Wyświetlanie 21–40 z 80 wyników

  • DESER KOKOSOWY MANGO BEZGLUTENOWY BIO 140 g – VEGUP BIO

    SKŁADNIKI
    napój kokosowy* 70,9 % (woda, ekstrakt z kokosa*), mango* 12 %, syrop z agawy*, skrobia*, zagęszczony sok z białych winogron*, zagęszczony sok cytrynowy*, naturalny aromat*, wegańskie kultury bakterii jogurtowych (S. thermophilus, L. delbrueckii ssp. bulgaricus)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 446 kJ/107 kcal
    Tłuszcz: 5,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 8,4 g
    Błonnik: <0,5 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1 do +8°C.

    6,10 
  • DESER KOKOSOWY WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 180 g – MY LOVE MY LIFE

    SKŁADNIKI
    napój kokosowy* (79 %) (woda, kokos* 24 %), cukier*, skrobia z tapioki*, skrobia kukurydziana*, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego*, ekstrakt z wanilii Bourbon*, mielone strąki wanilii Bourbon*, koncentrat soku z cytryny*, sól, kultury bakterii mlekowych (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 504 kJ/120 kcal
    Tłuszcz – 6,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,9 g
    Węglowodany -14 g
    w tym cukry – 10 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,17 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce, po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    7,70 
  • DESER MIGDAŁOWY MALINOWY BEZGLUTENOWY BIO 180 g – MY LOVE MY LIFE

    SKŁADNIKI
    woda, maliny* (11,5 %), cukier*, MIGDAŁY* (5 %), skrobia z tapioki*, skrobia kukurydziana*, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego*, koncentrat soku z aronii*, sól, kultury bakterii mlekowych (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 346 kJ/82 kcal
    Tłuszcz – 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 14 g
    w tym cukry – 10 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce, po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    7,40 
  • DESER MIGDAŁOWY MANGO BEZGLUTENOWY BIO 180 g – MY LOVE MY LIFE

    SKŁADNIKI
    woda, mango* (12 %), cukier*, MIGDAŁY* (5 %), skrobia z tapioki*, skrobia kukurydziana*, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego*, skoncentrowany sok z cytryny*, sól, kultury bakterii mlekowych (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 355 kJ/84 kcal
    Tłuszcz – 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 14 g
    w tym cukry – 10 g
    Białko – 0,5 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    7,70 
  • DESER SOJOWY BRZOSKWINIOWY BEZGLUTENOWY BIO 125 g – THE BRIDGE

    SKŁADNIKI
    ekstrakt SOJOWY* 80 % (woda, obłuszczona SOJA* 9,5 %), wsad brzoskwiniowy* 20 % (zagęszczony sok jabłkowy*, przecier brzoskwiniowy* 40 %, skrobia kukurydziana*, zagęszczony sok cytrynowy*, zagęszczony sok z marchwi*, naturalny aromat brzoskwiniowy*, substancja żelująca: pektyna), żywe kultury (S.thermophilus, L.casei). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wegańska alternatywa jogurtów. Nie chcemy, aby weganie czuli się w jakikolwiek sposób wykluczeni, dlatego oferujemy JOGURT wegański pochodzenia roślinnego.
    Jesteśmy pewni, że każdy, kto spróbuje wegańskiego wariantu jogurtu dostrzeże niewątpliwe walory smakowe i po prostu zapragnie spróbować więcej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 304 kJ/72 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 8,5 g
    w tym cukry: 6,8 g
    Białko: 3,8 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze max. 4°C

    5,80 
  • DESER SOJOWY Z BORÓWKAMI BEZGLUTENOWY BIO 150 g – SOJADE

    SKŁADNIKI
    napój SOJOWY* 78 % (woda, obłuszczone ziarno SOI*), borówka* 10,5 %, nierafinowany cukier trzcinowy*, naturalny aromat borówkowy*, skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, wybrane kultury bakterii Bifidus i Lactobacillus acidophilus (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 327 kJ/78 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 9,6 g
    Białko: 3,7 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

    7,70 
  • MARGARYNA (BEZ OLEJU PALMOWEGO) BIO KOSTKA 250 g – VITAQUELL

    SKŁADNIKI
    woda, olej kokosowy*, tłuszcz shea*, olej słonecznikowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), koncentrat soku z marchwi*, koncentrat soku z cytryny*, sól morska (0,8 %), olejek cytrynowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Margaryna o zawartości trzech czwartych tłuszczu. Zawartość tłuszczu: 60 %.
    Doskonały zamiennik MASŁA, idealny do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia i pieczenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2226 kJ/541 kcal
    Tłuszcz: 60 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 44 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 14 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 2,0 g
    Węglowodany: 0,3 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce.

    10,30 
  • MASCARVONE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    woda, olej rzepakowy* (17 %), tłuszcz kokosowy* (15 %), mąka grochowa* (4 %), mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: agar, sól, emulgator: lecytyny (słonecznika*), ekstrakt waniliowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wegański SER mascarpone na bazie oleju rzepakowego.
    Bardzo gęsty, kremowy. Idealnie się ubija, łączy z innymi dodatkami. Może być stosowany wszędzie tam, gdzie potrzebny jest roślinny zamiennik sera. Doskonały do przygotowania kremów cukierniczych czy wegańskiego „tiramisu”.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1318 kJ/320 kcal
    Tłuszcz: 32 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 6,5 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    20,80 
  • MOZZAVELLA KULKA BEZGLUTENOWA BIO 200 g (125 g) – ZUGER

    SKŁADNIKI
    woda, mąka MIGDAŁOWA* (13 %), olej kokosowy*, olej rzepakowy*, sfermentowana mąka OWSIANA* bezglutenowa (0,5 %), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma ksantanowa, alginian sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czy wiesz, że możesz cieszyć się smakiem serowej mozzarelli, nawet jeśli jesteś weganinem?
    Ta wegańska mozzarella zachwyca nie tylko smakiem, ale także swoją konsystencją, która przypomina oryginalny ser. Wykonana jest z naturalnych składników roślinnych i idealnie nadaje się do krojenia, topienia i dodawania do Twoich ulubionych wegańskich dań.
    Spróbuj naszej wegańskiej mozzarelli i odkryj nowy wymiar smaku bez używania produktów pochodzenia zwierzęcego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 501 kJ/121 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 3,2 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 2,3 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    13,10 
  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 100 g – INTENSON

    SKŁADNIKI
    100 % suszone drożdże nieaktywne.

    OPIS
    Płatki drożdżowe polecane są dla wegetarian i wegan oraz osób na diecie bezglutenowej. Charakteryzują się delikatnym, serowo-orzechowym smakiem.
    Płatki są doskonałym dodatkiem do jogurtu, koktajlu. Służą do zagęszczania sosu lub zupy.
    Idealne jako składnik panierki, jak również farszu mięsnego lub warzywnego.
    Sprawdzą się również jako:
    – alternatywa dla sera
    – posypka do sałatek lub ziemniaków
    – dodatek do dań makaronowych,
    – alternatywa dla soli np. na kanapkach

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1370 kJ/327 kcal
    Tłuszcz: 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
    Węglowodany: 9,0 g
    w tym cukry: 8,0 g
    Błonnik: 27 g
    Białko: 49 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

    15,30 
  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    Ekstrakt drożdżowy*, mąka ryżowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1341 kJ / 319 kcal
    Tłuszcz – 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 5,0 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 31 g
    Sól – 6,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    25,70