Wyświetlanie wszystkich wyników: 14

  • KLOPSIKI WEGAŃSKIE W SOSIE WARZYWNYM Z CZERWONYM WINEM BIO 425 g – CARLOTA

    SKŁADNIKI
    sos warzywny* 75 % (cebula*, pomidory*, groszek zielony*, woda, marchew*, oliwa z oliwek*, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól, alkohol), skrobia kukurydziana*, czerwone wino* (zawiera SIARCZYNY), pasta czosnkowa* (czosnek*, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy), sól, pieprz czarny*), klopsiki* 25 % (okara* (pulpa SOJOWA*), tofu* (woda, SOJA*, substancja wiążąca: chlorek magnezu), olej słonecznikowy*, teksturowana SOJA*, GLUTEN PSZENNY*, brązowy ryż*, skrobia z tapioki*, płatki OWSIANE*, pietruszka*, sól, czosnek*, bulion warzywny* (cebula*, marchew*, por*, czosnek*, mąka ryżowa*, sól, olej słonecznikowy*, ekstrakt drożdżowy*), cebula w proszku*, karob*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kompletne, smaczne i pożywne danie, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni.
    Produkt do bepośredniego spożycia po podgrzaniu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 583 kJ/138 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
    Węglowodany: 5,6 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Białko: 5,0 g
    Sól: 1,55 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    29,40 
  • KREM Z DYNI Z NASIONAMI CHIA BEZGLUTENOWY BIO 450 g – CARLOTA

    SKŁADNIKI
    dynia* 45 %, woda, marchew*, cebula*, ziemniaki*, oliwa z oliwek* 2 %, napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa*, woda), skrobia kukurydziana*, sól, olej lniany* 0,5 %, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)* 0,55 %, czosnek*, pieprz czarny*, curry*, rozmaryn*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Krem z dyni z olejem lnianym, oliwą z oliwek extra virgin i odrobiną napoju kokosowego. Doprawione curry i rozmarynem.
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 253 kJ/56 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 5,3 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,12 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    22,80 
  • KREM Z SOCZEWICY I KOMOSY RYŻOWEJ BEZGLUTENOWY BIO 450 g – CARLOTA

    SKŁADNIKI
    woda, pomidory* 15 %, soczewica czerwona* 10 %, cebula*, marchew*, ziemniaki*, oliwa z oliwek extra virgin*, komosa ryżowa* 2 %, napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa*, woda), sól, czosnek*, olej lniany* 0,6 %, skrobia kukurydziana*, papryka*, kminek*, imbir*, pieprz biały*, mięta*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Krem warzywny z czerwonej soczewicy i komosy ryżowej z olejem lnianym, oliwą z oliwek extra virgin, kminkiem, imbirem i nutą świeżej mięty.
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Produkt do bepośredniego spożycia po podgrzaniu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 302 kJ/72 kcal
    Tłuszcz: 33 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 7,1 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Białko: 3,6 g
    Sól: 1,34 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    22,00 
  • SOS BOLOŃSKI WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 425 g – CARLOTA

    SKŁADNIKI
    pomidory*, białko SOJOWE*, cebula*, marchew*, oliwa z oliwek*, cukier*, czosnek*, sól, oregano*, biały pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Produkt do bepośredniego spożycia po podgrzaniu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 330 kJ/78 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 9,8 g
    w tym cukry: 8,3 g
    Białko: 4,2 g
    Sól: 0,95 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    25,10 
  • WARZYWA W SOSIE CURRY BEZGLUTENOWE BIO 425 g – CARLOTA

    SKŁADNIKI
    warzywa* 80 % (cebula*, papryka zielona*, papryka czerwona*, marchew*, fasolka szparagowa*), woda, oliwa z oliwek*, napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa*, woda, woda kokosowa*), skrobia kukurydziana*, pasta czosnkowa*, sól, curry* 0,18 %, przyprawy*, cukier trzcinowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Produkt do bepośredniego spożycia po podgrzaniu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 355 kJ/84 kcal
    Tłuszcz: 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 7,9 g
    w tym cukry: 4,5 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 1,55 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    24,20