Wyświetlanie 21–40 z 77 wyników

  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % HONDURAS FAIR TRADE BIO 250 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mielona kawa arabica 100%

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu najlepiej przechowywać szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki

    33,20 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % KLASYCZNA BIO 500 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    kawa arabica mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zrównoważona, naturalnie łagodna kawa o doskonałym aromacie. Pakowano w atmosferze ochronnej.
    Intensywność: 3/5

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaparzać za pomocą filtra lub kafeterii tłokowej. Optymalna ilość to 1 miarka na filiżankę kawy. Używać przegotowanej, lekko ostudzonej wody.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    48,00 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % MEKSYK FAIR FOR LIFE BIO 250 g – DESTINATION

    SKŁADNIKI
    100 % kawa mielona arabica palona*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Świetna na pobudzenie w ciągu dnia lub jako poranna kawa przy śniadaniu. Idealna do tworzenia wyjątkowych mieszanek dopełniając całość zrównoważonym subtelnym smakiem.
    Intensywność: 6/10

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 7-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie i umieścić je w lodówce.

    30,60 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % MEKSYK FAIR TRADE BIO 250 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami

    OPIS
    kawa charakteryzuje się intensywnym owocowym aromatem i smakiem, lekko kwaskowata.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    Do filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki

    34,20 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % MOKA FAIR TRADE GÓRSKA BIO 250 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna prażona i mielona kawa arabica.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać ok. 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie lub za pomocą filtra.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    32,20 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % MOKA SIDAMO ETIOPIA FAIR TRADE BIO 250 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    mielona kawa arabica*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna kawa arabica – kraj pochodzenia Etiopia. Pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Kawa charakteryzuje się wyszukanym, delikatnym aromatem i smakiem. Zawartość kofeiny: 1,50%.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki

    36,80 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % PAPUA NOWA GWINEA FAIR TRADE BIO 500 g – MOUNT HAGEN

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa palona mielona Arabica (100 %).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    50,90 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % PERU FAIR FOR LIFE BIO 250 g – DESTINATION

    SKŁADNIKI
    100 % kawa mielona arabica palona*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Świetna na pobudzenie w ciągu dnia lub jako poranna kawa przy śniadaniu. Idealna do tworzenia wyjątkowych mieszanek dopełniając całość zrównoważonym subtelnym smakiem.
    Intensywność: 7/10

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 7-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie i umieścić je w lodówce.

    29,70 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % PERU FAIR TRADE BIO 250 g – CAFE MICHEL

    Dostępność: Na zamówienie
    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami

    OPIS
    Ekologiczna kawa arabica – kraj pochodzenia Peru. Pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade.

    33,18 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % PERU FAIR TRADE BIO 250 g – OXFAM

    Dostępność: Na zamówienie
    SKŁADNIKI
    kawa arabika* 100 % (Peru) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciemno palona, mocna kawa z nutą orzecha włoskiego i ciemnego kakao o kremowej cielistości.
    Kawa uprawiana w północnym Peru w cieniu Andów.

    34,63 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % SELECTION BIO 250 g – DESTINATION

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100 %

    OPIS
    Wyselekcjonowana mieszanka czystej, ekologicznej mielonej kawy Arabica.
    Składa się wyłącznie ze 100 % organicznej kawy Arabica bez żadnych dodatków. Palona bardzo powoli, by uwolnić maksymalnie aromatyczny smak. Drzewka, z których zebrane zostają nasiona kawy rosną wysoko na wulkanicznych glebach. To pozwala uwolnić im bogactwo aromatów.
    Pochodzenie: Ameryka Południowa i Środkowa. Uprawiana na zboczach Andów.
    Intensywność: 7/10

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 7-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki.

    23,40 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % YIRGACHEFFE ETIOPIA FAIR TRADE BIO 250 g – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa arabica* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jasno palona, o lekkiej cielistości z bogatą kwiatową paletą smaków, o niskiej kwasowości, typowa dla regionu kawowego w południowej Etiopii.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Kawę można zaparzać tradycyjnie w filiżance zalewając wrzątkiem, przy użyciu filtra lub kawiarki.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    39,60 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % Z OKOLIC JEZIORA KIVU FAIR TADE BIO 250 g – OXFAM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100 %

    OPIS
    Średnio palona, o ciężkiej cielistości, pełna charakteru kawa z lekką nutą jagód i rabarbaru.
    Kawa uprawiana na wulkanicznych wyżynach otaczających Kivu we wschodnim Kongo.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Kawa nadaje się do zaparzania w kafetierze lub za pomocą filtra.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    37,90 
  • Kawa mielona Arabica 100% premium Equilibre Fair Trade, ekologiczna 250g – Cafe Michel

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki

    28,80 
  • KAWA MIELONA ARABICA PERU EKOLOGICZNA 250G – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa arabika* 100 % (Peru) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciemno palona, mocna kawa z nutą orzecha włoskiego i ciemnego kakao o kremowej cielistości.
    Kawa uprawiana w północnym Peru w cieniu Andów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Kawę można zaparzać tradycyjnie w filiżance zalewając wrzątkiem, przy użyciu filtra lub kawiarki.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • KAWA MIELONA ARABICA/ROBUSTA DESEROWA FAIR TRADE 250 g – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa mielona arabica i robusta palona. Minimum 90 % kawy arabica.

    OPIS
    Żywa kawa o łagodnym ciele i dość mocnym posmaku. Typowa kawa śniadaniowa. Pakowano w atmosferze ochronnej.
    Wypalenie: 2/3
    Moc: 3/5
    Kraj pochodzenia: Burundi, Demokratyczna Republika Konga, Honduras, Nikaragua, Tanzania.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w zacienionym miejscu.

    25,40 
  • KAWA MIELONA ARABICA/ROBUSTA STRETTO BIO 250 g – DESTINATION

    SKŁADNIKI
    100 % kawa mielona arabica i robusta palona*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Świetna na pobudzenie w ciągu dnia lub jako poranna kawa przy śniadaniu. Idealna do tworzenia wyjątkowych mieszanek dopełniając całość zrównoważonym subtelnym smakiem.
    Intensywność: 9/10

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 7-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie i umieścić je w lodówce.

    23,40