Wyświetlanie wszystkich wyników: 19

  • BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY, EKOLOGICZNY 40G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
    2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
    3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
    4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
    Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

    3,70 
  • BUDYŃ PROTEINOWY O SMAKU CZEKOLADOWYM BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWY BIO 45 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, koncentrat białka SERWATKOWEGO* (37,5 %), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Co wyróżnia budyń proteinowy? Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach.
    Czym jest WPC – źródło białka budyniu? Białko WPC to z angielskiego Whey Protein Concentrate, czyli w dosłownym tłumaczeniu koncentrat białka serwatki – znane i doceniane przez sportowców.
    Jakie są właściwości WPC?
    – Dzięki wysokiej zawartości protein białko WPC wspomaga organizm we wzroście masy mięśniowej bez ryzyka odkładania się masy mięśniowej w organizmie.
    – Jego niska kaloryczność pozwala na redukcję masy tłuszczowej podczas odchudzania.
    – Wspomaga regenerację mięśni
    – Uzupełnia porcję białka w diecie

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 400 ml zimnego MLEKA odlać 300 ml.
    2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
    3. Do pozostałego MLEKA (100 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
    4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
    Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYM czy owsianym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g sypkiego budyniu
    Wartość energetyczna: 1531 kJ/363 kcal
    Tłuszcz: 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
    Węglowodany: 43 g
    w tym cukry: 4,6 g
    Białko: 35 g
    Sól: 1,11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

    6,60 
  • BUDYŃ PROTEINOWY TRUSKAWKOWY BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWY BIO 45 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, koncentrat białka SERWATKOWEGO* (37,5 %), suszone truskawki* (4 %), suszony burak*, naturalny aromat truskawkowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Co wyróżnia budyń proteinowy? Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach.
    Czym jest WPC – źródło białka budyniu? Białko WPC to z angielskiego Whey Protein Concentrate, czyli w dosłownym tłumaczeniu koncentrat białka serwatki – znane i doceniane przez sportowców.
    Jakie są właściwości WPC?
    – Dzięki wysokiej zawartości protein białko WPC wspomaga organizm we wzroście masy mięśniowej bez ryzyka odkładania się masy mięśniowej w organizmie.
    – Jego niska kaloryczność pozwala na redukcję masy tłuszczowej podczas odchudzania.
    – Wspomaga regenerację mięśni
    – Uzupełnia porcję białka w diecie

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 400 ml zimnego MLEKA odlać 300 ml.
    2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
    3. Do pozostałego MLEKA (100 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
    4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
    Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYM czy owsianym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g sypkiego budyniu
    Wartość energetyczna: 1574 kJ/372 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 6,5 g
    Białko: 31 g
    Sól: 1,11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

    6,60 
  • BUDYŃ ŚMIETANKOWY BEZGLUTENOWY, EKOLOGICZNY 40G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, naturalny aromat ŚMIETANKOWY, kurkuma mielona*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
    2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
    3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
    4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
    Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 1501 kJ/353 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 87 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

    3,70 
  • BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 40G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %), ekstrakt waniliowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
    2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
    3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
    4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
    Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 1495 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 87 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

    4,00 
  • CIASTO PROTEINOWE CZEKOLADOWE Z KUBECZKA BEZGLUTENOWE 60 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa, koncentrat białka SERWATKOWEGO 30 %, suszone JAJA, ekstrudowany proszek czekoladowy 7 % (cukier, kakao w proszku), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), sól kuchenna, substancja słodząca (sukraloza).

