Produkty dla aktywnych. Białka roślinne – dostępne w sklepach Bio Zakątek Zdrowa Żywność Wolsztyn – w sklepie online, jak również w sklepach stacjonarnych.

Wyświetlanie 1–20 z 68 wyników

  • BATON KOLAGENOWY KOKOSOWY BEZGLUTENOWY 40 g – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    mieszanka białek 26,4 % (koncentrat białek SERWATKOWYCH i MLEKA, izolat białka SOJOWEGO), substancja pochłaniająca wilgoć: glicerol, czekolada MLECZNA 15 % (substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, pełne MLEKO w proszku, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), aromat), hydrolizowany kolagen wołowy (Peptan®) 13 %, olej rzepakowy, oligofruktoza (błonnik), płatki SOJOWE, chrupki ryżowe (mąka ryżowa, cukier, suszona marchew), woda, kokos 2 %, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z SOI), aromat.

    OPIS
    Baton proteinowy z kolagenem i kokosem w bezcukrowej mlecznej czekoladzie. Zawiera aż 5200 mg kolagenu! To dawka, która każdego dnia zadba o Ciebie i Twoją urodę!
    Baton dodatkowo dostarczy Ci, aż 38 g białka, dzięki czemu doskonale sprawdza się jako przekąska dla sportowców, zarówno przed treningiem, aby dodać ci siły, jak i po wysiłku fizycznym, aby przyspieszyć regenerację mięśni.
    Kolagen jest głównym składnikiem ludzkiego ciała. Około 30 % naszego całkowitego białka w organizmie to kolagen. Kolagen jest niezbędny w stawach, kościach, mięśniach, więzadłach i ścięgnach. Jest jednym z podstawowych białek strukturalnych tkanki łącznej, skóry, włosów i paznokci, a także występuje w dużej ilości w naczyniach krwionośnych, krążkach międzykręgowych, barierze krew-mózg, rogówce, zębinie i ścianie jelita – jest istotnym składnikiem całego naszego organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1847 kJ/440 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Błonnik: 5,2 g
    Białko: 38 g
    Sól: 0,55 g
    kolagen: 13000 mg

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i orzechy.

    UWAGA
    Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    6,50 
  • BATON KOLAGENOWY SŁONY KARMEL BEZGLUTENOWY 40 g – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    mieszanka białkowa 27,7 % (koncentrat białek SERWATKOWYCH i MLEKA, izolat białka SOJOWEGO), substancja pochłaniająca wilgoć: glicerol, czekolada MLECZNA 15 % (substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, pełne MLEKO w proszku, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), aromat), hydrolizowany kolagen wołowy (Peptan®) 13 %, olej rzepakowy, oligofruktoza (błonnik), płatki SOJOWE, chrupki ryżowe (mąka ryżowa, cukier, suszona marchew), woda, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z SOI), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, sól 0,3 %, syrop karmelowy 0,2 %, aromat.

    OPIS
    Baton proteinowy z kolagenem i słonym karmelem w bezcukrowej mlecznej czekoladzie. Zawiera aż 5200 mg kolagenu! To dawka, która każdego dnia zadba o Ciebie i Twoją urodę!
    Baton dodatkowo dostarczy Ci, aż 39 g białka, dzięki czemu doskonale sprawdza się jako przekąska dla sportowców, zarówno przed treningiem, aby dodać ci siły, jak i po wysiłku fizycznym, aby przyspieszyć regenerację mięśni.
    Kolagen jest głównym składnikiem ludzkiego ciała. Około 30 % naszego całkowitego białka w organizmie to kolagen. Kolagen jest niezbędny w stawach, kościach, mięśniach, więzadłach i ścięgnach. Jest jednym z podstawowych białek strukturalnych tkanki łącznej, skóry, włosów i paznokci, a także występuje w dużej ilości w naczyniach krwionośnych, krążkach międzykręgowych, barierze krew-mózg, rogówce, zębinie i ścianie jelita – jest istotnym składnikiem całego naszego organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1825 kJ/435 kcal
    Tłuszcz: 17 g
    w tym kwasy nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Błonnik: 5,0 g
    Białko: 39 g
    Sól: 0,85 g
    kolagen: 13000 mg

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i orzechy.

