Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
-
24,50 zł
CZEKOLADA W PROSZKU – 65 % KAKAO FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – ALTERNATIVA
SKŁADNIKI
kakao w proszku* 65 %, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gorąca czekolada instant z cukrem trzcinowym. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Natychmiast rozpuszcza się zarówno w gorącym, jak i zimnym mleku. Bez laktozy i glutenu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodaj 2 lub 3 łyżki do filiżanki lub szklanki. Dolej odrobinę gorącego lub zimnego MLEKA (ilość wedle uznania) i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj resztę mleka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1439 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 32 g
Błonnik: 20 g
Białko: 16 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
55,70 zł
KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 500 g – ALTERNATIVA
SKŁADNIKI
ekologiczne kakao.
Zawartość tłuszczu kakaowego 20 – 22 %.OPIS
Kakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków – babeczek, ciast kruchych czy biszkoptowych.
Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i zarówno zdrowe dżemy czy konfitury. Jednak najbardziej znanym sposobem spożycia kakao jest jego upłynnienie w ciepłym, słodkim mleku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1615 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy nasycone: 13,2 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 31 g
Białko: 22,3 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
67,80 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA 100 % FAIR TRADE BIO 500 g – ALTERNATIVA
SKŁADNIKI
ekologiczna prażona kawa arabica.OPIS
Staranny dobór najlepszych ziaren arabiki, które nadają tej kawie charakterystyczny aromat i smak. Zrównoważona cielistość, bogaty aromat oraz doskonały smak na podniebieniu.Cechy charakterystyczne kawy:
aromat: 9/12
gorycz: 3/12
kwasowość: 7/12
intensywność: 4/12ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku.