Opis produktu
Czekolada bez dodatku cukru, słodzona erytrytolem z pastą orzechową 100g
9,70 zł
KruKam
Czekolada bez dodatku cukru, słodzona erytrytolem z pastą orzechową 100g
5902270356496
Brak w magazynie
Czekolada bez dodatku cukru, słodzona erytrytolem z pastą orzechową 100g
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %), ekstrakt waniliowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1495 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
SKŁADNIKI
wiśnie* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 479 kJ/113 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,05 g
UWAGA
Może zawierać fragmenty pestek.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 stopni Celsjusza.
SKŁADNIKI
jeżyny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 526 kJ/124 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 27 g
w tym cukry – 23 g
Białko – 1,3 g
Sól – <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.
SKŁADANIKI
substancja słodząca: erytrytol.
OPIS
Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,5 g
w tym cukry: 0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Brak produktów w koszyku.