Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

  • KAPUSTA KISZONA BIO 750 g – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    Ekologicza kapusta biała, sól.

    OPIS
    Od pokoleń stosujemy tradycyjną metodę kiszenia kapusty. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości, produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 86 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 ℃.
    Po otwarciu opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w pozycji pionowej w lodówce. Tak przechowywany produkt można jeszcze spożywać przez kilka dni po otwarciu.

    13,60 
  • KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOROWIKAMI BIO 650 g – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* 46 % (kapusta biała*, sól), kapusta biała* 20 %, sos* 18 % (woda, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, pieprz*, mąka*, przyprawy*), grzyby* 10 % (borowiki*), cebula* 6,5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Od pokoleń stosujemy tradycyjną metodę kiszenia kapusty. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.
    Nasza kapusta zasmażana stanowi również doskonałą bazę jako farsz do pierogów i krokietów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 221 kJ/53 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 6,1 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu należy opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w lodówce. Tak przechowywany produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin.

    14,20 
  • OGÓRKI KISZONE BIO 1000 g (500 g) – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    ogórki gruntowe*, woda, sól, koper*, czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Od pokoleń stosujemy tradycyjną metodę kiszenia ogórków. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości, produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 46 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 2,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 ℃.
    Po otwarciu opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w pozycji pionowej w lodówce. Tak przechowywany produkt można jeszcze spożywać przez kilka dni po otwarciu.

    15,20 
  • SOK Z BURAKÓW KISZONYCH NFC BIO 500 ml – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    burak* 55 %, woda 41 %, czosnek* 3 %, sól 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czy wiesz, że…
    Od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia buraków. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.
    Można go spożywać bezpośrednio lub po rozcieńczeniu przegotowaną wodą. Stanowi on również doskonałą bazę do sporządzania zup typu barszcz czerwony. Nasz sok z kiszonych buraków jest bogatym składnikiem codziennej diety pozwalającej zachować zdrowie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 39 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: <2,5 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,96 g

    UWAGA
    Przed użyciem wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia naturalnego osadu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    10,40 
  • SOK Z KAPUSTY KISZONEJ NFC BIO 500 ml – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    tłoczony sok z ekologicznej kapusty kiszonej.

    OPIS
    Czy wiesz, że…
    Od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia kapusty. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.
    Sok uzyskujemy poprzez bezpośrednie tłoczenie z kiszonej kapusty, przez co jest on bogatym źródłem witamin oraz minerałów.
    Można go spożywać bezpośrednio lub po rozcieńczeniu przegotowaną wodą. Stanowi on również doskonałą bazę do sporządzania zup typu kwaśnica lub kapuśniak. Nasz sok z kiszonej kapusty jest bogatym składnikiem codziennej diety pozwalającej zachować zdrowie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,2 g

    UWAGA
    Smak i kolor mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
    Ewentualny osad tworzą naturalne składniki. Przed spożyciem wstrząsnąć.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    10,40