Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % ESPRESSO GWATEMALA FAIR TRADE BIO 250 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami

    OPIS
    Kawa o niepowtarzalnym aromacie i smaku, mocno pobudzająca

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANI
    Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamknietą w dolnej części lodówki

    36,40 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % GWATEMALA FAIR TRADE BIO 250 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kawa arabica 100 % palona tradycyjnymi metodami.

    OPIS
    Ekologiczna kawa arabica – kraj pochodzenia Gwatemala. Pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Pachnąca, lekka o niepowtarzalnym aromacie i smaku. Mocno pobudzająca.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki wsypać 8- 10 g kawy i zalać wrzącą wodą

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki.

    36,40 
  • KAWA MIELONA ARABICA 100 % MOKA SIDAMO ETIOPIA FAIR TRADE BIO 250 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami.

    OPIS
    Ekologiczna kawa arabica z Etiopii, pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Tradycyjna metoda wypalania nadaje kawie nuty kwiatów bzu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki (100 ml) wsypać 7 g kawy, a do kubka (250 ml) 17 g kawy. Aby zachować pełny aromat kawy, należy zalać ją wodą o temperaturze 90–95°C. Przy parzeniu w ekspresie czas zależy od jego rodzaju i wynosi od 3 do 7 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w nieprzezroczystym, szczelnie zamkniętym pojemniku.

    36,80 
  • KAWA MIELONA PERU FAIR TRADE, EKOLOGICZNA 250G – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna mielona kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami

    OPIS
    Ekologiczna kawa arabica z Peru, pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Tradycyjna metoda wypalania nadaje kawie nuty duszonych czerwonych owoców oraz cytrusów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do filiżanki (100 ml) wsypać 7 g kawy, a do kubka (250 ml) 17 g kawy. Aby zachować pełny aromat kawy, należy zalać ją wodą o temperaturze 90–95°C. Przy parzeniu w ekspresie czas zależy od jego rodzaju i wynosi od 3 do 7 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w nieprzezroczystym, szczelnie zamkniętym pojemniku.

    34,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA 100 % MOKA SIDAMO ETIOPIA FAIR TRADE BIO 500 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    Kawa ziarnista arabica* 100% palona tradycyjnymi metodami.
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna kawa arabica z Etiopii, pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Tradycyjna metoda palenia nadaje kawie nuty kwiatów bzu. Pakowano w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mielenie tuż przed przygotowaniem pozwala wydobyć pełną paletę aromatów kawy. Na litr wody należy przefiltrować ok. 70 g zmielonej kawy, na filiżankę expresso ok. 8 g zmielonej kawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w nieprzezroczystym, szczelnie zamkniętym pojemniku.

    69,10 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA 100 % SELECTION FAIR TRADE BIO 1 kg – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    Ekologiczne ziarna kawy arabica* 100 %.
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna mieszanka kaw arabica, pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Tradycyjna metoda palenia wydobywa słodowe i prażone aromaty smakowe. Pakowano w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mielenie tuż przed przygotowaniem pozwala wydobyć pełną paletę aromatów kawy. Na litr wody należy przefiltrować ok. 70 g zmielonej kawy, na filiżankę expresso ok. 8 g zmielonej kawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA|
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w nieprzezroczystym, szczelnie zamkniętym pojemniku.

    104,60 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA MEKSYK EKOLOGICZNA 500G – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami

    OPIS
    Ekologiczna kawa arabica z Meksyku, pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Tradycyjna metoda wypalania nadaje kawie nuty brązowego cukru i czekolady.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mielenie tuż przed przygotowaniem pozwala wydobyć pełną paletę aromatów kawy. Na litr wody należy przefiltrować ok. 70 g zmielonej kawy, na filiżankę expresso ok. 8 g zmielonej kawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w nieprzezroczystym, szczelnie zamkniętym pojemniku.

    64,70 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % ETIOPIA FAIR TRADE BIO 500 g – CAFE MICHEL

    SKŁADNIKI
    Kawa ziarnista arabica* 100% palona tradycyjnymi metodami.
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyjątkowa, aromatyczna kawa bezkofeinowa Arabica – kraj pochodzenia Etiopia.
    Kawa została dekofeinizowana naturalną metodą (przy użyciu CO2), bez użycia chemicznych rozpuszczalników. Rekomendowana dla miłośników kawy, którzy nie mogą spożywać napojów zawierających kofeinę. Maksymalna zawartość kofeiny 0,1 %.
    Pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Tradycyjna metoda palenia nadaje kawie nuty kwiatów bzu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mielenie tuż przed przygotowaniem pozwala wydobyć pełną paletę aromatów kawy. Na litr wody należy przefiltrować ok. 70 g zmielonej kawy, na filiżankę expresso ok. 8 g zmielonej kawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA|
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w nieprzezroczystym, szczelnie zamkniętym pojemniku.

    76,30