Wyświetlanie 61–77 z 77 wyników
-
28,60 zł
KAWA MIELONA WYSOKOGÓRSKA ARABICA EKOLOGICZNA, FAIR TRADE 250G – OXFAM
SKŁADNIKI
ekologiczna kawa ziarnista arabica i robusta palona. Minimum 90 % kawy arabica.OPIS
Dobrze zbilansowana mieszanka ziaren z delikatną nutą owocową.
Pakowano w atmosferze ochronnej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym miejscu. -
33,00 zł
KAWA O SMAKU KOKOSOWYM MIELONA 100% ARABICA 200G – ORZECHOWNIA
ORZECHOWNIA
KAWA O SMAKU KOKOSOWYM MIELONA 100% ARABICA 200G – ORZECHOWNIA
5903268059344 -
33,00 zł
KAWA O SMAKU ORZECHÓW LASKOWYCH MIELONA 100% ARABICA – ORZECHOWNIA
ORZECHOWNIA
KAWA O SMAKU ORZECHÓW LASKOWYCH MIELONA 100% ARABICA – ORZECHOWNIA
5903268059368 -
33,00 zł
KAWA O SMAKU ORZECHÓW WŁOSKICH MIELONA 100% ARABICA 200G – ORZECHOWNIA
ORZECHOWNIA
KAWA O SMAKU ORZECHÓW WŁOSKICH MIELONA 100% ARABICA 200G – ORZECHOWNIA
5903268059382 -
33,00 zł
KAWA O SMAKU PISTACJI MIELONA 100% ARABICA 200G – ORZECHOWNIA
ORZECHOWNIA
KAWA O SMAKU PISTACJI MIELONA 100% ARABICA 200G – ORZECHOWNIA
5903268059283 -
33,50 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA 100 % (NO.5) 250 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista, palona – 100 % Arabica.OPIS
Kawa ziarnista wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
Mieszanka różnych odmian najlepszych brazylijskich Arabik. Do tej mieszanki użyliśmy wyłącznie surowców z segmentu Specialty – czyli kaw najwyższej jakości.
Przy procesie obróbki każdego ze składników zastosowano metodę na mokro, dzięki czemu uzyskaliśmy blend o aromatycznym i czystym profilu smakowym.
Mieszanka No. 5 bardzo często gości w ekspresach przelewowych i automatycznych, szczególnie gdy korzystają z niej osoby o rożnych preferencjach smakowych.
Jest to aromatyczna, delikatna kawa, którą można pić przez cały dzień.
Profil smakowy: przyjemny smak MASŁA orzechowego i kremu nugatowego uzupełniony mleczną czekoladą i kakao.
Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
aromat: 4/5
intensywność: 3/5
słodycz: 4/5
gorycz: 2/5ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. -
85,70 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.2) 1 kg – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista, palona – 80 % Arabica, 20 % Robusta.OPIS
Kawa ziarnista wypalana metodami rzemieślniczymi w tracycyjnym piecu bębnowym.
Jedynka to połączenie wyśmienitych Arabik z niewielką domieszką afrykańskiej Robusty.
Obecność Robusty zapewnia umiarkowane pobudzenie, ten blend świetnie sprawdzi się w ciągu całego dnia do wielu sposobów parzenia.
Jest to odpowiedni wybór do ekspresu kolbowego lub automatycznego, a także do kawiarki, french pressu i parzenia tradycyjnego.
Perfekcyjna w aromatycznym espresso lub americano, ale także w kremowych kawach mlecznych.
Profil smakowy: harmonijne połączenie ziaren daje delikatną kawę o niskiej kwasowości, czekoladowej słodyczy i nutach korzenno – orzechowych.
Świetny balans smaku i przyjemny aftertaste wyróżniają tą kompozycję.
Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
aromat: 3/5
intensywność: 4/5
słodycz: 3/5
gorycz: 3/5ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. -
32,20 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.2) 250 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100% kawa ziarnista, palona – 80 % Arabica, 20 % Robusta.OPIS
Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
Dwójka to świetny balans smaku w espresso i klasycznej czarnej kawie, znakomita w kawach mlecznych.
Naturalna energia i moc zamknięte w najwyższej jakości ziarnach. Nieco ciemniejsze palenie pozwala wydobyć więcej czekoladowych, pikantnych i orzechowych nut z tej niezwykle uniwersalnej mieszanki.
Ciekawa propozycja dla użytkowników zarówno ekspresów profesjonalnych jak i domowych. Zyskała popularność pośród osób cieszących się kawą w zaciszu domowym jak również w przestrzeni biurowej.
