Opis produktu
OCET BALSAMICZNY Z MODENY EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO
19,40 zł
SKŁADNIKI
ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na stanie
OCET BALSAMICZNY Z MODENY EKOLOGICZNY 250ML- ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy (o kwasowości 5 %)
OPIS
Do bezpośredniego użycia rozcieńczyć w stosunku 1:1. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 96 kJ/22 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 1 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 5 L – HORECA
SKU: 5903900368117
Ilość w opakowaniu: 4
Waga: 5.09 kg
Cena za kg: 9.82
Objętość netto: 5000 ml
Cena za l: 10.00
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy. Kwasowość 5 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 69 kJ/16 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 0,2 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: <0,1 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od ciepła i światła.
SKŁADNIKI
gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny* (*składniki ekologiczne)
OPIS
Wspaniały smak wynika z użycia odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana, Montuni. Szczególnie nadaje się do lodów, owoców i sera.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 1260 kJ/296 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 62 g
Błonnik – 0,7 g
Białko – 1,2 g
Sól – 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
gotowany moszcz winogronowy*, ocet balsamiczny z Modeny* (min. 10 %) (gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1113 kJ/265 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 65 g
w tym cukry – 63 g
Błonnik – 0 g
Białko – 1,0 g
Sól – 0,04 g
UWAGI
Na dnie butelki podczas przechowywania w temperaturze poniżej 18°C może się pojawić osad wynikający z krystalizacji cukru.
Osad nie stanowi wady jakościowej produktu. W przypadku pojawienia się osadu, butelkę przed użyciem należy podgrzać w kąpieli wodnej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 18 – 30°C.
SKŁADNIKI
ocet jabłkowy niefiltrowany* (* z upraw biodynamicznych)
OPIS
Ocet nie z koncentratu, niepasteryzowany.
Kwasowość: 5 %.
Przed spożyciem wstrząsnąć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 75 kJ / 18 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy nasycone: 0,02 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,005 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy. Kwasowość 5 %.
UWAGA
Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ocet z jabłek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kwasowość: 6,1 %. Produkt naturalnie mętny, niepasteryzowany i nieoczyszczony. Zawiera matkę octów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 92 kJ /27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,8 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Obecność jabłek w składzie może powodować występowanie naturalnego osadu. Jest to zjawisko typowe dla ekologicznego octu jabłkowego. Przed użyciem wstrząsnąć.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Brak produktów w koszyku.