Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

  • CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BIO 500 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
    – Mały talerz.

    Przygotowanie z owocami:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
    3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    Przygotowanie galaretki z soku:
    1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
    2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
    3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
    4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
    5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
    6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

    UWAGA
    Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

    Przydatne porady:
    1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
    2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
    3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

    Zawartość pektyn w owocach:
    Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
    – Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
    – Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
    – Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 98 g
    w tym cukry: 98 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    14,30 
  • DESER RYŻOWY INSTANT CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 60 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    35 % ryż*, cukier kokosowy*, 10 % kuwertura* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, kakao w proszku* 7,3 %, napój kokosowy w proszku* (75 napój kokosowy*, maltodekstryna*), suszony kokos*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec ponownie dobrze wymieszać. Po namoczeniu możesz cieszyć się słodkim ryżem w czystej postaci lub posypać go według własnego uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1820 kJ/433 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
    Węglowodany: 66 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 5,3 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: 0,51 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, ORZECHY i łubin.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    8,50 
  • DESER RYŻOWY INSTANT Z WANILIĄ BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 56 g - BIOVEGAN

    DESER RYŻOWY INSTANT Z WANILIĄ BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 56 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    53,5 % ryż*, cukier trzcinowy nierafinowany*, napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, sól, 0,35 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec ponownie dobrze wymieszać. Po namoczeniu możesz cieszyć się słodkim ryżem w czystej postaci lub posypać go według własnego uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1687 kJ/399 kcal
    Tłuszcz: 5,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: 16 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 0,77 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    7,70 
  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone drożdże

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.
    Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!
    Nie przechowywać powyżej 32°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 34 g
    Sól: 0,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    13,60 
  • SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
    Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
    Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
    Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
    Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 0,7 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    35,80