Wyświetlanie wszystkich wyników: 34

  • CUKSY MIĘTOWE - CUKIERKI Z KSYLITOLEM, BEZ GLUTENU 13G (CUKIERKI BEZCUKROWE)- PIĘĆ PRZEMIAN

    CUKSY MIĘTOWE – CUKIERKI Z KSYLITOLEM, BEZGLUTENOWE 13G – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol (98 %), naturalny aromat miętowy (1,8 %), olej kokosowy bezwonny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1017 kJ/243 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,18 g
    Węglowodany: 99,6 g
    w tym cukry: 0,2 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 95,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    4,80 
  • CUKSY POMARAŃCZOWE – CUKIERKI Z KSYLITOLEM, BEZ GLUTENU 13G (CUKIERKI BEZCUKROWE) – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol (97 %), regulator kwasowości: kwas jabłkowy (2,5 %), naturalny aromat pomarańczowy, barwniki: beta-karoten, kurkumina

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 96,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 95,5 g
    Białko: 0,23 g
    Sól: 0,01 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    4,80 
  • GUMA DO ŻUCIA Z KSYLITOLEM O SMAKU CYNAMONOWYM 15 g – CHEWSY

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol (70 %), baza gumowa, substancja zagęszczająca: guma arabska, naturalny aromat cynamonowy (2 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika), substancja glazurująca: wosk carnauba.

    OPIS
    Naturalna guma do żucia o smaku cynamonowym z ksylitolem. Zawiera substancję słodzącą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 702 kJ / 168 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    6,00 
  • GUMA DO ŻUCIA Z KSYLITOLEM O SMAKU CYTRYNOWYM 15 g – CHEWSY

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol (70 %), baza gumowa, substancja zagęszczająca: guma arabska, naturalny aromat cytrynowy (2 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika), substancja glazurująca: wosk carnauba.

    OPIS
    Naturalna guma do żucia o smaku cytrynowym z ksylitolem. Zawiera substancję słodzącą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 702 kJ / 168 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    6,00 
  • GUMA DO ŻUCIA Z KSYLITOLEM O SMAKU MIĘTOWYM 15 g – CHEWSY

    SKŁADNIKI
    substancja słodzącą: ksylitol (70 %), baza gumowa, substancja zagęszczająca: guma arabska, naturalny aromat mięty pieprzowej (2 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika), substancja glazurująca: wosk carnauba.

    OPIS
    Naturalna guma do żucia o smaku mięty pieprzowej z ksylitolem. Zawiera substancję słodzącą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 702 kJ / 168 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 70 g
    Białko: 0, g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    6,00 
  • GUMA DO ŻUCIA Z KSYLITOLEM O SMAKU MIĘTY PIEPRZOWEJ 15 g – CHEWSY

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol (70 %), baza gumowa, substancja zagęszczająca: guma arabska, naturalny aromat mięty pieprzowej (2 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika), substancja glazurująca: wosk carnauba.

    OPIS
    Naturalna guma do żucia o smaku mięty pieprzowej z ksylitolem. Zawiera substancję słodzącą.
    Ksylitol pomaga redukować powstawanie płytki nazębnej. Spożywać po jedzeniu lub piciu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 702 kJ/168 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 70 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    6,00 
  • GUMY DO ŻUCIA SŁODZONE KSYLITOLEM O SMAKU MIĘTY KĘDZIERZAWEJ 10 SZTUK – SPRY

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol, baza gumowa, naturalny aromat mięty kędzierzawej, barwnik: węglan wapnia, substancja zagęszczająca: guma arabska, glicerol, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), substancja glazurująca: wosk carnauba

    OPIS
    Opakowanie zawiera 10 gum. Żucie gumy z ksylitolem to doskonałe uzupełnienie codziennej higieny jamy ustnej. Zaleca się jej stosowanie codziennie po każdym posiłku.
    Produkty z zawartością ksylitolu są przeznaczone dla osób z nieświeżym oddechem. Zawiera substancję słodzącą. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    7,00 
  • GUMY DO ŻUCIA SŁODZONE KSYLITOLEM O SMAKU MIETY PIEPRZOWEJ 10 SZTUK – SPRY

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: ksylitol, baza gumowa, naturalny aromat mięty pieprzowej, barwnik: węglan wapnia, substancja zagęszczająca: guma arabska, glicerol, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), substancja glazurująca: wosk carnauba

    OPIS
    Opakowanie zawiera 10 gum. Żucie gumy z ksylitolem to doskonałe uzupełnienie codziennej higieny jamy ustnej. Zaleca się jej stosowanie codziennie po każdym posiłku.
    Produkty z zawartością ksylitolu są przeznaczone dla osób z nieświeżym oddechem. Zawiera substancję słodzącą. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    7,00 
  • KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI ORYGINALNY 250G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    16,70 
  • KSYLITOL (CUKIER BRZOZOWY) FIŃSKI, ORYGINALNY 500G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    31,60 
  • KSYLITOL 1KG – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    52,40 
  • KSYLITOL C KRYSTALICZNY 500G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
    Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
    Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    32,20 
  • KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    20,20 
  • MIGDAŁY PRAŻONE Z CHILI SŁODZONE KSYLITOLEM BEZGLUTENOWE 100 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    MIGDAŁY 93 %, ksylitol (substancja słodząca) 5,5 %, sól himalajska, chili 0,4 %, kardamon, naturalny aromat pomarańczowy.

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą. Kraj pochodzenia ksylitolu: Finlandia.
    Chrupiące i pyszne prażone MIGDAŁY o naturalnie słodkim, orzechowym smaku z odrobiną chili stanowią wyśmienitą przekąskę w ciągu dnia.
    Idealna przekąska do podjadania przed telewizorem, która sprawdzi się również w sałatkach czy w pikantnych daniach.
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2385 kJ/570 kcal
    Tłuszcz: 48 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 3,9 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 5,5 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 19 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    13,70 
  • MIGDAŁY PRAŻONE Z CYNAMONEM SŁODZONE KSYLITOLEM BEZGLUTENOWE 100 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    MIGDAŁY 87 %, ksylitol (substancja słodząca) 10 %, cynamon 1,8 %, sól himalajska, kardamon, naturalny aromat pomarańczowy.

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2377 kJ/568 kcal
    Tłuszcz – 45 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,1 g
    Węglowodany – 17 g
    w tym cukry – 3,7 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 10,3 g
    Białko – 17 g
    Sól – 0,5 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    13,70 
  • SEZAMKI SŁODZONE MALTITOLEM I KSYLITOLEM 27 g – SANTINI

    SKŁADNIKI
    NASIONA SEZAMU 50 %, substancje słodzące: syrop maltitolowy, ksylitol.

    OPIS
    To idealna propozycja przekąski do porannej kawy. Świetne w podróży, pracy, a także w szkole.
    Zawiera substancje słodzące. Bez dodatku cuku. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2083 kJ/500 kcal
    Tłuszcz: 31 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 0,9 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 24 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,06 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze max. 25 stopni Celsjusza i wilgotności max. do 65 %.

    2,50