    OPIS
    Mug cake to znakomity wybór na ciepły deser na szybko, idealny do wieczoru z książką czy ulubionym serialem. Jego atutem jest prostota i szybkość przygotowania. Oto nasza wersja – delikatne ciasto z czekoladą, serwowane prosto z kubka! Doskonałe, gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz piec całego ciasta.
    Jedna porcja odpowiada 210 g produktu przygotowanego według instrukcji. Opakowanie zawiera 1 porcję.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Zawartość torebki (60 g) wsyp do kubka (ok. 300 ml).
    Krok 2: Dodaj 150 ml MLEKA (można też użyć napój roślinny). Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
    Krok 3: Wstaw do kuchenki mikrofalowej o mocy 800 W na 180 sekund (3 minuty). Po „upieczeniu” odstaw na chwilę do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 1650 kJ/385 kcal
    Tłuszcz: 7,7 g
    w tym kwasy kwasy tłuszczowe: 3,3 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 6,1 g
    Białko: 34 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    7,70 
  • CIASTO PROTEINOWE WANILIOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY Z KUBECZKA BEZGLUTENOWE 60 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa, koncentrat białka SERWATKOWEGO 30 %, JAJA suszone, ekstrudowany proszek czekoladowy 7 % (cukier, kakao w proszku), wanilia mielona 0,5 %, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), sól kuchenna, naturalny aromat waniliowy, barwniki (kurkumina, ryboflawiny), substancja słodząca (sukraloza).

    OPIS
    Mug cake to znakomity wybór na ciepły deser na szybko, idealny do wieczoru z książką czy ulubionym serialem. Jego atutem jest prostota i szybkość przygotowania. Oto nasza wersja – delikatne ciasto waniliowe z kawałkami czekolady, serwowane prosto z kubka! Doskonałe, gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz piec całego ciasta.
    Jedna porcja odpowiada 210 g produktu przygotowanego według instrukcji. Opakowanie zawiera 1 porcję.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Zawartość torebki (60 g) wsyp do kubka (ok. 300 ml).
    Krok 2: Dodaj 150 ml MLEKA (można też użyć napój roślinny). Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
    Krok 3: Wstaw do kuchenki mikrofalowej o mocy 800 W na 180 sekund (3 minuty). Po „upieczeniu” odstaw na chwilę do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 1658 kJ/387 kcal
    Tłuszcz: 7,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 6,2 g
    Białko: 35 g
    Sól: 0,92 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    7,70 
  • CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 98,2 g
    w tym cukry: 96,2 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,70 
  • CUKIER WANILIOWY EKOLOGICZNY 20G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 98 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,80 
  • GALARETKA O SMAKU POMARAŃCZOWYM EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 40G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1574 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 92 g
    w tym cukry: 92 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,90 
  • GALARETKA TRUSKAWKOWA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 40G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kwas: kwas jabłkowy, naturalny aromat truskawkowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1587 kJ/373 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 93 g
    w tym cukry – 92 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,90 
  • KISIEL CYTRYNOWY Z WITAMINĄ C EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 30G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier*, skrobia ziemniaczana*, kurkuma mielona*, naturalny aromat cytrynowy, kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna – 1667 kJ/392 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 98 g
    w tym cukry – 60 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g
    Witamina C: 12 mg (15 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

    2,40 
  • KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 30G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier*, skrobia ziemniaczana*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*, naturalny aromat truskawkowy, kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna – 1663 kJ/391 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 97 g
    w tym cukry – 60 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – 0 g
    Witamina C: 12 mg (15 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

    2,40 
  • KISIEL WIŚNIOWY EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 30 G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier*, skrobia ziemniaczana*, sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat wiśniowy, kwas: kwas jabłkowy, kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna – 1659 kJ/390 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 97 g
    w tym cukry – 59 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0 g
    Witamina C: 12 mg (15 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

    2,40 
  • PANIERKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 200G -AMYLON

    SKŁADNIKI
    Ekstrudowana kukurydza* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1454 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 9,8 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    9,00 
  • PROSZEK DO PIECZENIA EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 200G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 15,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    21,90 
  • SKROBIA KUKURYDZIANA W PROSZKU EKOLOGICZNA 200G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz: < 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 87,2 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,70 
  • ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
    Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
    Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
    Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 84 g
    Sól: 0,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    6,60