Wyświetlanie 61–64 z 64 wyników

  • WIŚNIE I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    wiśnie (66,5 %), jabłka (33,5 %). Sporządzono z 195 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak wiśni, co jest niewątpliwą zaletą.
    Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Są bardzo wyraziste w smaku, więc można nimi ożywić potrawy mdłe. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, oscypkami i innymi serami o intensywnym smaku, kaszami, ryżem. Proponujemy dodać je do porannej owsianki, musli czy porcji smoothie.

    Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 364 kJ/86 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 14 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,70