Wyświetlanie wszystkich wyników: 20

  • MĄKA KUKURYDZIANO – GRYCZANA DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    90 % mąka z żółtej kukurydzy*, 10 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1419 kJ / 334 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 5,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,30 
  • MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z białej kukurydzy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,00 
  • MAKARON (GRYCZANY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z gryki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 5,3 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,60 
  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY Z AMARANTUSEM, TEFF I QUINOA) CASARECCIA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1365 kJ / 323 kcal
    Tłuszcz: 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 8,3 g
    Sól: 0,003 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,40 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI OCEAN BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    makaron czerwony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek pomidorowy*.
    makaron zielony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2% sproszkowany szpinak*.
    makaron pomarańczowy* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek z marchwi*.
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1459 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,30 
  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z LIŚĆMI BAMBUSA) CASERECCIA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa pełnoziarnista*, liście bambusa* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 13 – 14 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 5,3 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0,06 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,80 
  • MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 4,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,30 
  • MAKARON PROTEINOWY (WIELOWARZYWNY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    25 % mąka z soczewicy*, 25 % mąka z ciecierzycy*, 25 % mąka z grochu*, 25 % mąka z fasoli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1296 kJ / 307 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 14 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,005 g
    Potas: 877 mg (44 %)**
    Magnez: 113 mg (30 %)**
    Żelazo: 7 mg (50 %)**
    Miedź: 0,97 mg (97 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,80 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCĄ) RISONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z ciecierzycy*, mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 6 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1468 kJ / 347 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 5,1 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,00 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z GROCHU) RISONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z grochu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1464 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Błonnik: 7,0 g
    Białko: 23 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,90