Wyświetlanie 921–934 z 934 wyników

  • ZUPA KREM Z DYNI BEZGLUTENOWA 470 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    przecier z dyni (70 %), woda, cebula, marchew, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, czosnek, sól, kurkuma mielona, imbir mielony, pieprz czarny mielony.

    OPIS
    Zupa ma kremową konsystencję, jest pełnia smaku i aromatu.
    Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 149 kJ/35 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 6,2 g
    w tym cukry: 3,6 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,65 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    15,80 
  • ZUPA PIECZARKOWA BEZGLUTENOWA 810 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    woda, ziemniaki, pieczarki (18 %), cebula, marchew, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    W naszej zupie pieczarkowej znajdziecie plastry pieczarek i wiórki marchewki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość jest esencjonalna, pożywna i dosmakowana. Nie dodajemy selera, tak żeby mogły po nią sięgać śmiało osoby z alergiami pokarmowymi. Zupa nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego polecamy ją również weganom. I co najważniejsze jest gotowa po otwarciu słoika.
    Zupę pieczarkową KROKUS wystarczy podgrzać. Oczywiście można wzbogacić ją śmietaną. Wszystko zależy od Waszych upodobań i przyzwyczajeń.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 183 kJ/43 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 7,2 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,85 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni.

    22,20 
  • ŻUR POLSKI 230 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa, woda, naturalny zakwas chlebowy, sól, cebula, czosnek, majeranek, przyprawy smakowe.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 184 kJ/44 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 3,1 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 2,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    7,40 
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO VEGURTU „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO

    SKŁADNIKI
    maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM®), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus, Lactobacillus plantarum.

    OPIS
    Zakwaska do VEGURTU to starter z probiotycznymi kulturami bakterii, dzięki któremu możesz zrobić VEGURT, czyli wegańską alternatywę dla klasycznego jogurtu z MLEKA zwierzęcego.
    Możesz przygotować go na bazie napojów roślinnych, zwłaszcza sojowego ale również owsianego, migdałowego czy kokosowego.
    Każdy starter przeznaczony jest do ukwaszenia od 1 do 2 litrów napoju roślinnego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie napoju sojowego o zawartości ok. 7 % soi.
    Wartość energetyczna – 155 kJ/37 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 1,6 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Białko – 3,3 g
    Sól – 0,02 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Użyj od 1 do 2 litrów napoju sojowego. Podgrzej go do temperatury 38 – 42 stopnie Celsjusza
    2. Dodaj zawartość startera i wymieszaj
    3. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 – 14 godzin
    4. Gotowy Vegurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni.

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.

    18,10