Wyświetlanie 21–31 z 31 wyników

  • SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    skórka cytryny* (57 %), syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kandyzowana skórka z cytryny smakuje bardzo aromatycznie i ma mocno owocowy smak.
    Można ją wykorzystać do wypieków lub uszlachetnienia deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1332 kJ/314 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,40 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,90 
  • SKÓRKA POMARAŃCZOWA OTARTA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 9G – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
    Pakowano w atmosferze ochronnej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 40 g
    Błonnik: 19 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.

    6,10 
  • SKÓRKA POMARAŃCZY KANDYZOWANA BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    skórka pomarańczy* 57 %, syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kandyzowana skórka pomarańczowa ma bardzo aromatyczny zapach i mocny owocowy smak.
    Można ją wykorzystać do wypieków lub do uszlachetnienia deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1332 kJ/314 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,90 
  • SUBSTYTUT JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 20 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika*. (* certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Opakowanie odpowiada 4 jajom.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    łyżeczka proszku (5 g) i 50 ml wody gazowanej zastępuje jedno całe jajko.
    Nie nadaje się do przygotowania jajecznicy lub jajka sadzonego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1349 kJ/324 kcal
    Tłuszcz: 8,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 6,6 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 30 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    7,20 
  • WODA RÓŻANA BIO 100 ml – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    ekologiczny hydrolat z kwiatów róży.

    OPIS
    Woda różana to doskonały dodatek do aromatyzowania ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    23,40 
  • ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (2 x 10 g) 20 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
    Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
    1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 4,3 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    4,90