Wyświetlanie 41–60 z 97 wyników

  • SYROP ROZGRZEWAJĄCY BIO 500 ml – GRAJFKA

    SKŁADNIKI
    owoce* 67 % (pomarańcza*, malina*, cytryna*) cukier*, miód lipowy* 16 %, imbir*, cynamon cejloński*, goździk*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop wytwarzany w rodzinnej manufakturze, dzieki czemu oddaje pełnie smaku każdego owocu. Wszystkie nasze syropy tworzymy na podstawie rodzinnego przepisu, a z każdej butelki jesteśmy bardzo dumni.

    Propozycja podania
    1. Zaparz herbatę Earl Grey w szklance o pojemności 250 ml
    2. Dodaj od 1 do 3 łyżek syropu (nie musisz dosładzać)
    3. Zamieszaj i delektuj się wyjątkowym smakiem herbaty

    Przepis na grzańca/grzane piwo
    Potrzebujesz: 250 ml wina wytrawnego (1 szklanka)/400 ml piwa (1 butelka) oraz 80 ml do 100 ml syropu (1/3 szklanki)
    W małym garnuszku zagrzej na małym ogniu wino i piwo, po zagrzaniu do odpowiedniej temperatury, dodaj syropu rozgrzewającego

    Przepis na kisiel (4 porcje)
    Potrzebujesz: 2 szklanki wody (0,5 L), 2/3 szklanki syropu (140 ml), 2 łyżki (40 g) skrobi ziemniaczanej
    1. Zagotuj w garnku 1,5 szklanki wody wraz z dodanym syropem (2/3 szklanki)
    2. W pozostałej 0,5 szklanki wody wymieszaj 2 łyżki skrobi ziemniaczanej.
    3. Do gotującej się wody z syropem wlej rozpuszczone składniki i zagotuj. Smacznego!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1360 kJ/320 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: 75 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Wstrząśnij butelką przed otwarciem. Zmiana barwy, konsystencji (scalanie) syropu i wytrącający się osad w trakcie przechowywania produktu są zjawiskami naturalnymi i nie stanowią wady.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zamkniętej butelce w temperaturze pokojowej oraz chronić od światła.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.

    42,60 
  • SYROP ŚLIWKOWY KORZENNY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SYROP ŚLIWKOWY KORZENNY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok ze śliwek NFC (51 %), cukier, przyprawy korzenne (2,3 %): gożdziki, cynamon, imbir.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek dodając wcześniej cynamon, goździki i imbir. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 51 % soku ze śliwek.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    Syrop śliwkowy korzenny
    – z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu
    – rzadko spotykany smak
    – produkowany z soku ze śliwek, przypraw korzennych i cukru

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 896 kJ/214 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 49 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,60 
  • SYROP TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SYROP TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z truskawek NFC (51 %), cukier

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 51 % soku z truskawek.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1105 kJ / 260 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,40 
  • SYROP WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SYROP WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z wiśni NFC (53 %), cukier.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 53 % soku z wiśni.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    Syrop wiśniowy
    – z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu
    – produkowany z Łutówki, starej odmiany wiśni
    – produkowany tylko z soku z wiśni i cukru

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1119 kJ/263 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym. Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,80 
  • SYROP WIŚNIOWY BIO 750 ml – BATOM

    SKŁADNIKI
    sok wiśniowy* (70 %), cukier trzcinowy* (30 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych wiśni, dosładzany cukrem trzcinowym, pasteryzowany. Doskonały do picia po rozcieńczeniu, jako dodatek do deserów i napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 758 kJ/178 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 42 g
    Błonnik: 0,16 g
    Białko: 0,26 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGI
    Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać przez kilka dni w lodówce.

