Ekologiczne syropy, bio syropy: jagodowy, malinowy, aroniowy, z babki lancetowatej, z czarnej jagody czy porzeczki. Eliksir sosnowy pinia, jak również inne produkty.

Wyświetlanie 1–70 z 107 wyników

  • SYROP CYTRYNOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SYROP CYTRYNOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z cytryny NFC (52 %), cukier.

    OPIS
    Choć cytryna nie jest naszym rodzimym owocem, to syrop cytrynowy produkujemy tak, jak robiło się to kiedyś w domach. Sok z owoców łączymy z cukrem i zlewamy do butelek. W naszym syropie jest 52 % soku z cytryn.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, a dodając wodę z lodem otrzymamy domową lemoniadę. Syrop cytrynowy świetnie sprawdza się również, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1115 kJ / 262 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 59 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak, kolor i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Przed spożyciem wstrząsnąć.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,30 
  • SYROP DO DRINKÓW I KOKTAJLI APERITIVO BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat pomarańczowy, koncentrat soku jabłkowego*, koncentrat soku z krokosza barwierskiego, koncentrat soku z marchwi*, koncentrat soku z czarnej porzeczki*, ekstrakt z piołunu, ekstrakt z korzenia goryczki, aromat: chinina. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop z przeznaczeniem do domowych i profesjonalnych barów. Idealny do sporządzania drinków, koktajli, napoi alkoholowych i bezalkoholowych, według standardów światowych i własnych oryginalnych kompozycji.
    Orzeźwiający smak aperitivo, zachowany w syropie pozwala cieszyć się aromatem pomarańczy przez cały rok!
    Syrop rozcieńczać w proporcji 1:9.
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1331 kJ/313 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 76 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 – 4 tygodni.

    32,20 
  • SYROP DO DRINKÓW I KOKTAJLI MOJITO BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, sok z limonki z koncentratu soku z limonki*, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat limonki i mięty*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop z przeznaczeniem do domowych i profesjonalnych barów. Idealny do sporządzania drinków, koktajli, napoi alkoholowych i bezalkoholowych, według standardów światowych i własnych oryginalnych kompozycji.
    Orzeźwiający smak mojito, zachowany w syropie pozwala cieszyć się aromatem limonki i mięty przez cały rok!
    Syrop rozcieńczać w proporcji 1:9.
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1278 kJ/301 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 72 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 – 4 tygodni.

    26,80 
  • SYROP DO DRINKÓW I KOKTAJLI TONIC BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat cytrynowy, aromat: chinina. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop z przeznaczeniem do domowych i profesjonalnych barów. Idealny do sporządzania drinków, koktajli, napoi alkoholowych i bezalkoholowych, według standardów światowych i własnych oryginalnych kompozycji.
    Orzeźwiający smak tonicu, zachowany w syropie pozwala cieszyć się gorzkawym smakiem przez cały rok!
    Syrop rozcieńczać w proporcji 1:9.
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1328 kJ/312 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 76 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 – 4 tygodni.

    29,80 
  • SYROP IMBIROWO – CYTRYNOWY BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, sok z imbiru* (5,4 %), sok z cytryny z koncentratu* (5,2 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, stabilizator: guma guar*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1294 kJ/309 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
    Weglowodany: 76 g
    tym cukry: 76 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: < 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przed otwarciem wstrzasnąć. Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu spożyć w ciagu 3-4 tygodni.

    25,00 
  • SYROP IMBIROWY 500 ml – REMBOWSCY

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy, tłoczony sok z imbiru 41 %, tłoczony sok z cytryn 11 %.

    OPIS
    Aromatyczny syrop imbirowy wytwarzany z tłoczonego soki imbirowego, cukru trzcinowego oraz tłoczonego soku z cytryny.
    Produkcję syropu oparliśmy na recepturze, która wyklucza używanie zbędnych dodatków. Polecamy dodawać go do herbaty, grzańca (z piwa lub wina), napojów i deserów.
    Idealny na czas chłodnych dni. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 823 kJ / 194 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 48 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. 

