Wyświetlanie 241–260 z 321 wyników

  • KISIEL O SMAKU WIŚNIOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok wiśniowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok wiśniowy), sok z buraka czerwonego w proszku, barwnik: antocyjany, aromat, sól.

    OPIS
    Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
    2. Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
    3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g kisielu w proszku
    Wartość energetyczna: 1324 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 79,1 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,50 
  • KREM ORZECHY LASKOWE & KAKAO BEZ DODATKU CUKRU BIO 250 g – BETT’R

    SKŁADNIKI
    prażone ORZECHY LASKOWE* (37 %), olej kokosowy*, substancja słodząca: erytrytol* (15 %), daktyle w proszku*, kakao w proszku* (8 %), tłuszcz kakaowy* (6 %), mąka kokosowa*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
    Świetnie pasuje do klasycznego chleba i bułek oraz do wafli ryżowych i chrupkiego pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2559 kJ/618 kcal
    Tłuszcz: 50 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 8,9 g
    Błonnik: 9,3 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać NASIONA SEZAMU, ORZESZKI ZIEMNE i inne orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

    28,90 
  • KREM PROTEINOWY O SMAKU KARMELOWYM BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWY 200 g – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    olej palmowy, białko MLEKA 24,8 %, substancja słodząca: maltitol; odtłuszczone MLEKO w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z SOI); sól, naturalny aromat.

    OPIS
    Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Krem zawiera aż 24 % białka.
    Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Kremy proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
    Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2242 kJ/540 kcal
    Tłuszcz: 39 g
    w tym kwasy nasycone: 16 g
    Węglowodany: 33 g
    w tym cukry: 8,0 g
    poliole: 25 g
    Białko: 24 g
    Sól: 0,30 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.

    30,20 
  • KREM PROTEINOWY PISTACJOWY BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWY 200 g – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    olej palmowy, substancja słodząca: maltitol; białko MLEKA 23 %, odtłuszczone MLEKO w proszku, pasta PISTACJOWA 5 %, emulgator: lecytyny (z SOI); sól, aromat.

    OPIS
    Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Krem zawiera aż 23 % białka.
    Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Kremy proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
    Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2286 kJ/551 kcal
    Tłuszcz: 41 g
    w tym kwasy nasycone: 16 g
    Węglowodany: 32 g
    w tym cukry: 8,0 g
    poliole: 24 g
    Białko: 23 g
    Sól: 0,40 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.

    31,30 
  • KRUSZONE ZIARNO KAKAO W CZEKOLADZIE KETO BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWE BIO 70 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    czeklada* 65 % (nieprażone ziarno kakao*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy*, sproszkowany olej MCT z kokosa* (olej MCT z kokosa* 70 %, błonnik z akacji* 30 %), sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon*), kruszone ziarno kakao* 35 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zawartość masy kakaowej minimum 60 %. Zawiera substancję słodzącą.
    Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2248 kJ/544 kcal
    Tłuszcz – 49 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 31 g
    Węglowodany – 23 g
    w tym cukry – 1,4 g
    w tym poliole – 15 g
    Błonnik – 16 g
    Białko – 8,6 g
    Sól – 0,14 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,00 
  • KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI ORYGINALNY 250G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    17,00 
  • KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI, ORYGINALNY 500G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    31,70 
  • KSYLITOL 1KG – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    53,20 
  • KSYLITOL C KRYSTALICZNY 500G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
    Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
    Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    32,40 
  • KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    20,40 
  • LIZAK KRYSZTAŁOWY O SMAKU OWOCOWYM Z BŁONNIKIEM BEZ DODATKU CUKRU BIO 8 g – LIZUU

    SKŁADNIKI
    izomaltooligosacharydy* (źródło glukozy), koncentraty owocowe*: ananas*, truskawka*, pomarańcza*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, koncentraty*: marchwi*, czarnej porzeczki*, naturalne aromaty: truskawkowy, pomarańczowy, bananowy. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
    Produkt przeznaczony jest dla dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia. Należy pamiętać o zrównoważonym sposobie żywienia i zdrowym trybie życia.
    Niejednorodny kolor lizaka może wynikać z zawartości naturalnych ekologicznych składników.
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Producent zaleca spożycie max. 1 – 2 lizaki na dzień.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 875 kJ/209 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 95 g
    w tym cukry: 9,5 g
    Błonnik: 85,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.

