Wyświetlanie 181–200 z 217 wyników

  • TEMPEH NATURALNY BIO 200 g – MERAPI

    SKŁADNIKI
    SOJA* ugotowana, woda, kultury starterowe: Rhizopus oligosporus (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wegański produkt SOJOWY o wysokiej zawartosci białka.

    UWAGA
    Tempeh jest to produkt, który cały czas dojrzewa. Grzybnia reaguje na promienie słoneczne oraz dużą ilość światła. Przebarwienia lub ciemne ślady na produkcie nie są oznaką zepsucia. Tempeh może zmieniać swój odcień w przeciągu okresu przydatności od spożycia. Jest to uzależnione od ilości światła, które na niego pada.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 757 kJ/182 kcal
    Tłuszcz: 8,0 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Węglowodany: 3,5 g
    W tym cukry: 0,7 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C

    12,40 
  • TEMPEH SMAŻONY BIO 180 g – MERAPI

    SKŁADNIKI
    SOJA* ugotowana, woda, kultury starterowe: Rhizopus oligosporus, tłuszcz palmowy*, przyprawy* (sól, czosnek*, kolendra*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wegański produkt SOJOWY o wysokiej zawartosci białka. Bez konserwantów.

    UWAGA
    Tempeh jest to produkt, który cały czas dojrzewa. Grzybnia reaguje na promienie słoneczne oraz dużą ilość światła. Przebarwienia lub ciemne ślady na produkcie nie są oznaką zepsucia. Tempeh może zmieniać swój odcień w przeciągu okresu przydatności od spożycia. Jest to uzależnione od ilości światła, które na niego pada.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 991 kJ/238 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
    Węglowodany: 4,2 g
    W tym cukry: 1,6 g
    Białko: 21 g
    Sól: 1,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.

    13,30 
  • TEMPEH WĘDZONY BIO 200 g – MERAPI

    SKŁADNIKI
    SOJA* ugotowana, woda, kultury starterowe (Rhizopus oligosporus), marynata* (sol, czosnek*, kolendra*) (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Wegański produkt SOJOWY o wysokiej zawartości białka. Naturalnie wędzony.

    UWAGA
    Tempeh jest to produkt który cały czas dojrzewa. Grzybnia reaguję na promienie słoneczne oraz duża ilość światła. Przebarwienia lub ciemne ślady na produkcie nie są oznaką zepsucia. Tempeh może zmieniać swój odcień w przeciągu okresu przydatności od spożycia. Jest to uzależnione od ilości światła które na niego pada.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 877 kJ/210 kcal
    Tłuszcz: 10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C

    13,70 
  • TEMPEH WĘDZONY BIO 275 g – BIO PLANET

    Składniki: SOJA* (99 %), woda, mąka ryżowa*, ocet jabłkowy*, kultury starterowe: Rhizopus oligosporus, dym wędzarniczy (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 763 kJ/174 kcal
    Tłuszcz 9,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
    Węglowodany 0,3 g
    w tym cukry 0,2 g
    Białko 18 g
    Błonnik 10 g
    Sól 0,01 g

    Przechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 8 °C.

    10,30 
  • TOFU KOSTKA CZOSNKOWE 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z ziaren SOI (82 %), czosnek suszony (7 %), sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól

    OPIS
    Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np. jako dodatek do sałatek lub do pieczywa

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 601 kJ /144 kcal
    Tłuszcz 8,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
    Węglowodany 0,8 g
    w tym cukry 0,4 g
    Błonnik 1 g
    Białko 15,6 g
    Sól 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ŁUBIN, nasiona SEZAMU

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w temperaturze chłodniczej do 3 dni.

    11,60 
  • TOFU KOSTKA PAPRYKOWE 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z ziaren SOI 80 %, papryka suszona 11 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól

    OPIS
    Produkt streylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chlodniczych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal
    Tłuszcz: 8,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 0,8 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 16 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: nasiona SEZAMU i ŁUBIN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w temperaturze chłodniczej do 3 dni.

    11,60 
  • TOFU KOSTKA POMIDOROWE 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z ziaren SOI 80 %, suszone pomidory 11 % , sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda , sól.

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 601 kJ / 114 kcal
    Tłuszcz: 8,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 0,8 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 16 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: nasiona SEZAMU i ŁUBIN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temapretaurze otoczenia. Po otwarciu przechoywać w temperaturze chłodniczej do 3 dni.

