Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

  • BIOALLO – PASTA Z GRZYBÓW BOCZNIAK Z CIECIERZYCĄ I ŻURAWINĄ BIO 180 g – ORGANICHOUSE

    SKŁADNIKI
    50 % ciecierzyca gotowana*, 34 % świeże grzyby boczniaki*, olej rzepakowy*, świeża cebul*, 2 % suszona żurawina*, ocet spirytusowy*, sos SOJOWY* (woda, ziarna SOI*, sól morska), cukier trzcinowy*, przyprawy: goździki*, sól kamienna kłodawska, liść laurowy*, pieprz czarny*, ziele angielskie*. (*składniki z rolnictwa ekologicznego)

    OPIS
    BIOallô – smaczna pasta na bazie grzybów boczniak z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
    BIOallô smakuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 653 kJ/157 kcal
    Tłuszcz: 8,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 11,9 g
    w tym cukry: 3,2 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    20,40 
  • BIOALLO CLASSIC – PASTA Z GRZYBÓW BOCZNIAK BIO 180 g – ORGANICHOUSE

    SKŁADNIKI
    56 % świeże grzyby boczniaki*, świeża cebula*, ogórki kiszone* (ogórki*, woda, sól kamienna, koper*, czosnek*, chrzan*), przecier z pomidorów*, suszone śliwki*, sos SOJOWY* (woda, ziama SOI*, sól morska), olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, przyprawy: majeranek*, sól kamienna kłodawska, słodka papryka*, cynamon*, papryczki chili*, GORCZYCA*, liść laurowy*, pieprz czamy*, ziele angielskie*, lubczyk*. (*Składniki z rolnictwa ekologicznego)

    OPIS
    BIOallô – smaczna pasta na bazie grzybów boczniak z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
    BIOallô smakuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 374 kJ/90 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 8,9 g
    w tym cukry: 4,3 g
    Błonnik: 5,0 g
    Białko: 2,9 g
    Sól: 0,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    20,40 
  • KREM KOKOSOWO – DAKTYLOWY CLASSIC BEZGLUTENOWY BIO 190 g – ORGANIC HOUSE

    SKŁADNIKI
    57 % ekstrakt z kokosa*, 37 % świeże daktyle Medjool*, puder kakaowy*, nierafinowany olej kokosowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO DAKTYNELLA CLASSIC to wyśmienicie smakujący niskokaloryczny krem (267 kcal/100 g). Kluczem dobrego smaku są najwyższej jakości składniki, które dają pewność, że DAKTYNELLA jest zdrowa. Świetnie smakuje prosto ze słoika, a także z naleśnikami, goframi, płatkami, orzechami, ziarnami i jogurtem naturalnym, z dobrym pieczywem, a także na ciepło ze świeżymi owocami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1111 kJ/267 kcal
    Tłuszcz: 17 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 22 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 5 g
    Białko: 3 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    30,30 
  • KREM KOKOSOWO – DAKTYLOWY ORZECHY LASKOWE BEZGLUTENOWY BIO 190 g – ORGANIC HOUSE

    SKŁADNIKI
    50 % ekstrakt z kokosa*, 37 % świeże daktyle odmiany Medjool*, 8 % zmielone ORZECHY LASKOWE*, puder kakaowy*, nierafinowany olej kokosowy*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO DAKTYNELLA ORZECHY LASKOWE to wyśmienicie smakujący niskokaloryczny krem (384 kcal/100 g). Kluczem dobrego smaku są najwyższej jakości składniki, które dają pewność, że DAKTYNELLA jest zdrowa. Świetnie smakuje prosto ze słoika, a także z naleśnikami, goframi, płatkami, orzechami, ziarnami i jogurtem naturalnym, z dobrym pieczywem, a także na ciepło ze świeżymi owocami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1590 kJ/384 kcal
    Tłuszcz: 31 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 6 g
    Białko: 6 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    33,80 
  • MASA DAKTYLOWA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – ORGANIC HOUSE

    SKŁADNIKI
    100 % świeży daktyl odmiany Medjool*, wypestkowany i sprasowany. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Miękka i super smaczna „DAKTYLOWA” czyli masa ze sprasowanych (nie mielonych) świeżych daktyli Medjool, bez żadnych dodatków czy też mieszania innych odmian daktyli.
    To prawdziwy hit, 100 % najlepszej jakości. Świeże daktyle MEDJOOL, wypestkowane i sprasowane, zapakowane próżniowo. DAKTYLOWA, rewelacyjnie smakuje na surowo, ale też jest idealnym dodatkiem do ciast, lodów, mieszanek śniadaniowych i innych naturalnie słodkich przekąsek, które sami wymyślimy!
    Naturalne źródło potasu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1189 kJ/284 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 66 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 2,0 g
    Sól: 0 g
    Potas: 690 mg (35 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia potasu (dla osoby dorosłej)

    UWAGA
    W środku mogą znajdować się pozostałości po szypułkach i pestek od daktyli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    46,90 
  • ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONEJ KAPUSTY BIO 250 ml – ORGANIC HOUSE

    SKŁADNIKI
    kapusta biała* (50 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasza wersja to wersja strong do bezpośredniego spożycia. Jak za mocny to można dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio.
    Ilość dobrych probiotycznych bakterii liczymy tu w miliardach. Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 4,0 x 10^5 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
    Zakwas z kapusty kiszonej jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego, czyli probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań najlepiej pić na czczo, pół godziny przed posiłkami i godzinę po posiłku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 75 kJ/18 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 2,0 g

    UWAGA
    Zakwas niepasteryzowany dzięki czemu fermentacja trwa cały czas również w butelce.
    Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces.
    Na dnie naturalny osad, przed otwarciem wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temeraturze od +4 do +8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

    7,60 
  • ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONYCH BURAKÓW BIO 250 ml – ORGANIC HOUSE

    SKŁADNIKI
    buraki* (50 %), woda, czosnek*, liść laurowy*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasza wersja to wersja strong bezpośredniego spożycia. Jak za mocny to można dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio.
    Ilość dobrych probiotycznych bakterii liczymy tu w miliardach. Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 5,8 x 10^5 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
    Zakwas z buraków jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego, czyli probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań najlepiej pić na czczo, pół godziny przed posiłkami i godzinę po posiłku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 36 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,0 g

    UWAGA
    Zakwas niepasteryzowany dzięki czemu fermentacja trwa cały czas również w butelce.
    Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces.
    Na dnie naturalny osad, przed otwarciem wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temeraturze od +4 do +8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,30