Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

  • płatki lniane zbąszyńska Manufaktura

    2 x płatki lniane 500g + olej lniany 250ml – Manufaktura Zbąszyńska

    2 x płatki lniane 500g + olej lniany 250ml – Manufaktura Zbąszyńska
    4541

    61,00 
  • ERYTRYTOL 1 kg – BATOM

    SKŁADANIKI
    substancja słodząca: erytrytol.

    OPIS
    Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,5 g
    w tym cukry: 0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    36,20 
  • ERYTRYTOL 1KG – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    Erytrytol (substancja słodząca) 100%

    OPIS
    Naturalna substancja słodząca składająca się z polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych.
    Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny i nie zawiera kalorii.
    Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,78 g
    w tym cukry: 0 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    33,50 
  • Erytrytol 500g – Pięć Przemian

    SKŁADNIKI
    Erytrytol (substancja słodząca) 100 %

    OPIS
    Naturalna substancja słodząca. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,78 g
    w tym cukry: 0 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    19,40 
  • HERBATA POLECANA PRZY CUKRZYCY SASZETKI (25*2G) 50G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liść czernicy* 23 %, liść brzozy* korzeń cykorii podróżnika*, ziele tawuły*, ziele rutwicy*, naowocnia fasoli*, w różnych proporcjach. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
    Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    11,50 
  • HERBATKA EKOLOGICZNA POLECANA PRZY CUKRZYCY 150G (PRODUKT DLA DIABETYKÓW) – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liść czernicy* 23 %, liść brzozy*, korzeń cykorii podróżnika*, ziele tawuły*, ziele rutwicy*, naowocnia fasoli*, w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    21,60 
  • KAWA Z TOPINAMBURU Z DODATKIEM KORZENIA MNISZKA W TUBIE EKOLOGICZNA (KAWA DLA CUKRZYKÓW) 200G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    prażone bulwy topinamburu* (60 %), prażony korzeń mniszka lekarskiego* (37 %), kardamon*, cynamon*, goździki* (3 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna kawa z topinamburu z dodatkiem mniszka lekarskiego. Polecana jako alternatywa dla klasycznej kawy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek.
    Można dodać MLEKO lub śmietankę lub posłodzić wg upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    22,80 
  • LIZAK O SMAKU CZEKOLADOWYM Z BANANAMI I KAKAO Z ERYTRYTOLEM BIO 6 g – LIZUU

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca: erytrytol*, banany liofilizowane* 10 %, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 7 %, daktyle suszone* 7 %, naturalny aromat czekoladowy, błonnik akacjowy*, substancja przeciwzbrylająca: węglan wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Należy pamiętać o zrównoważonym sposobie żywienia i zdrowym trybie życia. Niejednorodny kolor lizaka może wynikać z zawartości naturalnych składników produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 438 kJ / 94 kcal
    Tłuszcz: 0,89 g
    w tym kwasy nasycone: 0,89 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: 10 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 65 g
    Błonnik: 6,7 g
    Białko: 2,9 g
    Sól: 0,001 g

    ZALECANE MIEJSCE PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

    2,10 
  • MAKARON (KONJAC TYPU SPAGHETTI) BEZGLUTENOWY BIO 385 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 30 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: <0,2 g
    w tym cukry: <0,1 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: <0,1 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    11,20 
  • MAKARON DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom.

    OPIS
    Makaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę.
    Zalety Makaronu Novelle Diabetic:
    – Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi
    – Niski indeks glikemiczny: poniżej 55
    – Wymienniki węglowodanowe: 2,5 WW dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
    – Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 0,55 WBT dla 100 g makaronu gotowanego 5 minut
    – Zawiera wysoką zawartość naturalnie występującego błonnika pokarmowego.
    – Przygotowuje się go szybko, czas gotowania to jedyne 5 minut.
    – Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami

    Spożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
    Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
    Wartość energetyczna: 730 kJ/173 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 8,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g
    Cynk: 2,5 mg (25 %)*
    Chrom: 11,6 μg (29 %)*

    * – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać jaja.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    7,50 
  • MORWA BIAŁA SUSZONA EKOLOGICZNA 100G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna morwa biała suszona 100 %.

    OPIS
    Suszone owoce morwy białej to ciekawa w smaku i pożywna przekąska. Idealne również jako składnik sałatek, kompotów, dżemów, marmolad, win i likierów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1387 kJ/328 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 64 g
    w tym cukry 46 g
    Błonnik 14 g
    Białko 11 g
    Sól 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,40 
  • MORWA CZARNA SUSZONA EKOLOGICZNA 100G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    morwa czarna suszona* (98,5 %), koncentrat soku z czarnej marchwi* (1 %), olej słonecznikowy* (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne suszone owoce morwy czarnej to ciekawa w smaku i pożywna przekąska. Idealne również jako składnik sałatek, kompotów, dżemów, marmolad, win i likierów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1427 kJ/338 kcal
    Tłuszcz 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 71 g
    w tym cukry 58 g
    Błonnik 12 g
    Białko 3,4 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,80