Ekologiczne soki kiszone warzywne i nie tylko. Sok brokułów koszonych, sok z buraka kiszonego, wielowarzywny sok kiszony. Ponadto sok z kapusty kiszonej, sok z kiszonego selera, pietruszki, jak również inne.

Wyświetlanie 1–20 z 76 wyników

  • AMARANTUS EKSPANDOWANY BIO 100 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    100 % amarantus ekspandowany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sprawdzi się idealnie w połączeniu z mlekiem, jogurtem, jako składnik musli, jako posypka do deseru, kaszki i zawsze wtedy, gdy potrzebujesz wartościowego dodatku zbożowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1564 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 4,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 8,1 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przetwarzane są surowce glutenowe.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.

    13,00 
  • KOMBUCHA PINK GIN 700 ml – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)

    SKŁADNIKI
    napar z zielonej herbaty 71 % (woda, zielona herbata), zagęszczony sok jabłkowy 21 %, sok z cytryny, naturalny aromat ginu 1 %, aromat grejpfruta, żywe kultury scoby.

    OPIS
    Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty z dodatkiem aromatu ginu. Naturalnie musujący. Produkt niepasteryzowany. Odpowiedni dla wegan.
    W związku z procesem fermentacji produkt może zawierać do 1,2 % alkoholu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 101 kJ /20 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: SOJĘ, gorczycę.

    UWAGA
    Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym i świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    57,30 
  • KOMBUCHA RÓŻANA BIO 500 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    napar z zielonej herbaty* 73 % (woda, zielona herbata*), zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, syrop różany* (5 %) (cukier*, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat z płatków róży, ekstrakt z kwiatów róży*, koncentrat soku z czarnej marchwi*), żywe kultury scoby*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Napój na bazie naparu z herbaty poddany fermentacji.
    Produkt niepasteryzowany. Może zawierać do 1,2 % alkoholu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 101 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać przed i po otwarciu w temperaturze od +2 do +10 °C

    19,30 
  • KOMBUCHA Z MIĘTĄ, RÓŻĄ I GRANATEM BIO 500 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    napar z zielonej herbaty* 86,8 % (woda, cukier trzcinowy*, zielona herbata* 1 %, żywe kultury scoby*), napar z mięty* 10 % (woda, cukier trzcinowy*, mięta*), syrop różany* 1,6 % (cukier*, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat z płatków róży, ekstrakt z kwiatów róży*, koncentrat soku z czarnej marchwi*),sok z granatu* (1,6 %). (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty z dodatkiem naparu z mięty, syropu różanego i soku z granatu. Naturalnie musujący.
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 101 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: < 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ.

    UWAGA
    Napój może zawierać do 1,2 % alkoholu. Jeżeli w Twojej butelce widzisz zawiesinę, jest to naturalny grzyb herbaciany. Wykorzystaj go do przygotowania własnej kombuchy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    19,90 
  • KOMOSA (QUINOA) EKSPANDOWANA BIO 80 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    100 % komosa ekspandowana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sprawdzi się idealnie w połączeniu z mlekiem, jogurtem, jako składnik musli, jako posypka do deseru, kaszki i zawsze wtedy, gdy potrzebujesz wartościowego dodatku zbożowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1561 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 5,9 g
    Białko: 9,1 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przetwarzane są surowce glutenowe

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.

    11,10 
  • MUSLI ORZECHOWE BIO 300 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    płatki zbożowe* 67 % (owsiane*, pszenne*, JĘCZMIENNE*, ŻYTNIE*, kukurydziane*), rodzynki sułtanki*, ORZECHY* 10 % (orzeszki ziemne*, ORZECHY włoskie*), siemię lniane*, SEZAM*, słonecznik* – w zmiennych proporcjach.
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka płatków zbożowych z dodatkiem bakalii, orzechów i owoców suszonych

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1647 kJ/393 kcal
    Tłuszcz 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
    Węglowodany 52,1 g
    w tym cukry 9,8 g
    Błonnik 10 g
    Białko 11,8 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: inne ORZECHY, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu

    8,70 
  • MUSLI OWOCOWE BIO 300 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    płatki zbożowe* 68 % (owsiane*, pszenne*, JĘCZMIENNE*, ŻYTNIE*, kukurydziane*), owoce suszone* 23 % (rodzynki sułtanki*, jabłka*, morele*, chipsy bananowe* (banan* 55 %, olej kokosowy*, cukier trzcinowy*, miód*), słonecznik*, siemię lniane* – w zmiennych proporcjach
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka płatków zbożowych z dodatkiem bakalii i owoców suszonych

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1521 kJ/361 kcal
    Tłuszcz 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g
    Węglowodany 59,2 g
    w tym cukry 17,5 g
    Błonnik 11 g
    Białko 8,7 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu

    11,10 
  • MUSLI ŚNIADANIOWE BIO 300 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    płatki zbożowe* 67 % (owsiane*, pszenne*, JĘCZMIENNE*, ŻYTNIE*, kukurydziane*), rodzynki sułtanki*, suszone jabłka*, chipsy bananowe* (banan* ̴55 %, olej kokosowy*, cukier trzcinowy*, miód*), morele suszone*, ORZESZKI ZIEMNE*, siemię lniane*, słonecznik*, SEZAM* – w zmiennych proporcjach.

