Ekologiczne czekolady. Zdrowe słodycze i przekąski. Czekolada mleczna, ciemna, biała, deserowa, gorzka, ze stewią, z żurawiną, z migdałami jak również wiele innych.

Wyświetlanie 1–70 z 289 wyników

  • BATON Z KARMELEM EKOLOGICZNY 40G – VIVANI

    SKŁADNIKI
    surowy cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, krem karmelowy* 19 % (surowy cukier trzcinowy*, syrop glukozowy*, MASŁO* (z MLEKA*), ŚMIETANA* (z MLEKA*), sól morska, syrop karmelowy*, ekstrakt z wanilii Bourbon*), MLEKO pełne w proszku*, miazga kakaowa*, ŚMIETANKA w proszku*, odtłuszczone MLEKO w proszku*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), ekstrakt z wanilii Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2237 kJ/ 534 kcal
    Tłuszcz: 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 50 g
    Białko: 6,0 g
    Sól: 0,42 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,40 
  • BELGIJSKIE CZEKOLADKI TRUFLE Z GORZKĄ CZEKOLADĄ FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BELVAS

    SKŁADNIKI
    miazga kakaowa*, nierafinowany cukier trzcinowy*, ORZECHY LASKOWE*, tłuszcz kakaowy*, olej kokosowy*, skrobia ziemniaczana*, wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2358 kJ / 564 kcal
    Tłuszcz: 41 g
    w tym kwasy nasycone: 20 g
    Węglowodany: 38 g
    w tym cukry: 35 g
    Białko: 7,7 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać PISTACJE, MIGDAŁY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    26,90 
  • BELGIJSKIE CZEKOLADKI TRUFLE Z MIGDAŁAMI FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BELVAS

    SKŁADNIKI
    nierafinowany cukier trzcinowy*, MIGDAŁY* (28 %), tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, miazga kakaowa*, MASŁO klarowane*, skrobia ziemniaczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2500 kJ / 598 kcal
    Tłuszcz: 42,7 g
    w tym kwasy nasycone: 21,6 g
    Węglowodany: 42,1 g
    w tym cukry: 38,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,15 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, PISTACJE i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    27,60 
  • CZEKOLADA BIAŁA BIO 100 g – MEYBONA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy nierafinowany*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku* (25 %), wanilia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienita tabliczka białej czekolady, idealna dawka energii na każdą porę dnia, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2501 kJ/604 kcal
    Tłuszcz: 43,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26,1 g
    Węglowodany: 47,1 g
    w tym cukry: 47,1 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,23 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA), MIGDAŁY i ORZECHY LASKOWE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed ciepłem.

    19,20 
  • CZEKOLADA BIAŁA WANILIOWA Z KARMELIZOWANYMI NASIONAMI KONOPI, EKOLOGICZNA 80G – VIVANI

    SKŁADNIKI
    tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, surowy cukier trzcinowy*, MLEKO odtłuszczone w proszku*, nasiona konopi karmelizowane* 10 % (surowy cukier trzcinowy*, nasiona konopi*, syrop glukozowy*, tłuszcz kakaowy*, sól morska, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), tłuszcz MLECZNY*, sól morska 0,5 %, ekstrakt wanilii Bourbon*, mielone strąki wanilii Bourbon*(*certyfikowany składnik ekologiczny).)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2575 kJ/ 620 kcal
    Tłuszcz: 46,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28,7 g
    Węglowodany: 39,1 g
    w tym cukry: 39,1 g
    Białko: 10,1 g
    Sól: 0,97 g

    INFORMACJE ALERGENNE
    Może zawierać ORZECHY, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 15 ℃ do 18 ℃. Chronić przed ciepłem.

    16,60 
  • CZEKOLADA BIAŁA Z KOKOSEM BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA 75 g – TORRAS

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku (18 %), wiórki kokosowe (6 %), inulina, emulgator: lecytyny, aromat waniliowy.

