Opis produktu
LASKA WANILII BOURBON EKOLOGICZNA (1 SZTUKA) – LEBENSBAUM
16,70 zł
SKŁADNIKI
ekologiczna wanilia Bourbon 100 %.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na stanie
LASKA WANILII BOURBON EKOLOGICZNA (1 SZTUKA) – LEBENSBAUM
SKŁADNIKI
sól, suszone płatki ziemniaczane*, mąka kukurydziana*, suszone warzywa* (9,4 %) [cebula* (5 %), marchew* (3,3 %), SELER* (1 %), pomidory* (0,1 %)], cukier trzcinowy*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia*, natka pietruszki* (0,4 %). (*składniki ekologiczne)
OPIS
Bulion warzywny w proszku Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, jest idealny do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 722 kJ /172 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 4,9 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 3,9 g
Sól – 53 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).
SPOSÓB UŻYCIA
Rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośrednich źródeł pary.
SKŁADNIKI
cząber* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
czarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
cynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI
Jałowiec* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
GORCZYCA biała* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
goździki mielone* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też do wyrobó cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Brak produktów w koszyku.