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    22,30 
  • SYROP IMBIROWY BEZGLUTENOWY 355 g (280 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    cukier, woda, imbir korzeń (15 %), sok z cytryny.

    OPIS
    Syrop jest intensywny, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 1:10. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1105 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Przed użyciem wstrząsnąć.
    Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,40 
  • SYROP IMBIROWY BIO 237 ml – GINGER PEOPLE

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, imbir* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odpowiedni do naleśnikow, wafli, sałatek owocowych, napoi, lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 1331 kJ/318 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 79 g
    w tym cukry – 75 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    24,20 
  • SYROP IMBIROWY EKOLOGICZNY 330ML – BATOM

    SKŁADNIKI
    sok imbirowy* (70 %), cukier trzcinowy* (29,3 %), sok z cytryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok tłoczony z korzeni imbiru z dodatkiem cukru trzcinowego. Doskonały do herbaty lub jako dodatek do sosów, potraw. Idealny dodatek do napojów, deserów, słodkich dań. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 530 kJ / 125 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 31 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilka dni.

    25,60 
  • SYROP KURKUMOWO – IMBIROWY 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, sok z kłącza kurkumy 22 %, sok z kłącza imbiru 19 %, sok z cytryny 10 %.

    OPIS
    Oferujemy Ci naturalny syrop z kłączy kurkumy i imbiru, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.

    Do czego używać syropu z kłączy kurkumy i imbiru?
    Weź odrobinę naszego syropu z kłączy kurkumy i imbiru i dolej do niego gorącą wodę. W ten sposób przyrządzisz napój rozgrzewający.
    Lemoniadę o smaku kurkuma – imbir łatwo otrzymasz, gdy dodasz trochę naszego produktu do wody gazowanej! Proporcja z wodą 1:8.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 850 kJ/203 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 50 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak i zapach jest zależny od użytej partii kłączy i owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyc w ciągu 21 dni.

    17,20 
  • SYROP LIMONKOWY 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, sok NFC z limonki 40 %.

    OPIS
    Syrop limonkowy to nowa, orzeźwiająca propozycja od Polskiej Róży. Bardzo prosty skład – sok NFC z limonki i cukier. Syrop w smaku jest słodko-kwaśny, bardzo charakterystyczny.
    Sok NFC oznacza sok tłoczony bezpośrednio z owoców, nie z koncentratu. Gwarantuje to wysoką jakość syropu. Produkt skierowany dla każdego członka rodziny.
    Produkt pasteryzowany.
    Proponujemy spożywać syrop w rozcieńczeniu 1:8.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 88 g
    w tym cukry: 88 g
    Białko: 0 g
    Sól : 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym. Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechować w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.

    16,80 
  • SYROP MALINA Z AGAWĄ BIO 250 ml – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    sok z malin* (50 %), syrop z agawy* (50 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jest to syrop naturalnie wytworzony z soku z malin. Uzyskany syrop, dosładza się syropem z agawy odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 886 kJ/215 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 52 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4ºC

    17,10 
  • SYROP MALINA Z MIODEM 500 ml – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    65 % maliny, 35 % miód nektarowy wielokwiatowy.

    OPIS
    Zrobiony metodą rzemieślniczą ze świeżych polskich malin tłoczonych na zimno. Syropy robimy i pasteryzujemy w tym samym dniu, w którym zostały zebrane owoce. Można używać do sporządzania napojów oraz jako dodatek do potraw i deserów.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 686 kJ/162 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 36 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Występujący osad i ewentualne rozwarstwienie produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    38,20 
  • SYROP MALINOWY 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    sok z malin 53 %, cukier.

    OPIS
    Oferujemy Ci przepyszny, naturalny syrop malinowy, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione malinową słodyczą! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.