    OPIS
    Słodka przekąska lub dodatek do różnego rodzaju deserów, ciast i ciasteczek.
    Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2011 kJ/486 kcal
    Tłuszcz: 35 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 7,0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 48 g
    Błonnik: 3,8 g
    Białko: 5,1 g
    Sól: 0,19 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,10 
  • CZEKOLADA BIAŁA Z MALINAMI I JEŻYNAMI BIO 53 g – CUKIERNIA STAROPOLSKA

    SKŁADNIKI
    czekolada biała* (cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne wproszku*, emulgator: lecytyny (z SOI*), malina liofilizowana*(2,8 %), jeżyna liofilizowana* (2,8 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2343 kJ / 562 kcal
    Tłuszcz: 35 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 52 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 6,5 g
    Sól: 0,21 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    16,80 
  • CZEKOLADA BIAŁA Z TRUSKAWKAMI BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA 75 g – TORRAS

    SKŁADNIKI
    substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku (19 %), inulina, liofilizowane truskawki (2 %), emulgator: lecytyny, aromaty (truskawkowy, naturalny aromat waniliowy).

    OPIS
    Czekolada wytwarzana jest bez użycia cukru i bez składników zawierających gluten.
    Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1944 kJ/469 kcal
    Tłuszcz: 32 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
    Węglowodany: 58 g
    w tym cukry: 8,0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 49 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 5,0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,90 
  • CZEKOLADA BIAŁA Z TRUSKAWKAMI BIO 53 g – CUKIERNIA STAROPOLSKA

    SKŁADNIKI
    czekolada biała* (cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, emulgator: lecytyny (z SOI*), truskawka liofilizowana* (2,8 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czekolada ręcznie robiona. Zawiera liofilizowane truskawki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2362 kJ/ 566 kcal
    Tłuszcz: 36 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 54 g
    Błonnik: 0,61 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: 0,21 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    16,80 
  • CZEKOLADA BIAŁA Z TRUSKAWKAMI I RABARBAREM BIO 100 g – MEYBONA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy nierafinowany*, tłuszcz kakaowy*, pełne MLEKO w proszku*, kawałki truskawek*¹ (liofilizowane) (1,2 %), kawałki rabarbaru*² (liofilizowane) (1,2 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat truskawkowy, wanilia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 35 %, masa mleczna minimum 25 %.

    ¹) 1,2 g liofilizowanych truskawek powstaje z ok. 12 g świeżych truskawek.
    ²) 1,2 g liofilizowanego rabarbaru powstaje z ok. 21 – 24 g świeżego rabarbaru.

    OPIS
    Wyśmienita tabliczka czekolady, która łączy w sobie dobroć białej czekolady z aromatem i smakiem truskawek i rabarbaru. Połączenie truskawek, rabarbaru i czekolady to pyszna dawka energii na każdą porę dnia, idealna zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2459 kJ/593 kcal
    Tłuszcz: 41,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25,5 g
    Węglowodany: 46,4 g
    w tym cukry: 46,4 g
    Białko: 6,5 g
    Sól: 0,19 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA), ORZECHY LASKOWE i MIGDAŁY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed ciepłem.

    19,20 
  • CZEKOLADA BIAŁA Z WANILIĄ BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku* (28 %), emulgator: lecytyny (z SOI*), wanilia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jest to połączenie idealne, które zawsze poprawi humor! Jedzenie czekolady sprzyja wytwarzaniu endorfin, dlatego poprawa humoru jest udowodniona naukowo!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2425 kJ/582 kcal
    Tłuszcz: 38 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 52 g
    Błonnik: 0,1 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0,12 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,40 
  • CZEKOLADA BIAŁA Z WANILIĄ EKOLOGICZNA 80G – VIVANI

    SKŁADNIKI
    tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, cukier trzcinowy nierafinowany*, odtłuszczone MLEKO w proszku*, MASŁO*, ekstrakt z wanilii Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 39 %

    OPIS
    Pyszna czekolada, która zachwyca bogatym, głębokim smakiem. Doskonała opcja na każdą okazję – czy to jako szybka przekąska, czy też jako mały upominek dla kogoś bliskiego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2660 kJ/641 kcal
    Tłuszcz: 50,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 31,8 g
    Węglowodany: 36,4 g
    w tym cukry: 36,4 g
    Białko: 10,1 g
    Sól: 0,37 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 15 – 18°C. Chronić przed ciepłem.

