Wyświetlanie 701–720 z 722 wyników

  • ZUPA OGÓRKOWA BIO 900 ml – DELIKATNA

    SKŁADNIKI
    woda, ogórki kiszone* 18 % (ogórki* 70 %, woda, sól), marchew*, pietruszka korzeń*, ziemniaki*, olej słonecznikowy*, koper*, pieprz czarny*, czosnek*, sól, syrop z agawy*, ziele angielskie*, liść laurowy* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Najlepiej spożywać po podgrzaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 76 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 3,1 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 0,7 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    22,50 
  • ZUPA TAJSKA OSTRA TOM – YUM BIO 900 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    imbir*, boczniaki*, marchew*, papryka*, cukinia*, napój kokosowy*, makaron ryżowy*, kolendra*, kafir*, chili*, woda, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 110 kJ/26 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,2 g

    UWAGA
    O przydatności do spożycia świadczy wklęsłe wieczko

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

    46,10 
  • ZUPA WARZYWNA MINESTRONE BIO 900 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    woda, pomidory pelati* 20 %, SELER* 18 %, papryka czerwona* 10 %, marchew* 8 %, pietruszka korzeń* 8 %, groszek zielony* 5 %, koncentrat pomidorowy*, olej słonecznikowy*, syrop z agawy*, sól, zioła prowansalskie*, oregano*, bazylia*, liść laurowy*, ziele angielskie*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 160 kJ/41 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 6,1 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać przed i po otwarciu w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 4 dni.

    35,30 
  • ŻUREK NA ZAKWASIE GRYCZANYM BEZGLUTENOWY BIO 700 ml – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    woda, sok z kapusty kiszonej*, sok z ogórków kiszonych*, mąka gryczana* (9,5 %), czosnek*, sól himalajska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 176 kJ/42 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 7,9 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    11,80 
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO

    SKŁADNIKI
    Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

    OPIS
    Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2 % lub pełnotłustym.
    Fiolki po 0,5 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tymczasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 5,9 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Białko – 4,0 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

    17,20