    Wskazówka:
    Do przyrządzenia najprostszego napoju wystarczy jedynie woda i syrop malinowy. Weź gorącą lub chłodną wodę, w ten sposób otrzymasz napój rozgrzewający lub orzeźwiający.
    Lemoniadę malinową łatwo zrobisz, gdy dodasz syrop do wody gazowanej. Proporcja z wodą 1:8.
    Milusińscy uwielbiają lody, ciasta, budynie i puddingi, polej je malinowym syropem, będą doskonałe!
    Lubisz koktajle owocowe? Syrop malinowy będzie tu fantastycznym dodatkiem!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 830 kJ/195 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 48 g
    w tym cukry: 44 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.

    16,80 
  • SYROP MALINOWY 500 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, sok z malin 38 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Oferujemy Ci przepyszny, naturalny syrop malinowy, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione malinową słodyczą! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.

    Wskazówka:
    Do przyrządzenia najprostszego napoju wystarczy jedynie woda i syrop malinowy. Weź gorącą lub chłodną wodę, w ten sposób otrzymasz napój rozgrzewający lub orzeźwiający.
    Lemoniadę malinową łatwo zrobisz, gdy dodasz syrop do wody gazowanej. Proporcja z wodą 1:8.
    Milusińscy uwielbiają lody, ciasta, budynie i puddingi, polej je malinowym syropem, będą doskonałe!
    Lubisz koktajle owocowe? Syrop malinowy będzie tu fantastycznym dodatkiem!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1176 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 30 dni.

    26,10 
  • SYROP MALINOWY 500 ml – REMBOWSCY

    SKŁADNIKI
    sok tłoczony z malin 55 %, cukier.

    OPIS
    Dokładamy wszelkich starań, aby nasz syrop malinowy był wyjątkowy. Do jego produkcji używamy najlepszego soku malinowego, tłoczonego na zimno oraz prawdziwego cukru.
    Stosujemy stare, tradycyjne receptury, dzięki czemu możemy pochwalić się wpisaniem naszych syropów na listę dziedzictwa kulinarnego Wielkopolski.
    Herbata z syropem malinowym rozgrzewa z zimne dni, natomiast latem polecamy rozcieńczyć go z wodą mineralną lub gazowaną.
    Produkt poddany pasteryzacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 1023 kJ / 244 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 59,9 g
    w tym cukry: 58,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. 

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    22,20 
  • SYROP MALINOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z malin (52 %), cukier

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 52 % soku z malin.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1120 kJ/264 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 61 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,10 
  • SYROP MALINOWY BIO 1 L – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, sok malinowy z koncentratu* (10 %), sok z aronii z koncentratu* (3 %), regulator kwasowości: kwas jabłkowy, naturalny aromat malinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Zawartość owoców minium 13 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1328 kJ/312 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
    Weglowodany: 77 g
    tym cukry: 77 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przed otwarciem wstrząsnać. Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu spożyć w ciagu 3-4 tygodni.

    38,80 
  • SYROP MALINOWY BIO 250 ml – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    niefiltrowany sok z malin* (50 %), cukier z trzcinowy* (50 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop z malin jest doskonałym produktem do sporządzania napojów.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1185 kJ/279 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGA
    Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki soku niefiltrowanego.
    Smak i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    14,20 
  • SYROP MALINOWY BIO 500 ml – JUCHOWO (FUNDACJA)

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, sok z malin* tłoczony na zimno 40 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nadaje się doskonale do napojów zimnych, gorących, a także do śniadań (np. kasza manna), deserów i dań głównych takich jak naleśniki, racuchy czy gofry.
    Produkt pasteryzowany. Rozcieńczać w proporcji 1:7.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1333 kJ/313 kcal
    Tłuszcz: <0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 78 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    41,90 
  • SYROP MALINOWY BIO 750 ml – BATOM

    SKŁADNIKI
    sok malinowy* (70 %), cukier trzcinowy* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego, pasteryzowany. Doskonały do picia po rozcieńczeniu jako dodatek do deserów i napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 724 kJ/171 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 42 g
    w tym cukry – 40 g
    Białko – 0,2 g
    Sól – 0,01 g

    UWAGI
    Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu (po otwarciu przez kilka dni w lodówce)

