Wyświetlanie wszystkich wyników: 17

  • BATON Z BIAŁEJ CZEKOLADY FAIR TRADE BIO 42 g – OXFAM

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, pełne MLEKO w proszku*, wanilia w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa minimum 34 %, masa mleczna minimum 23 %.

    OPIS
    Świetna przekąska między zajęciami czy obowiązkami w pracy – zmniejsza poczucie głodu i jednocześnie dostarcza energii na co najmniej kilka godzin.
    Idealna dla każdej osoby, która lubi pozwolić sobie na coś słodkiego.
    Składniki z certyfikatem Fairtrade pochodzące od producentów Fairtrade: kakao, cukier. Ogółem: 75,6 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2484 kJ / 596 kcal
    Tłuszcz: 41 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 51 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: 0,22 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 12 – 18 ℃.

    10,30 
  • KAWA MIELONA ARABICA PERU EKOLOGICZNA 250G – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa arabika* 100 % (Peru) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciemno palona, mocna kawa z nutą orzecha włoskiego i ciemnego kakao o kremowej cielistości.
    Kawa uprawiana w północnym Peru w cieniu Andów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Kawę można zaparzać tradycyjnie w filiżance zalewając wrzątkiem, przy użyciu filtra lub kawiarki.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,10 
  • KAWA MIELONA BEZKOFEINOWA ARABICA PERU EKOLOGICZNA 250G – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa arabica*, kawa robusta*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Minimum 90 % ziaren kawy arabica.

    OPIS
    Kraj pochodzenia kawy: Peru, Honduras, Uganda.
    Kawa nie zawiera kofeiny. Otrzymana w procesie dekofeinizacji ziaren kawy dwutlenkiem węgla.
    Cechy charakterystyczne kawy:
    Intensywność: 3/5
    Stopień wypalenia: 2/3

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    34,80 
  • KAWA MIELONA WYSOKOGÓRSKA ARABICA EKOLOGICZNA, FAIR TRADE 250G – OXFAM

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa ziarnista arabica i robusta palona. Minimum 90 % kawy arabica.

    OPIS
    Dobrze zbilansowana mieszanka ziaren z delikatną nutą owocową.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym miejscu.

    28,30 
  • KAWA ROZPUSZCZALNA ARABICA/ROBUSTA TANZANIA EKOLOGICZNA, FAIR TRADE 100G – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa rozpuszczalna arabica* 50 %, kawa rozpuszczalna robusta* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawa deserowa o łagodnym smaku.
    Miejsce pochodzenia ziaren kawy – Tanzania.
    Stopień wypalenia: 2/3
    Moc: 3/5

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsypać 2 do 3 łyżek do kubka i zalać wrzącą wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    37,90 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA/ROBUSTA FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM

    SKŁADNIKI
    kawa arabica*, kawa robusta*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Minimum 90 % ziaren kawy arabica.

    OPIS
    Minimum 90 % arabiki.
    Kraj pochodzenia kawy: Peru, Honduras, Uganda.
    Kawa nie zawiera kofeiny. Otrzymana w procesie dekofeinizacji ziaren kawy dwutlenkiem węgla.
    Stopień wypalenia: 1/3

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    115,80