    11,60 
  • TOFU KOSTKA WĘDZONE 200 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z ziaren SOI 92 %, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, sok z cytryny ,woda, sos SOJOWY (woda, ziarna SOI, mąka PSZENNA, sól), aromat dymu drewna bukowego

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 656 kJ / 157 kcal
    Tłuszcz: 8,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 0,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 18 g
    Sól: 2,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: nasiona SEZAMU i ŁUBIN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temapretaurze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w temperaturze chłodniczej do 3 dni.

    12,20 
  • TOFU KOSTKA Z CZARNUSZKĄ 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z ziaren SOI 86 %, nasiona czarnuszki 5 % , sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy , woda, sól.

    OPIS
    Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np. jako dodatek do sałatek lub do pieczywa

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 601 kJ / 144 kcal
    Tłuszcz 8,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
    Węglowodany 0,8 g
    w tym cukry 0,4 g
    Białko 15,6 g
    Sól 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: NASIONA SEZAMU, łubin

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechwoywać w lodówce, zużyć w ciągu 3 dni.

    11,60 
  • TOFU KOSTKA Z KONOPI 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z nasion konopi 62 %, ziarno SOI 14 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól

    OPIS
    Przepyszny seróg wytwarzany z nasion konopi siewnej i soi. Można spożywać bezpośrednio. Najczęściej jednak tofu jest składnikiem innych potraw. Sprawdza się zarówno w daniach na zimno, jak też na ciepło. Można go łączyć z warzywami, owocami, mięsem, rybami, kaszami czy makaronem. Pasuje do potraw ostrych i pikantnych oraz słodkich i delikatnych.Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1029 kJ/248 kcal
    Tłuszcz 19,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g
    Węglowodany 0,5 g
    w tym cukry 0,5 g
    Błonnik 1,5 g
    Białko 17,3 g
    Sól 0,68 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ŁUBIN, nasiona SEZAMU

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w temperaturze chłodniczej do 3 dni

    13,70 
  • TOFU KOSTKA Z LUBCZYKIEM 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z ziaren SOI 89 %, lubczyk suszony – listki 3 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal
    Tłuszcz: 8,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 0,8 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 16 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: nasiona SEZAMU i ŁUBIN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temapretaurze otoczenia. Po otwarciu przechoywać w temperaturze chłodniczej, spożyć w ciągu 3 dni.

    11,40 
  • TOFU KOSTKA ZIOŁOWE 250 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    Ekstrakt z ziaren SOI 89 %, zioła suszone 3 % (majeranek, bazylia, kolendra oregano , lubczyk ), sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda , sól

    OPIS
    Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastsosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np. w postaci słatek lub jako dodstek do pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 601 kJ / 114 kcal
    Tłuszcz 8,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
    Węglowodany 0,8 g
    w tym cukry 0,4 g
    Błonnik 1 g
    Białko 15,6 g
    Sól 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ŁUBIN, nasiona sezamu

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temapretaurze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w temperaturze chłodniczej, spożyć w ciągu 3 dni.

    11,60 
  • TOFU NATURALNE BIO 300 g – SOLIDA FOOD

    SKŁADNIKI
    SOJA*, woda, substancja wiążąca: chlorek wapnia, chlorek magnezu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 507 kJ/122 kcal
    Tłuszcz: 7,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 1,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 10,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w świeżej, zimnej wodzie i spożyć w ciągu kilku dni.

    11,30 
  • TOFU W ZALEWIE BIO 500 g (240 g) – SMAAKT

    SKŁADNIKI
    woda, tofu* 44 % (SOJA*, substancja wiążąca: siarczan wapnia), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Źródło wapnia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 281 kJ/67 kcal
    Tłuszcz: 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,84 g
    Wapń: 300 mg (38 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia

    UWAGA
    Przed użyciem odsączyć z wody

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 – 7 stopni Celsjusza.

    21,50 
  • TOFU WĘDZONE BIO 200 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, substancja wiążąca: siarczan wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Tofu wędzone dymem z drewna bukowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 524 kJ/126 kcal
    Tłuszcz: 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 8 °C. Po otwarciu przechowywać w zimnej wodzie w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    6,00