    UWAGA
    Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    6,50 
  • BATON PROTEINOWY 25 % Z ORZECHAMI CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY 40 g – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    syrop glukozowy, ORZESZKI ZIEMNE 26,3 %, chrupki SOJOWE 15,5 % (izolat białka SOJOWEGO, skrobia z tapioki, sól), ciemna czekolada 11 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), naturalny aromat waniliowy), MIGDAŁY 10 %, kawałki ciemnej czekolady 4 % (cukier, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), naturalny aromat), izolat białka SOJOWEGO 2,3 %, olej rzepakowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), aromaty.

    OPIS
    Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Zawiera aż 25 % białka w jednej porcji! Świetne połączenie składników, które zaspokoją Twoją ochotę na słodycze bez wyrzutów sumienia.
    Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
    Źródło białka i błonnika pokarmowego. 0 % tłuszczów trans.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2093 kJ/501 kcal
    Tłuszcz: 26 g
    w tym kwasy nasycone: 5,5 g
    Węglowodany: 40 g
    w tym cukry: 25 g
    Błonnik: 5,1 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,99 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO i INNE ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    4,60 
  • BATON PROTEINOWY 25 % Z ORZECHAMI KOKOSOWO – MIGDAŁOWY BEZGLUTENOWY 40 g – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    syrop glukozowy, ORZESZKI ZIEMNE 27,1 %, chrupki SOJOWE 16,4 % (izolat białka SOJOWEGO, skrobia z tapioki, sól), ciemna czekolada 12 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), naturalny aromat waniliowy), MIGDAŁY 8,2 %, kokos 4,1 %, olej rzepakowy, izolat białka SOJOWEGO 1,6 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), aromat.

    OPIS
    Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Zawiera aż 25 % białka w jednej porcji! Świetne połączenie składników, które zaspokoją Twoją ochotę na słodycze bez wyrzutów sumienia.
    Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
    Źródło białka i błonnika pokarmowego. 0 % tłuszczów trans.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2138 kJ/512 kcal
    Tłuszcz: 27 g
    w tym kwasy nasycone: 7,4 g
    Węglowodany: 40 g
    w tym cukry: 24 g
    Błonnik: 4,9 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,61 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO i INNE ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    4,60 
  • BATON PROTEINOWY WPC O SMAKU NUGATOWYM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE BEZGLUTENOWY 50 g – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    mieszanka białkowa 28,3 % (izolat białka SOJOWEGO, koncentrat białek SERWATKI i MLEKA), syrop glukozowo-fruktozowy, czekolada mleczna 18 % (cukier, tłuszcz kakaowy, pełne MLEKO w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (ze słonecznika), polirycynooleinian poliglicerolu; naturalny aromat waniliowy), oligofruktoza (błonnik rozpuszczalny), olej rzepakowy, prażone mielone ORZECHY LASKOWE 4,6 %, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, MLEKO skondensowane słodzone pełne (MLEKO, cukier), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z SOI); aromaty.

    OPIS
    Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Doskonale dobrana kompozycja białek oraz mleczna polewa sprawiają, że baton jest wyjątkowo kruchy, a jego konsystencja delikatna.
    Baton zawiera aż 25 % białka najwyższej jakości: koncentrat białek MLEKA (MPC), koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białek soi.
    Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
    Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego. 0 % tłuszczów trans.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1682 kJ/402 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 18 g
    Błonnik: 8,0 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,18 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ORZECHY i orzeszki ziemne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    5,80 
  • BATON PROTEINOWY WPC O SMAKU WIŚNIOWYM W POLEWIE KAKAOWEJ BEZGLUTENOWY 50 g – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    mieszanka białkowa 27,6 % (izolat białka SOJOWEGO, koncentrat białek SERWATKI i MLEKA), syrop glukozowo-fruktozowy, polewa kakaowa 18 % [cukier, tłuszcze roślinne (z ziaren palmowych, palmowy, shea w zmiennych proporcjach), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 16 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika); naturalny aromat waniliowy], olej rzepakowy, oligofruktoza (błonnik rozpuszczalny), suszona żurawina słodzona (żurawina Vaccinium macrocarpon 60 %, cukier, olej słonecznikowy), płatki SOJOWE, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; kawałki gorzkiej czekolady 1,9 % (cukier, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (ze słonecznika); naturalny aromat waniliowy), emulgator: lecytyny (z SOI); naturalny aromat wiśniowy, żywność barwiąca: sok z buraków czerwonych w proszku; aromat, kwas: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Doskonale dobrana kompozycja białek oraz kremowa polewa sprawiają, że baton jest wyjątkowo kruchy, a jego konsystencja delikatna.
    Baton zawiera aż 25 % białka najwyższej jakości: koncentrat białek MLEKA (MPC), koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białek soi.
    Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
    Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego. 0 % tłuszczów trans.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1747 kJ/418 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy nasycone: 8,6 g
    Węglowodany: 33 g
    w tym cukry: 21 g
    Błonnik: 7,3 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,18 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i orzeszki ziemne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    5,80 
  • BIAŁKO KONOPNE BANANOWE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – HEMPKING

