Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
-
15,80 zł
MAKARON (GRYCZANY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z gryki.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,00 zł
MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
Ten makaron spaghetti z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół… widelca.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 7-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,005 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,40 zł
MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI JEDNOROŻCE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
CZERWONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZIELONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ŻÓŁTY MAKARON: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron kukurydziany w kształcie jednorożców to świetna alternatywa dla dzieci. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 13-15 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1459 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
15,50 zł
MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 15 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,50 zł
MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
50 % mąka z czerwonej soczewicy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Źródło błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANBE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.