Wyświetlanie 241–260 z 428 wyników

  • PAPRYKA OSTRA EKOLOGICZNA 90G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    papryka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs RYB, zup, potraw jarzynowych i sosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    15,40 
  • PAPRYKA SŁODKA MIELONA 60 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    papryka słodka 100 %.

    OPIS
    Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, sznycli, pieczeni, mięsa z rusztu. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, sosy, potrawy z jaj i białego sera.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    7,40 
  • PAPRYKA SŁODKA MIELONA BIO 50 g – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    papryka słodka mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealna do dań z warzywami, ryżem, do drobiu, twarogu i innych dań.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i seler

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    12,40 
  • PAPRYKA WĘDZONA SŁODKA EKOLOGICZNA 50G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Papryka wędzona słodka* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego.
    Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych.
    Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,20 
  • PASTA TAJSKA CZERWONE CURRY BIO 120 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    papryka chili czerwona* (45 %), trawa cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*, kminek*, skórka z limonki kaffir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili.
    Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do uzyskania pożądanej gęstości potrawy.
    Produkt pasteryzowany. Opakowanie zawiera 8 sugerowanych porcji produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 403 kJ/97 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 13,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    18,50 
  • PASTA TAJSKA ZIELONE CURRY BIO 120 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    papryka chili zielona* (45 %), trawa cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, sól, nasiona kolendry*, galangal*, skórka z limonki kaffir*, kminek*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zielone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Zielony kolor zawdzięcza zielonemu chili.
    Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do uzyskania pożądanej gęstości potrawy.
    Produkt pasteryzowany. Opakowanie zawiera 8 sugerowanych porcji produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 317 kJ/76 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 9,7 g
    w tym cukry: 2,8 g
    Błonnik: 9,6 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 13,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    18,90 
  • PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
    Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
    Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
    Ocet ume su powstaje w wyniku fermentacji umeboshi (morele japońskie kiszone).
    W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,7 g
    wtym cukry – 0 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 14,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    53,40 
  • PASTA WANILIOWA BIO 100 g – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1037 kJ/248 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,5 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 51 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: < 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    47,90 
  • Pasta waniliowa ekologiczna 50 g – Royal Brand

    SKŁADNIKI
    cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1037 kJ / 248 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,5 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 51 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: < 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    40,00 
  • PIEPRZ CAYENNE (CHILI) EKOLOGICZNY 50G – LEBENSBAUM

    SKŁADNIKI
    chili mielone* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    14,10 
  • PIEPRZ CYTRYNOWY BIAŁY EKOLOGICZNY 50G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    pieprz biały* 79%, sok z pigwowca*, skórka z cytryny* 6%, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do RYB, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    16,30 
  • PIEPRZ CZARNY CYTRYNOWY BIO 50 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    pieprz czarny* 79%, sok z pigwowca*, skórka z cytryny* 6%, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do RYB, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,70