Zdecydowanie najbardziej uniwersalna i najczęściej wybierana przez naszych Klientów mieszanka.
Profil smakowy: jej charakterystyczne cechy smakowe to niska kwasowość, czekoladowa słodycz i nuta korzenno-orzechowa dająca jej niezwykłą moc i charakter.
Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
aromat: 3/5
intensywność: 4/5
słodycz: 3/5
gorycz: 3/5ZLECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. -
31,70 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.3) 250 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100% kawa ziarnista, palona – 60 % Arabica, 40 % Robusta.OPIS
Kawa ziarnista wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
Delikatny charakter tej kawy sprawia, że No. 3 to idealny wybór do ekspresów automatycznych dla osób pijących kawę od wczesnego ranka do późnego popołudnia.
Trójka to blend Arabiki z Ameryki Południowej oraz afrykańskiej Robusty. Zwiększona zawartość Robusty dostarcza dodatkową dawkę kofeiny i skutecznie pobudza przy zachowaniu zrównoważonych walorów smakowych. Idealna mieszanka dla osób szukających kawowego pobudzenia jednocześnie unikając intensywnego charakteru ciemno palonych mieszanek. Sprawdzi się głównie w ekspresach automatycznych, ale także ciśnieniowych czy parzona w sposób tradycyjny, we french pressie i kawiarce.
Delikatna w kawach mlecznych, ale też w espresso oraz americano.
Profil smakowy: trójka jest subtelna w smaku jednak z wyraźnymi nutami czekolady, czarnej herbaty oraz orzechów włoskich a to wszystko przełamane przyjemną, ledwie wyczuwalną kwasowością.
Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
aromat: 3/5
intensywność: 3/5
słodycz: 3/5
gorycz: 3/5ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. -
81,90 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.4) 1 kg – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista, palona – 50 % Arabica, 50 % Robusta.OPIS
Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
Najbardziej intensywna i aromatyczna mieszanka z serii – dzięki wysokiej zawartości kofeiny niezwykle pobudza i daje zastrzyk energii na cały dzień.
Ma swoich wiernych fanów pośród osób intensywnie pracujących fizycznie i umysłowo potrzebujących źródła energii w przekroju całego dnia. Równie chętnie wybierana przez studentów podczas sesji jak i pracowników biurowych.
Blend ziaren z Ameryki Południowej i Afryki. Doskonały wybór do ekspresów automatycznych, ekspresów biurowych, Mokki i ekspresów ciśnieniowych.
Wyrazista i świetnie zbalansowana w kawach mlecznych.
Profil smakowy: dzięki optymalnemu profilowi palenia mieszanka ta charakteryzuje się wysokim body, przyjemną goryczą, wyraźnym posmakiem gorzkiej czekolady i kakao oraz niską kwasowością.
aromat: 4/5
intensywność: 5/5
słodycz: 2/5
gorycz: 5/5ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. -
31,30 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA (NO.4) 250 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista, palona – 50 % Arabica, 50 % Robusta.OPIS
Kawa ziarnista, wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
Najbardziej intensywna i aromatyczna mieszanka z serii – dzięki wysokiej zawartości kofeiny niezwykle pobudza i daje zastrzyk energii na cały dzień.
Ma swoich wiernych fanów pośród osób intensywnie pracujących fizycznie i umysłowo potrzebujących źródła energii w przekroju całego dnia. Równie chętnie wybierana przez studentów podczas sesji jak i pracowników biurowych.
Blend ziaren z Ameryki Południowej i Afryki. Doskonały wybór do ekspresów automatycznych, ekspresów biurowych, Mokki i ekspresów ciśnieniowych.
Wyrazista i świetnie zbalansowana w kawach mlecznych.
Profil smakowy: dzięki optymalnemu profilowi palenia mieszanka ta charakteryzuje się wysokim body, przyjemną goryczą, wyraźnym posmakiem gorzkiej czekolady i kakao oraz niską kwasowością.
aromat: 4/5
intensywność: 5/5
słodycz: 2/5
gorycz: 5/5ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. -
32,50 zł
KAWA ZIELONA MIELONA EKOLOGICZNA 250G – BIO AMERYKA
SKŁADNIKI
kawa zielona mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna kawa zielona mielona otrzymana z ziaren kawowca niepoddanych procesowi palenia. Ziarna kawy przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować w pełni związki o działaniu przeciwutleniającym, m.in. kwas chlorogenowy. Kawa charakteryzuje się ziołowym zapachem i trochę cierpkim, kwaskowatym smakiem.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
w celu zaparzenia kawy, należy wsypać do filiżanki 2 łyżeczki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą.