Pozostałe ekologiczne przyprawy – jednorodne, mieszanki, sole, kostki rosołowe, buliony, przyprawy do rosołu i innych zup, panierki, pasty, jak również inne.

Wyświetlanie 1–20 z 33 wyników

  • CEBULKA PRAŻONA BIO 100 g – GRON BALANCE

    SKŁADNIKI
    cebula* (220 g wykorzystano do przygotowania 100 g gotowego produktu), olej palmowy*, mąka PSZENNA*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna prażona cebulka to doskonałe urozmaicenie i wykończenie wielu potraw między innymi sałatek, zup czy sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2450 kJ/590 kcal
    Tłuszcz: 44 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
    Węglowodany: 40 g
    w tym cukry: 9,0 g
    Białko: 6,0 g
    Sól: 1,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    12,00 
  • CHRUPKI DROŻDŻOWE BEZGLUTENOWE 100 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    drożdże suszone nieaktywne 60 %, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia, emulgator: lecytyny (ze słonecznika).

    OPIS
    Chrupki drożdżowe to bogate źródło witamin z grupy B i składników mineralnych oraz białka o wysokiej zawartości lizyny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
    Idealny dodatek do zup, sosów, jogurtów. Smak umami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1424 kJ/340 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,5 g
    Błonnik: 29 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,07 g
    Tiamina (Witamina B1): 8,5 mg (773 %)*
    Ryboflawina (Witamina B2): 1,67 mg (119 %)*
    Witamina B6: 1,29 mg (92 %)*
    Witamina B12: 1,67 μg (67 %)*
    Niacyna: 20,5 mg (128 %)*
    Kwas foliowy: 849 μg (424 %)*
    Magnez: 103 mg (27 %)*
    Wapń: 302,6 mg (38 %)*
    Żelazo: 2,43 mg (17 %)*
    Cynk: 4,9 mg (49 %)*

    RWS* – referencyjna wartość spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    12,80 
  • EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej

    43,90 
  • GOMASIO – SÓL SEZAMOWA BIO 225 g – LIMA

    SKŁADNIKI
    SEZAM*, sól morska (5,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gomasio (’goma’ to Japońskie słowo oznaczające 'SEZAM’) jest to mieszanka delikatnie prażonego SEZAMu z nierafinowaną solą morską.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2297 kJ / 555 kcal
    Tłuszcz – 46,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe: nasycone – 6,5 g
    jednonienasycone kwasy tłuszczowe- 19,6 g
    wielonienasycone kwasy tłuszczowe- 21,2 g
    Węglowodany – 9,5 g
    w tym cukier – 0 g
    Błonnik – 10,5 g
    Białko – 18,8 g
    Sól – 8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY.

    18,20 
  • MISO BARLEY (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 200 g – DANIVAL

    SKŁADNIKI
    SOJA*, JĘCZMIEŃ perłowy* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
    Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 630 kJ / 151 kcal
    Tłuszcz – 6,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
    Węglowodany – 10,8 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Błonnik – 4,7 g
    Białko – 9,8 g
    Sól – 8,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    30,00 
  • MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA

    SKŁADNIKI
    SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
    Węglowodany – 7,3 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 8,8 g
    Białko – 23 g
    Sól – 8,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,50 
  • MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
    Tłuszcz – 5,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 9,5 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Błonnik – 5,1 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    43,90 
  • MISO RICE (PASTA Z SOI I RYŻU) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    SKŁADNIKI
    SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
    Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 605 kJ /145 kcal
    Tłuszcz – 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 9,0 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 3,4 g
    Białko – 9,7 g
    Sól – 8,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    30,00 
  • MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA

    SKŁADNIKI
    ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 26 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 9,1 g
    Sól – 5,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    39,40 
  • MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    SKŁADNIKI
    ryż*, nasiona SOI* (39 %), woda, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 866 kJ / 205 kcal
    Tłuszcz – 4,3 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,7 g
    Węglowodany – 32,1g
    w tym cukry – 19,8 g
    Białko – 8,4 g
    Sól – 2,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy.

    31,40 
  • OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    marchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw.
    Polecane weganom i wegetarianom.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    19,30 
  • PANIERKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 200G -AMYLON

    SKŁADNIKI
    Ekstrudowana kukurydza* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1454 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 9,8 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,50