Wyświetlanie 41–54 z 54 wyników
-
1,60 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu). (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Weglowodany: 41 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 15,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
5,70 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY (3x17g) 51G – BIO VEGAN
SKŁADNIKI
skrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 966 kJ/226 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 18,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
2,20 zł
PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. -
21,60 zł
PROSZEK DO PIECZENIA EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 200G – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 41 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 15,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
14,20 zł
SODA OCZYSZCZONA (SPOŻYWCZA) 1KG – BATOM
SKŁADNIKI
wodorowęglan sodu (99,7 %), węglan soduOPIS
Soda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
8,40 zł
Soda oczyszczona 300g – Batom
SKŁADNIKI
wodorowęglan sodu 99,7 %, węglan soduOPIS
Soda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięsoZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
35,80 zł
SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubinZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
61,70 zł
SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM
SKŁADNIKI
ekologiczna spirulina niebieskaOPIS
Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!
Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako naturalny barwnik. Jest idealnym dodatkiem do shake, smoothie, koktajli, makaronów czy wypieków. Sprawdzi się także jako urozmaicenie podawanych dzieciom potraw, dzięki temu na pewno chętniej będą sięgać po więcej zdrowych posiłków.
Niebieska spirulina jest również świetnym dodatkiem do MLEKA, napój nabierze błękitnego koloru i nie zmieni swojego smaku na rybi. Pół łyżeczki suszonych alg w proszku warto dodać do ciasta naleśnikowego, zmienią one kolor i na pewno zachwycą każdego. Kolejnym efektownym zastosowaniem jest wymieszanie szczypty spiruliny z owsianką lub dodanie jej do puddingu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1475 kJ/352 kcal
Tłuszcz – <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 3,1 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 4,5 g
Białko – 84 g
Sól – 2,9 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. -
17,30 zł
WANILIA W ATOMIZERZE BIO 100 ml – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
woda, ekologiczny ekstrakt waniliowy 0,8 %.OPIS
BIO przyprawy w płynnej formie w poręcznych atomizerach – to innowacja, która pozwala na całkowicie nowe zastosowania w kuchni. Atomizerami można spryskać każdy rodzaj żywności, aby nabrało smaku przyprawy. Można dodać smaku takim potrawom jak ryż, kasza, makaron, warzywa na grillu, każde mięso albo ryba. Świetnie nadają się też do smażenia, a można nimi spryskać patelnie przed obróbką cieplną, aby danie nabrało smaku przyprawy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. W niskiej temperaturze może zmętnieć bez zmian dla jakości. -
6,10 zł
ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g – EWALD
SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.SPOSÓB UŻYCIA
1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy – nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.