Opis produktu
SKÓRKA POMARAŃCZOWA OTARTA BEZGLUTENOWA EKOLOGICZNA 9G – BIO VEGAN
6,10 zł
SKŁADNIKI
58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.
Pakowano w atmosferze ochronnej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 40 g
Błonnik: 19 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,04 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.
Na stanie
SKÓRKA POMARAŃCZOWA OTARTA BEZGLUTENOWA EKOLOGICZNA 9G – BIO VEGAN
SKŁADNIKI
cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1037 kJ / 248 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,5 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 51 g
Białko: < 0,5 g
Sól: < 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
SKŁADNIKI
woda, olej słonecznikowy* (15 %), SOJA* (6,2 %), syrop glukozowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska. (*certyfikowany składni ekologiczny)
OPIS
Naturalnie bez glutenu i laktozy. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz ubijania. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych. Wstrząsnąć przed spożyciem. Produkt UHT.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W celu ubicia produkt należy schłodzić. Po wyjęciu z lodówki zmiksować na najwyższych obrotach. W trakcie ubijania dodać usztywniacz do ubitej śmietany i kontynuować miksowanie, aż osiągniemy pożądaną konsystencję.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 704 kJ/171 kcal
Tłuszcz – 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 10,5 g
Węglowodany – 2,2 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 0,8 g
Białko – 2,7 g
Sól – 0,10 g
INFORMACJA ALERGENNA
Napój produkowany w zakładzie, w którym przetwarzane są również orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.
SKŁADNIKI
skrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 966 kJ/226 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 18,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
SKŁADNIKI
wanilia Bourbon* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Białe kryształy świadczą o wysokiej jakości produktu i wysokiej zawartości wanilii.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 57 g
Błonnik: 26 g
Białko: 4,0 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.
Przepis na babkę piaskową
Składniki:
– 150 g skrobi ziemniaczanej
– 100 g cukru
– 125 g margaryny
– 2 jaja
– 1 cukier wanilinowy Celiko
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Sposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO VEGAN
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE EKOLOGICZNY 150G – BIO VEGAN
4005394144510
SKŁADNIKI
kokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
Węglowodany: 4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1,4 g
Sól: < 0,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza) na 12 godzin. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Brak produktów w koszyku.