    41,50 
  • SYROP MALINOWY EKOLOGICZNY 330ML – BATOM

    SKŁADNIKI
    sok malinowy* (70 %) cukier trzcinowy (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok tłoczony ze świeżych ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 724 kJ/171 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 42 g
    w tym cukry – 40 g
    Białko – 0,2 g
    Sól – 0,01 g

    UWAGI
    Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    21,80 
  • SYROP MALINOWY EKOLOGICZNY 500ML – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, sok malinowy z koncentratu* (10 %), sok z czarnego bzu z koncentratu*, regulator kwasowości: kwas kwas jabłkowy, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1294 kJ / 309 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 76 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 tygodni.

    28,80 
  • SYROP MALINOWY SŁODZONY CUKREM TRZCINOWYM BIO 300 ml – VERO

    SKŁADNIKI
    sok tłoczony ze świeżych malin* (71 %), cukier trzcinowy jasny* (29 %). (*certfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Oferujemy Ci naturalny syrop z owoców malin, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nasz syrop wyróżnia wysoka zawartość soku, dzięki czemu ma on intensywną barwę oraz mocny, owocowy smak. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione słodyczą malin! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 620 kJ/146 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 38 g
    w tym cukry: 36 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0,02 g

    UWAGI
    Wstrząsnąć przed otwarciem. Mętność i osad to zjawisko naturalne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 7 dni.

    16,00 
  • SYROP MALINOWY Z IMBIREM 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, sok NFC z malin (45 %), sok NFC z imbiru (7 %), sok NFC z cytryny.

    OPIS
    Łącząc w sobie bogate właściwości malin i imbiru, syrop malinowo-imbirowy wyróżnia się doskonałym smakiem, a także jest nieodzownym produktem w jesiennej spiżarni.
    Proponujemy spożywać syrop w rozcieńczeniu 1:8.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 821 kJ/193 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 43 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak i zapach jest zależny od użytej partii kłączy i owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.

    16,80 
  • SYROP MALINOWY Z IMBIREM EKOLOGICZNY 330ML – BATOM

    SKŁADNIKI
    sok malinowy* (64 %), cukier trzcinowy*, sok imbirowy* 6 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok tłoczony ze świeżych malin, słodzony cukrem trzcinowym, z dodatkiem soku z imbiru, pasteryzowany.
    Rozgrzewający, doskonały do herbaty, deserów i napojów.
    Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 597 kJ/143 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 10 dni.

    25,30 
  • SYROP O SMAKU KWIATÓW CZARNEGO BZU BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, ekstrakt z kwiatów czarnego bzu*, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, naturalny aromat (*składniki ekologiczne).

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć. Syrop rozcieńczać w proporcji 1:7.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1290 kJ / 308 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 75 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 tygodni.

    25,20 
  • SYROP O SMAKU LAWENDY BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier*, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat lawendowy, ekstrakt z kwiatu lawendy*, koncentrat soku z czarnej marchwi* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1329 kJ/313 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 75 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 – 4 tygodni.

    25,20 
  • SYROP O SMAKU RÓŻANYM BIO 500 ml – HOLLINGER

    SKŁADNIKI
    cukier* , woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat z platków róży, ekstrakt z kwiatu róży*, koncentrat soku z czarnej marchwii* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć. Syrop rozcieńczać w proporcji 1:7.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1329 kJ / 313 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 75 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 tygodni.

    28,70 
  • SYROP POMARAŃCZOWY 500 ml – REMBOWSCY

    SKŁADNIKI
    sok pomarańczowy tłoczony 55 %, cukier.

    OPIS
    Syrop pomarańczowy jest sporządzony z tłoczonego soku pomarańczowego. Dzięki temu ma naturalny mocny smak. Doskonały do stworzenia własnej oranżady, jako dodatek do deserów, lodów lub herbaty. Produkt poddany pasteryzacji.
    Przepis na Domowa oranżada: do dzbanka wlej 1,5 litra zimnej wody, może być gazowana. Nalej 250 ml syropu pomarańczowego i dokładnie wymieszaj. Dodaj lód, udekoruj szklanki i smakuj zdrowy letni napój. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 883 kJ / 208 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 51,1 g
    w tym cukry: 50,3 g
    Białko: 0,36 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. 

