Wyświetlanie wszystkich wyników: 20
-
10,30 zł
MĄKA KUKURYDZIANO – GRYCZANA DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
90 % mąka z żółtej kukurydzy*, 10 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1419 kJ / 334 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
10,00 zł
MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g PASTA NATURA
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z białej kukurydzy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
15,60 zł
MAKARON (GRYCZANY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z gryki.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,40 zł
MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY Z AMARANTUSEM, TEFF I QUINOA) CASARECCIA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1365 kJ / 323 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 12 g
Białko: 8,3 g
Sól: 0,003 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
10,30 zł
MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI OCEAN BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
makaron czerwony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek pomidorowy*.
makaron zielony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2% sproszkowany szpinak*.
makaron pomarańczowy* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek z marchwi*.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1459 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
10,80 zł
MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z LIŚĆMI BAMBUSA) CASERECCIA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, liście bambusa* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 13 – 14 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0,06 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
15,30 zł
MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 15 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,80 zł
MAKARON PROTEINOWY (WIELOWARZYWNY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
25 % mąka z soczewicy*, 25 % mąka z ciecierzycy*, 25 % mąka z grochu*, 25 % mąka z fasoli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1296 kJ / 307 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 14 g
Białko: 21 g
Sól: 0,005 g
Potas: 877 mg (44 %)**
Magnez: 113 mg (30 %)**
Żelazo: 7 mg (50 %)**
Miedź: 0,97 mg (97 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożyciaINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
10,00 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCĄ) RISONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
50 % mąka z ciecierzycy*, mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 6 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1468 kJ / 347 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 5,1 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
9,90 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z GROCHU) RISONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
100 % mąka z grochu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1464 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 3,5 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 23 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu