PROBIOTYCZNY SOK Z KISZONEGO BURAKA I JARMUŻU BEZ SOLI BIO 300 ml – SĄTYRZ
10,30 zł
SKŁADNIKI
burak ćwikłowy*, jarmuż*, SELER NACIOWY*, koper*, czosnek*, chrzan*, bakteria Lactobacillus fermentum PW21 (2×10⁶ jtk/ml) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Soki probiotyczne to soki, które zostały wzbogacone o „dobre” bakterie, które korzystnie wpływają na organizm człowieka. Sam sok probiotyczny uzyskuje się poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji. Nie zawierają one sztucznych barwników czy słodzików. Ekologiczne soki probiotyczne są produktem w pełni naturalnym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 32 kJ/7 kcal
Tłuszcz: <0,06 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,04 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: <0,19 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 g
UWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od + 4 ℃ do + 8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Na stanie
Powiązane produkty
CHRZAN TARTY EKOLOGICZNY 150G – RUNOLAND
SKŁADNIKI
korzeń chrzanu* (82 %), woda, sól, kwas askorbinowy – regulator kwasowości, olej rzepakowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt niepasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 306 kJ/73 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 15 g
w tym cukry – 4,8 g
Białko – 3,7 g
Sól – 0,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze +4°C
KABANOSY KLASYCZNE, BEZMIĘSNE, WEGAŃSKIE 160G – BEZMIĘSNY
SKŁADNIKI
woda, białka roślinne (PSZENNE, grochowe), olej rzepakowy, olej kokosowy, płatki drożdżowe nieaktywne, SOJA, sos SOJOWY, sól kłodawska, czarny pieprz, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, mąka ryżowa, dekstroza, naturalne aromaty, błonniki (bambusowy, grochowy, babki jajowatej), maltodekstryna.
OPIS
Bezmięsna przekąska o smaku kabanosa z dodatkiem soli kłodawskiej i czarnego pieprzu. Produkt roślinny na bazie białka pszennego i grochowego.
Bezmięsne Kabanosy to produkt, nad którym pracowaliśmy prawie rok. Tak jak wszystkie nasze produkty, kabanosy także bazują na połączeniu białka grochu i pszenicy. Jak sama nazwa mówi, celowaliśmy w klasykę – w smaku są więc słono-pieprzne z nutą kminku. Poddaliśmy je naturalnym procesom wędzenia oraz suszenia, tak aby w niczym nie ustępowały swym pierwowzorom.
Produkt nadaje się do mrożenia i smażenia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Wyjmij kabanos z paczki i zdejmij celulozową osłonkę.
2. Weź gryza i ciesz się smakiem!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1249 kJ/298 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 5,3 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 29 g
Sól: 1,53 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona SEZAMU, SELER i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.
SER KREMOWY O SMAKU CHEDDARA BEZGLUTENOWY 150G – ALTERNATYWA SERA DLA WEGAN – VIOLIFE
VIO LIFE
SER KREMOWY O SMAKU CHEDDAR 150G – ALTERNATYWA SERA DLA WEGAN – VIOLIFE
5202390021497
SMALEC GĘSI 300 G – DESMAL
SKŁADNIKI
Tłuszcz gęsi sadełkowy
OPIS
Smalec gęsi (smalec z tłuszczu sadełkowego) ze względu na wysoką zawartość (ponad 2/3) NNKT – niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych zalicza się do zdrowszych tłuszczów zwierzęcych. Przeważa tutaj jednonienasycony kwas oleinowy (podobnie jak w oliwie z oliwek), którego spożywanie zaleca się w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. Jego właściwości są powszechnie znane; m.in. obniża poziom złego cholesterolu (LDL), nie zmniejszając poziomu dobrego cholesterolu (HDL). To głównie on powoduje, że smalec gęsi jest delikatnym tłuszczem i po przekroczeniu temperatury pokojowej staje się półpłynny. Temperatura dymienia to powyżej 200 stopni Celsjusza. Idealny do smażenia! Także do głębokiego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3672 kJ/893 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych.