodni.

    30,50 
  • SYROP DO DRINKÓW I KOKTAJLI GRENADINA 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    sok NFC z owoców granatu 53 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Syrop Grenadina to jeden z trzech najpopularniejszych syropów barmańskich bez którego żaden szanujący się bar nie może się obejść. Smak tego syropu jest słodki, lekko cierpki.
    Można go wykorzystać w przepisach na Planter’s Punch, Tequila Sunrise czy w kolorowych shotach Rainbow Shots. Stosować go można także w drinkach warstwowych, np. Żar Tropików czy w bezalkoholowych np. Belly Dancer.
    Syrop można także spożywać po rozcieńczeniu z wodą w proporcji 1:8.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 1055 kJ/252 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 63 g
    w tym cukry – 63 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    UWAGA
    Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.

    14,40 
  • SYROP DO DRINKÓW I KOKTAJLI MOJITO BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, sok z limonki z koncentratu soku z limonki*, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat limonki i mięty*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop z przeznaczeniem do domowych i profesjonalnych barów. Idealny do sporządzania drinków, koktajli, napoi alkoholowych i bezalkoholowych, według standardów światowych i własnych oryginalnych kompozycji.
    Orzeźwiający smak mojito, zachowany w syropie pozwala cieszyć się aromatem limonki i mięty przez cały rok!
    Syrop rozcieńczać w proporcji 1:9.
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1278 kJ/301 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 72 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 – 4 tygodni.

    25,80 
  • SYROP DO DRINKÓW I KOKTAJLI TONIC BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat cytrynowy, aromat: chinina. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop z przeznaczeniem do domowych i profesjonalnych barów. Idealny do sporządzania drinków, koktajli, napoi alkoholowych i bezalkoholowych, według standardów światowych i własnych oryginalnych kompozycji.
    Orzeźwiający smak tonicu, zachowany w syropie pozwala cieszyć się gorzkawym smakiem przez cały rok!
    Syrop rozcieńczać w proporcji 1:9.
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1328 kJ/312 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 76 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 – 4 tygodni.

    25,80 
  • SYROP IMBIROWO – CYTRYNOWY BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, sok z imbiru* (5,4 %), sok z cytryny z koncentratu* (5,2 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, stabilizator: guma guar*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1294 kJ/309 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
    Weglowodany: 76 g
    tym cukry: 76 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: < 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przed otwarciem wstrzasnąć. Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu spożyć w ciagu 3-4 tygodni.

    25,40 
  • SYROP IMBIROWY 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, sok NFC z imbiru (37 %), sok NFC z cytryny.

    OPIS
    Imbir to przyprawa od lat stosowana w medycynie naturalnej. W wielu rejonach świata napary z korzenia imbiru są uznawane za naturalny stymulator odporności organizmu.
    Sok lub syrop z imbiru z cytryną – szczególnie w okresie jesiennym i zimowym – zajmował ważne miejsce w spiżarniach naszych babć, które profilaktycznie dodawały go do herbaty lub przegotowanej wody. Proponujemy spożywać syrop w rozcieńczeniu 1:8.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1083 kJ/255 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 62 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGI
    Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.

    16,20 
  • SYROP IMBIROWY 500 ml – REMBOWSCY

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy, tłoczony sok z imbiru 41 %, tłoczony sok z cytryn 11 %.

    OPIS
    Aromatyczny syrop imbirowy wytwarzany z tłoczonego soki imbirowego, cukru trzcinowego oraz tłoczonego soku z cytryny.
    Produkcję syropu oparliśmy na recepturze, która wyklucza używanie zbędnych dodatków. Polecamy dodawać go do herbaty, grzańca (z piwa lub wina), napojów i deserów.
    Idealny na czas chłodnych dni. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 823 kJ / 194 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 48 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. 

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    22,60 
  • Syrop imbirowy 500 ml – Polska Róża

    Syrop imbirowy 500 ml
    5902768174717

    26,50 
  • SYROP IMBIROWY BEZGLUTENOWY 355 g (280 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    cukier, woda, imbir korzeń (15 %), sok z cytryny.