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,00 
  • SYROP ŚLIWKOWY KORZENNY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok ze śliwek NFC (51 %), cukier, przyprawy korzenne (2,3 %): gożdziki, cynamon, imbir.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek dodając wcześniej cynamon, goździki i imbir. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 51 % soku ze śliwek.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    Syrop śliwkowy korzenny
    – z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu
    – rzadko spotykany smak
    – produkowany z soku ze śliwek, przypraw korzennych i cukru

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 896 kJ/214 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 49 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,30 
  • SYROP TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SYROP TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z truskawek NFC (51 %), cukier

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 51 % soku z truskawek.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1105 kJ / 260 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,30 
  • SYROP WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SYROP WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z wiśni NFC (53 %), cukier.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 53 % soku z wiśni.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    Syrop wiśniowy
    – z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu
    – produkowany z Łutówki, starej odmiany wiśni
    – produkowany tylko z soku z wiśni i cukru

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1119 kJ/263 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym. Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,60 
  • SYROP WIŚNIOWY BIO 750 ml – BATOM

    SKŁADNIKI
    sok wiśniowy* (70 %), cukier trzcinowy* (30 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych wiśni, dosładzany cukrem trzcinowym, pasteryzowany. Doskonały do picia po rozcieńczeniu, jako dodatek do deserów i napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 758 kJ/178 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 42 g
    Błonnik: 0,16 g
    Białko: 0,26 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGI
    Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać przez kilka dni w lodówce.

    28,70 
  • SYROP Z ARONII 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z aronii NFC (51 %), cukier.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 51 % soku z aronii.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1100 kJ/265 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym. Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,30 
  • SYROP Z CZARNEGO BZU 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    sok z owoców czarnego bzu 53 %, cukier.

    OPIS
    Oferujemy Ci naturalny syrop z owoców czarnego bzu, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nasz syrop wyróżnia wysoka zawartość soku, dzięki czemu ma on intensywną barwę oraz mocny, owocowy smak. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione słodyczą czarnego bzu! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.

    Do czego używać syropu z owoców czarnego bzu?
    Weź odrobinę naszego syropu z czarnego bzu i dolej do niego gorącą lub zimną wodę. W ten sposób przyrządzisz słodki napój – rozgrzewający lub chłodzący.
    Lemoniadę o smaku czarnego bzu łatwo otrzymasz, gdy dodasz trochę naszego produktu do wody gazowanej! Proporcja z wodą 1:8.
    Polej syropem swoje ulubione ciasto, budyń albo lody, a deser zyska unikalny smak!
    Koktajle owocowe to prawdziwy przysmak. Nasz syrop z owoców czarnego bzu będzie tu znakomitym, smakowym dodatkiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 721 kJ/170 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 41 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.

    16,80 
  • SYROP Z CZARNEGO BZU BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z czarnego bzu NFC (52 %), cukier.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 52 % soku z czarnego bzu.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.

    Syrop z czarnego bzu:
    – z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu
    – rzadko spotykany smak
    – produkowany tylko z soku z czarnego bzu i cukru

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1115 kJ/262 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 61 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,30 
  • SYROP Z CZARNEJ PORZECZKI BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml)  – KROKUS

    SYROP Z CZARNEJ PORZECZKI BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z czarnych porzeczek NFC (55 %), cukier.

    OPIS
    Nasz syrop to prawdziwy sok odsączony z owoców połączony z cukrem. Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 55 % soku z czarnych porzeczek.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 1:10. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.

    Syrop z czarnej porzeczki
    – z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu
    – rzadko spotykany smak
    – produkowany tylko z soku z czarnej porzeczki i cukru

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1120 kJ/264 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 64 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,30