Wyświetlanie 21–40 z 56 wyników

  • HERBATA CZARNA LIŚCIASTA ASSAM EKOLOGICZNA 130G – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    herbata Assam* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Aby otrzymać mocny, wyrazisty napar, zaleca się wsypać 1 łyżeczkę herbaty assam do filiżanki o pojemności 200 ml. Następnie zalać liście gorącą ale nie wrzącą wodą – najlepiej o temperaturze 95-96 stopni Celsjusza. Napar parzyć pod przykryciem około 3 minuty, a następnie odcedzić.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    28,50 
  • HERBATA CZARNA O SMAKU MANGO – POMARAŃCZA FAIR TRADE BIO (20 x 1,8 g) 36 g – OXFAM

    SKŁADNIKI
    herbata czarna* 95,5 %, naturalne aromaty: mango 2,5 %, pomarańczowy 2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie zawiera 20 torebek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Torebkę zalać wodą o temperaturze 90-95 ℃ i zaparzać przez 2-3 min.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,30 
  • HERBATA CZARNA SRI LANKA FAIR TRADE BIO (100 x 1,8 g) 180 g – OXFAM

    SKŁADNIKI
    herbata czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    42,60 
  • HERBATA CZARNA WAKOUCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    SKŁADNIKI
    herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Smak tej czarnej herbaty liściastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
    Słowo „kou-cha” tłumaczy się jako „herbatę o kolorze karmazynu”. To określenie wakoucha zawdzięcza miękkiej japońskiej wodzie, którą susz barwił na odcień ciemnej czerwieni z domieszką błękitu. Również dlatego w przeszłości była ona nazywana herbatą czerwoną. Po zaparzeniu wodą o średniej twardości, bardziej typową dla krajów Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
    Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
    Czarna herbata wakoucha sprawdzi się jako towarzyszka posiłków oraz deserów, których słodycz przełamie swoim smakiem.
    Jak każda czarna herbata, także wakoucha po zbiorach jest suszona, a następnie poddawana procesowi fermentacji, co odróżnia ją od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i niższa zawartość kofeiny niż na przykład w zielonej senchy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    3 g herbaty wsypać do filiżanki i zalać 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    38,30