    2,00 
  • LIZAK KULKA O SMAKU MUSUJĄCEJ WIŚNI Z WITAMINAMI I MINERAŁAMI BEZGLUTENOWY 6 g – MNIAM MNIAM STARPHARMA

    SKŁADNIKI
    substancje słodzące: ksylitol, glikozydy stewiolowe; substancja wypełniająca: izomalt; regulatory kwasowości: węglany sodu, kwas cytrynowy; suszone wiśnie 2,2 %, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, guma arabska; kwas L-askorbinowy (witamina C); amid kwasu nikotynowego (niacyna); octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E); glukonian cynku (cynk); D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy); monoazotan tiaminy (tiamina); ryboflawina (witamina B2); chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6); octan retinylu (witamina A); kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy); D-biotyna (biotyna); selenian (VI) sodu (selen); cholekalcyferol (witamina D); cyjanokobalamina (witamina B12), naturalny aromat wiśniowy, barwnik: antocyjany.

    Zawartość składników w zalecanej dziennej porcji
    (1 lizak)
    Witamina A: 300 mcg (38 %*)
    Witamina C: 15 mg (19 %*)
    Witamina D: 5 mcg (100 %*)
    Witamina E: 6 mg (50 %*)
    Tiamina: 0,5 mg (46 %*)
    Ryboflawina: 0,5 mg (36 %*)
    Niacyna: 6 mg (38 %*)
    Kwas pantotenowy: 2 mg (33 %*)
    Witamina B6: 0,5 mg (36 %*)
    Biotyna: 50 mcg (100 %*)
    Kwas foliowy: 100 mcg (50 %*)
    Witamina B12: 0,9 mcg (36 %*)
    Selen: 10 mcg (18 %*)
    Cynk: 3 mg (30 %*)

    (2 lizaki)
    Witamina A: 600 mcg (76 %*)
    Witamina C: 30 mg (38 %*)
    Witamina D: 10 mcg (200 %*)
    Witamina E: 12 mg (100 %*)
    Tiamina: 1 mg (92 %*)
    Ryboflawina: 1 mg (72 %*)
    Niacyna: 12 mg (76 %*)
    Kwas pantotenowy: 4 mg (66 %*)
    Witamina B6: 1 mg (72 %*)
    Biotyna: 100 mcg (200 %*)
    Kwas foliowy: 200 mcg (100 %*)
    Witamina B12: 1,8 mcg (72 %*)
    Selen: 20 mcg (36 %*)
    Cynk: 6 mg (60 %*)

    * dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    OPIS
    Suplement diety. Lizak Mniam-Mniam o smaku musującej wiśni zawiera substancje słodzące: fiński ksylitol oraz glikozydy stewiolowe. Spożywanie żywności zawierającej ksylitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów.
    Lizak zawiera kompleks 12 witamin i 2 minerały.
    Witamina A, B6, B12, C, D, selen, cynk i kwas foliowy wspierają układ odpornościowy.
    Witamina B6 i niacyna przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz wspomagają układ nerwowy.
    Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych.
    Witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, zębów oraz w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Witamina D bierze udział w procesie podziału komórek.
    Kwas pantotenowy pomaga w utrzymaniu sprawności umysłowej na prawidłowym poziomie oraz przyczynia się do prawidłowej syntezy i metabolizmu hormonów steroidowych, witaminy D i niektórych neuroprzekaźników.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 1-2 lizaki dziennie.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji, tj. 2 lizaków do spożycia w ciągu dnia.
    Produkt przeznaczony jest dla osób dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Należy pamiętać o zrównoważonym sposobie żywienia i zdrowym trybie życia.
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
    Niejednorodny kolor lizaka wynika z zawartości naturalnych składników produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    2,40 
  • LIZAK LUZAK BEZ CUKRU O SMAKU COLI, BEZ KONSERWANTÓW I SZTUCZNYCH BARWNIKÓW 8G

    EAN
    LIZAK LUZAK BEZ CUKRU O SMAKU COLI, BEZ KONSERWANTÓW I SZTUCZNYCH BARWNIKÓW 8G -EAN
    5905279294523

    2,99 
  • LIZAK LUZAK BEZ CUKRU O SMAKU CYTRYNOWYM, BEZ KONSERWANTÓW I SZTUCZNYCH BARWNIKÓW8G – EAN

    EAN
    LIZAK LUZAK BEZ CUKRU O SMAKU CYTRYNOWYM, BEZ KONSERWANTÓW I SZTUCZNYCH BARWNIKÓW8G – EAN
    5905279294547

    2,99 
  • LIZAK LUZAK BEZ CUKRU O SMAKU MALINOWYM, BEZ KONSERWNTÓW I SZTUCZNYCH BARWNIKÓW 8G – EAN

    EAN
    LIZAK LUZAK BEZ CUKRU O SMAKU MALINOWYM, BEZ KONSERWNTÓW I SZTUCZNYCH BARWNIKÓW 8G – EAN
    5905279294530

    2,99