    23,10 
  • SYROP Z ARONII 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z aronii NFC (51 %), cukier.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 51 % soku z aronii.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1100 kJ/265 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym. Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,20 
  • SYROP Z ARONII BIO 330 ml – GRAJFKA

    SKŁADNIKI
    aronia* 69 %, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop wytwarzany w rodzinnej manufakturze, dzięki czemu oddaje pełnię smaku każdego owocu. Wszystkie nasze syropy tworzymy na podstawie rodzinnego przepisu, a z każdej butelki jesteśmy bardzo dumni.
    Grajfka jest idealnym dodatkiem zarówno do gorących napojów takich jak herbata ale również idealna do deserów, ciast, lodów, domowego kisielu oraz czarnej i białej kawy.

    Propozycja podania
    1. Zaparz herbatę Earl Grey w szklance o pojemności 250 ml
    2. Dodaj od 1 do 3 łyżek syropu (nie musisz dosładzać)
    3. Zamieszaj i delektuj się wyjątkowym smakiem herbaty

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1190 kJ/280 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 65 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Wstrząśnij butelką przed otwarciem. Zmiana barwy, konsystencji (scalanie) syropu i wytrącający się osad w trakcie przechowywania produktu są zjawiskami naturalnymi i nie stanowią wady.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zamkniętej butelce w temperaturze pokojowej oraz chronić od światła.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.

    17,40 
  • SYROP Z CZARNEGO BZU 250 ml – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    sok z owoców czarnego bzu 53 %, cukier.

    OPIS
    Oferujemy Ci naturalny syrop z owoców czarnego bzu, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nasz syrop wyróżnia wysoka zawartość soku, dzięki czemu ma on intensywną barwę oraz mocny, owocowy smak. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione słodyczą czarnego bzu! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.

    Do czego używać syropu z owoców czarnego bzu?
    Weź odrobinę naszego syropu z czarnego bzu i dolej do niego gorącą lub zimną wodę. W ten sposób przyrządzisz słodki napój – rozgrzewający lub chłodzący.
    Lemoniadę o smaku czarnego bzu łatwo otrzymasz, gdy dodasz trochę naszego produktu do wody gazowanej! Proporcja z wodą 1:8.
    Polej syropem swoje ulubione ciasto, budyń albo lody, a deser zyska unikalny smak!
    Koktajle owocowe to prawdziwy przysmak. Nasz syrop z owoców czarnego bzu będzie tu znakomitym, smakowym dodatkiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 721 kJ/170 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 41 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.

    14,10 
  • SYROP Z CZARNEGO BZU BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SYROP Z CZARNEGO BZU BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z czarnego bzu NFC (52 %), cukier.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 52 % soku z czarnego bzu.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.

    Syrop z czarnego bzu:
    – z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu
    – rzadko spotykany smak
    – produkowany tylko z soku z czarnego bzu i cukru

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1115 kJ/262 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 61 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,50 
  • SYROP Z CZARNEGO BZU BIO 250 ml – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    sok z czarnego bzu* (50 %), cukier trzcinowy* (50 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
    Występujący osad tworzą naturalne składniki czarnego bzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 913 kJ/215 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 51 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,001 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4ºC

    13,10 
  • SYROP Z CZARNEGO BZU BIO 330 ml – GRAJFKA

    SKŁADNIKI
    czarny bez* 65 %, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop wytwarzany w rodzinnej manufakturze, dzięki czemu oddaje pełnię smaku każdego owocu. Wszystkie nasze syropy tworzymy na podstawie rodzinnego przepisu, a z każdej butelki jesteśmy bardzo dumni.
    Grajfka jest idealnym dodatkiem zarówno do gorących napojów takich jak herbata ale również idealna do deserów, ciast, lodów, domowego kisielu oraz czarnej i białej kawy.

    Propozycja podania
    1. Zaparz herbatę Earl Grey w szklance o pojemności 250 ml
    2. Dodaj od 1 do 3 łyżek syropu (nie musisz dosładzać)
    3. Zamieszaj i delektuj się wyjątkowym smakiem herbaty

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1139 kJ/268 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Wstrząśnij butelką przed otwarciem. Zmiana barwy, konsystencji (scalanie) syropu i wytrącający się osad w trakcie przechowywania produktu są zjawiskami naturalnymi i nie stanowią wady.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zamkniętej butelce w temperaturze pokojowej oraz chronić od światła.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni.

    22,10