Pozostałe ekologiczne przyprawy – jednorodne, mieszanki, sole, kostki rosołowe, buliony, przyprawy do rosołu i innych zup, panierki, pasty, jak również inne.
Wyświetlanie 1–20 z 33 wyników
-
12,60 zł
CEBULKA PRAŻONA BIO 100 g – GRON BALANCE
SKŁADNIKI
cebula* (220 g wykorzystano do przygotowania 100 g gotowego produktu), olej palmowy*, mąka PSZENNA*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna prażona cebulka to doskonałe urozmaicenie i wykończenie wielu potraw między innymi sałatek, zup czy sosów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2450 kJ/590 kcal
Tłuszcz: 44 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 9,0 g
Białko: 6,0 g
Sól: 1,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
12,80 zł
CHRUPKI DROŻDŻOWE BEZGLUTENOWE 100 g – PIĘĆ PRZEMIAN
SKŁADNIKI
drożdże suszone nieaktywne 60 %, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia, emulgator: lecytyny (ze słonecznika).OPIS
Chrupki drożdżowe to bogate źródło witamin z grupy B i składników mineralnych oraz białka o wysokiej zawartości lizyny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Idealny dodatek do zup, sosów, jogurtów. Smak umami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1424 kJ/340 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 29 g
Białko: 34 g
Sól: 0,07 g
Tiamina (Witamina B1): 8,5 mg (773 %)*
Ryboflawina (Witamina B2): 1,67 mg (119 %)*
Witamina B6: 1,29 mg (92 %)*
Witamina B12: 1,67 μg (67 %)*
Niacyna: 20,5 mg (128 %)*
Kwas foliowy: 849 μg (424 %)*
Magnez: 103 mg (27 %)*
Wapń: 302,6 mg (38 %)*
Żelazo: 2,43 mg (17 %)*
Cynk: 4,9 mg (49 %)*RWS* – referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. -
43,90 zł
EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej -
18,80 zł
GOMASIO – SÓL SEZAMOWA BIO 225 g – LIMA
SKŁADNIKI
SEZAM*, sól morska (5,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gomasio (’goma’ to Japońskie słowo oznaczające 'SEZAM’) jest to mieszanka delikatnie prażonego SEZAMu z nierafinowaną solą morską.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2297 kJ / 555 kcal
Tłuszcz – 46,8 g
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone – 6,5 g
jednonienasycone kwasy tłuszczowe- 19,6 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe- 21,2 g
Węglowodany – 9,5 g
w tym cukier – 0 g
Błonnik – 10,5 g
Białko – 18,8 g
Sól – 8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY. -
30,00 zł
MISO BARLEY (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 200 g – DANIVAL
SKŁADNIKI
SOJA*, JĘCZMIEŃ perłowy* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 630 kJ / 151 kcal
Tłuszcz – 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
Węglowodany – 10,8 g
w tym cukry – 5,6 g
Błonnik – 4,7 g
Białko – 9,8 g
Sól – 8,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy. -
40,10 zł
MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
nasiona SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 769 kJ/183 kcal
Tłuszcz – 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 19 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 4,9 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
31,50 zł
MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA
SKŁADNIKI
SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
Węglowodany – 7,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 8,8 g
Białko – 23 g
Sól – 8,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
24,10 zł
MISO KOSTKI BIO (8 x 10 g) 80 g – DANIVAL
SKŁADNIKI
nierafinowana sól morska, oleje roślinne* (palmowy*, słonecznikowy*), miso* (19 %) (SOJA*, JĘCZMIEŃ*, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae), skrobia*, sok z marchwi*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, gałka muszkatołowa*), pietruszka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1596 kJ/381 kcal
Tłuszcz – 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 9,7 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 6,7 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
41,60 zł
MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
Tłuszcz – 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 9,5 g
w tym cukry – 5,6 g
Błonnik – 5,1 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
30,00 zł
MISO RICE (PASTA Z SOI I RYŻU) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
SKŁADNIKI
SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 605 kJ /145 kcal
Tłuszcz – 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 9,0 g
w tym cukry – 3,0 g
Błonnik – 3,4 g
Białko – 9,7 g
Sól – 8,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy. -
39,40 zł
MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA
SKŁADNIKI
ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
Tłuszcz – 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 26 g
Błonnik – 2,0 g
Białko – 9,1 g
Sól – 5,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
31,40 zł
MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
SKŁADNIKI
ryż*, nasiona SOI* (39 %), woda, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 866 kJ / 205 kcal
Tłuszcz – 4,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,7 g
Węglowodany – 32,1g
w tym cukry – 19,8 g
Białko – 8,4 g
Sól – 2,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy. -
20,30 zł
OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
marchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw.
Polecane weganom i wegetarianom.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu -
8,90 zł
PANIERKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 200G -AMYLON
SKŁADNIKI
Ekstrudowana kukurydza* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1454 kJ / 343 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 9,8 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.