    OPIS
    Syrop jest intensywny, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 1:10. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1105 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Przed użyciem wstrząsnąć.
    Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,60 
  • SYROP IMBIROWY BIO 237 ml – GINGER PEOPLE

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, imbir* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odpowiedni do naleśnikow, wafli, sałatek owocowych, napoi, lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 1331 kJ/318 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 79 g
    w tym cukry – 75 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    24,50 
  • SYROP IMBIROWY EKOLOGICZNY 330ML – BATOM

    SKŁADNIKI
    sok imbirowy* (70 %), cukier trzcinowy* (29,3 %), sok z cytryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok tłoczony z korzeni imbiru z dodatkiem cukru trzcinowego. Doskonały do herbaty lub jako dodatek do sosów, potraw. Idealny dodatek do napojów, deserów, słodkich dań. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 530 kJ / 125 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 31 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilka dni.

    25,70 
  • SYROP KURKUMOWO – IMBIROWY 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, sok z kłącza kurkumy 22 %, sok z kłącza imbiru 19 %, sok z cytryny 10 %.

    OPIS
    Oferujemy Ci naturalny syrop z kłączy kurkumy i imbiru, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.

    Do czego używać syropu z kłączy kurkumy i imbiru?
    Weź odrobinę naszego syropu z kłączy kurkumy i imbiru i dolej do niego gorącą wodę. W ten sposób przyrządzisz napój rozgrzewający.
    Lemoniadę o smaku kurkuma – imbir łatwo otrzymasz, gdy dodasz trochę naszego produktu do wody gazowanej! Proporcja z wodą 1:8.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 850 kJ/203 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 50 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak i zapach jest zależny od użytej partii kłączy i owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyc w ciągu 21 dni.

    16,20 
  • SYROP LEŚNY OGRÓD 500 ml – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    jeżyny 30 %, jagody leśne 20 %, maliny 15 %, aronia 10 %, czarny bez 10 %, cukier 10 %, czarna porzeczka 5 %.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Zrobiony metodą rzemieślniczą ze świeżych polskich owoców tłoczonych na zimno. Można używać do sporządzania napojów oraz jako dodatek do potraw i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna 346 kJ/82 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasynasycone: 0,05 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 17,3 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,0 g

    UWAGA
    Przed otwarciem wstrząsnąć. Występujący osad i ewentualne rozwarstwienie produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    32,10 
  • SYROP LIMONKOWY 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, sok NFC z limonki 40 %.

    OPIS
    Syrop limonkowy to nowa, orzeźwiająca propozycja od Polskiej Róży. Bardzo prosty skład – sok NFC z limonki i cukier. Syrop w smaku jest słodko-kwaśny, bardzo charakterystyczny.
    Sok NFC oznacza sok tłoczony bezpośrednio z owoców, nie z koncentratu. Gwarantuje to wysoką jakość syropu. Produkt skierowany dla każdego członka rodziny.
    Produkt pasteryzowany.
    Proponujemy spożywać syrop w rozcieńczeniu 1:8.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 88 g
    w tym cukry: 88 g
    Białko: 0 g
    Sól : 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym. Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechować w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.

    14,50 
  • SYROP MALINA Z AGAWĄ BIO 250 ml – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    sok z malin* (50 %), syrop z agawy* (50 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jest to syrop naturalnie wytworzony z soku z malin. Uzyskany syrop, dosładza się syropem z agawy odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 886 kJ/215 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 52 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4ºC

    17,30 
  • SYROP MALINA Z MIODEM 500 ml – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    65 % maliny, 35 % miód nektarowy wielokwiatowy.

    OPIS
    Zrobiony metodą rzemieślniczą ze świeżych polskich malin tłoczonych na zimno. Syropy robimy i pasteryzujemy w tym samym dniu, w którym zostały zebrane owoce. Można używać do sporządzania napojów oraz jako dodatek do potraw i deserów.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 686 kJ/162 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 36 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Występujący osad i ewentualne rozwarstwienie produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    36,10