    OPIS
    Mieszanka płatków zbożowych, bakalii, orzechów i suszonych owoców

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1584 kJ/377 kcal
    Tłuszcz 10,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,25 g
    Węglowodany 55,5 g
    w tym cukry 15,9 g
    Błonnik 10,3 g
    Białko 10,6 g
    Sól <0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ORZECHY, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu

    8,70 
  • PROBIOTYCZNY SOK Z KISZONEGO BURAKA BEZ SOLI BIO 300 ml – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy*, SELER NACIOWY*, koper*, czosnek*, chrzan*, bakteria Lactobacillus fermentum PW21 (2×10⁶ jtk/ml). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Soki probiotyczne to soki, które zostały wzbogacone o „dobre” bakterie, które korzystnie wpływają na organizm człowieka. Sam sok probiotyczny uzyskuje się poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji. Nie zawierają one sztucznych barwników czy słodzików. Ekologiczne soki probiotyczne są produktem w pełni naturalnym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 32 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: <0,01 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,01 g
    Węglowodany: 1,7 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 ℃ do +8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    11,40 
  • PROBIOTYCZNY SOK Z KISZONEGO BURAKA I JARMUŻU BEZ SOLI BIO 300 ml – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy*, jarmuż*, SELER NACIOWY*, koper*, czosnek*, chrzan*, bakteria Lactobacillus fermentum PW21 (2×10⁶ jtk/ml) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Soki probiotyczne to soki, które zostały wzbogacone o „dobre” bakterie, które korzystnie wpływają na organizm człowieka. Sam sok probiotyczny uzyskuje się poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji. Nie zawierają one sztucznych barwników czy słodzików. Ekologiczne soki probiotyczne są produktem w pełni naturalnym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 32 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: <0,06 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,04 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: <0,19 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od + 4 ℃ do + 8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    11,40 
  • PROBIOTYCZNY SOK Z KISZONEJ KAPUSTY I MARCHEWKI BEZ SOLI BIO 300 ml – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, marchew*, SELER naciowy*, bakteria Lactobacillus fermentum PW21 (2×10⁶ jtk/ml) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Soki probiotyczne to soki, które zostały wzbogacone o „dobre” bakterie, które korzystnie wpływają na organizm człowieka. Sam sok probiotyczny uzyskuje się poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji. Nie zawierają one sztucznych barwników czy słodzików. Ekologiczne soki probiotyczne są produktem w pełni naturalnym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 30 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: < 0,01 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,01 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g
    Witamina C: 39 mg [49 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)]

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od + 4 ℃ do + 8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    11,40 
  • SĄTYSKI SOK Z KISZONEGO BURAKA BIO 300 ml – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy*, koper*, chrzan*, czosnek*, naturalna solanka źródlana. (*składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 76 kJ/18 kcal
    Tłuszcz: 0,04 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,6 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 1,7 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciagu 3 dni.

    9,30 
  • SĄTYSKI SOK Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ BIO 300 ml – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, marchew*, kłodawska sól kamienna niejodowana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 46,7 kJ/ 11 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,06 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: <0,15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 2,0 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    9,30 
  • SHOT KIMCHI PROBIOTYCZNY BIO 500 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z kimchi* [kapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, chili*, miso* (SOJA*, ryż*, sól, woda), sos SOJOWY* (SOJA*, woda, sól], sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Skoncentrowany napój probiotyczny na bazie ekogicznego kimchi jest idealnym rozwiązaniem wspierającym florę jelitową. Produkt niepasteryzowany. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 88 kJ/21 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +10°C.

    33,30 
  • SOK WIELOWARZYWNY KISZONY EKOLOGICZNY 300ML – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    sok z kiszonych: buraków* (35 %), pomidorów* (30 %), kapusty* (10 %), ogórków* (10 %), marchwi* (10 %), SELERA* (5 %), czosnek*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraka i kapusty kwaszonych, jabłka, SELERa, marchwi oraz utrwalenie przez pasteryzację.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 156 kJ/37 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,5 g

    UWAGA
    Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4ºC

    8,40