    BIAŁKO KONOPNE BANANOWE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – HEMPKING
    SKU: 5903636627212
    Ilość w opakowaniu: 30
    Waga: 0.366 kg
    Cena za kg: 72.95

    26,70 
  • BIAŁKO KONOPNE BEZGLUTENOWE BIO 400 g – PURASANA

    SKŁADNIKI
    białko konopne w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Wegański 100 % proszek z konopi zawiera 50 % białka, naturalnie bogaty w niezbędne aminokwasy. Średnia porcja zawiera 13 g białka. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Wysokiej jakości białko z nasion tłoczonych na zimno.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1,5 miarki proszku (25 g) dodać do 300-350 ml MLEKA, napoju roślinnego, soku owocowego lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Energia: 1420 kJ/340 kcal
    Tłuszcz: 8,0 g
    w tym kwasy nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 18 g
    Białko: 50 g
    Sól: 0,08 g
    alanina: 1,94 g
    arginina: 5,32 g
    kwas asparaginowy: 4,56 g
    cystyna: 0,86 g
    kwas glutaminowy: 8,34 g
    glicyna: 2,01 g
    histydyna: 1,22 g
    izoleucyna: 1,72 g
    leucyna: 3,04 g
    lizyna: 1,69 g
    metionina: 1,12 g
    fenyloalanina: 2,07 g
    prolina: 1,69 g
    seryna: 2,29 g
    treonina: 1,58 g
    tryptofan: 0,38 g
    tyrozyna: 1,41 g
    walina: 2,19 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte po każdym użyciu.

    80,50 
  • BIAŁKO KONOPNE O SMAKU KAKAOWYM BEZGLUTENOWE BIO 400 g – PURASANA

    SKŁADNIKI
    białko konopne w proszku*, kakao w proszku*, cukier kokosowy*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny). Nie zawiera tetrahydrokannabinol – THC.

    OPIS
    Wegański 100 % proszek konopi z 50 % białka, zawiera niezbędne aminokwasy. Średnia porcja zawiera 15 g białka. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Wysokiej jakości białko z nasion tłoczonych na zimno.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1,5 miarki proszku (30-35 g) dodać do 300-350 ml MLEKA, napoju roślinnego, soku owocowego lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Energia: 1480 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 9,5 g
    w tym kwasy nasycone: 1,7 g
    jednonienasycone: 1,3 g
    wielonienasycone: 5,9 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 9 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 44 g
    Sól: 0,2 g
    alanina: 1,59 g
    arginina: 4,36 g
    kwas asparaginowy: 3,74 g
    cystyna: 0,71 g
    kwas glutaminowy: 6,84 g
    glicyna: 1,65 g
    hi-stydyna: 1 g
    izoleucyna: 1,41 g
    leucyna: 2,49 g
    lizyna: 1,39 g
    metionina: 0,92 g
    fenyloalanina: 1,70 g
    prolina: 1,39 g
    seryna: 1,88 g
    treonina: 1,30 g
    tryptofan: 0,31 g
    tyrozyna: 1,16 g
    walina: 1,80 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte po każdym użyciu.

    79,30 
  • BIAŁKO KONOPNE W PROSZKU BIO 500 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne białko konopne w proszku.

    OPIS:
    Białko z ekologicznych nasion konopi pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    5 łyżeczek (15 g) produktu wymieszać z 200 ml soku, MLEKA, napoju roślinnego lub wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1516 kJ/363 kcal
    Tłuszcz 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
    Węglowodany 4,2 g
    w tym cukry 4,2 g
    Błonnik 24 g
    Białko 49 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    23,80