    16,60 
  • CZEKOLADA BIAŁA Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy Cristallino*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku* (25 %), wiórki kokosowe* (9 %), emulgator: lecytyny (z SOI*), wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jest to połączenie idealne, które zawsze poprawi humor! Jedzenie czekolady sprzyja wytwarzaniu endorfin, dlatego poprawa humoru jest udowodniona naukowo!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2441 kJ/586 kcal
    Tłuszcz – 41 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 21 g
    Węglowodany – 47 g
    w tym cukry – 47 g
    Błonnik – 0,1 g
    Białko – 8,0 g
    Sól – 0,12 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,40 
  • CZEKOLADA CAPPUCINO EKOLOGICZNA 100G – VIVANI

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy nierafinowany*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, miazga kakaowa*, ŚMIETANA w proszku* (zawiera MLEKO), kawa* (2,5 %), odtłuszczone MLEKO w proszku*, SERWATKA w proszku* (zawiera MLEKO), ekstrakt z wanilii Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 40 %.

    OPIS
    Pyszna czekolada, która zachwyca bogatym, głębokim smakiem. Doskonała opcja na każdą okazję – czy to jako szybka przekąska, czy też jako mały upominek dla kogoś bliskiego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2434 kJ/585 kcal
    Tłuszcz: 40,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25,5 g
    Węglowodany: 47,8 g
    w tym cukry: 46,7 g
    Białko: 5,4 g
    Sól: 0,18 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 15 – 18℃. Chronić przed ciepłem.

    15,30 
  • CZEKOLADA CIEMNA 70 % Z ORZECHAMI PEKAN BIO 40 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, ORZECHY PEKAN* 15 %, ORZECHY LASKOWE*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Zawartość masy kakaowej minimum 70 %.

    OPIS
    Nasza autorska surowa czekolada to prawdziwa gratka dla miłośników czekolad! Jest subtelna w smaku i pozbawiona mocnej goryczy. Surowa czekolada zapewnia nam intensywny smak ziaren peruwiańskiego kakaowca, które świetnie komponują się ze delikatnością orzechów pekan. Gwarantujemy, że ta kombinacja zaskoczyła pozytywnie już niejednego smakosza słodkich przekąsek!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2500 kJ/604 kcal
    Tłuszcz: 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 26 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,00 
  • CZEKOLADA CIEMNA 80 % BIO 40 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    nieprażone ziarno kakao*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa minimum 80 %.

    OPIS
    Gorzka czekolada 80 % bez dodatków. Wegańska, klasyczna, bogata w smaku. Stworzona dla miłośników głębokiego smaku gorzkiej czekolady. 
    Nasza autorska surowa czekolada to prawdziwa gratka dla miłośników czekolad! Jest subtelna w smaku i pozbawiona mocnej goryczy. Surowa czekolada zapewnia nam intensywny smak ziaren peruwiańskiego kakaowca. Gwarantujemy, że ta kombinacja zaskoczyła pozytywnie już niejednego smakosza słodkich przekąsek!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2537 kJ/612 kcal
    Tłuszcz: 49 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 32 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 19 g
    Błonnik: 9,2 g
    Białko: 8,7 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne orzechy

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    14,00 
  • CZEKOLADA CIEMNA 88 % BIO 40 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    nieprażone ziarno kakao*, cukier kokosowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa minimum 88 %.

    OPIS
    Gorzka czekolada 88 % wytworzona z surowych ziaren kakaowca, w której mocno wyczuwalny jest smak ziarna kakaowca. Mimo zawartości kakao na poziomie 88 % zaskakuje łagodnością, przy czym nie jest pozbawiona swojego intensywnego charakteru.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2318 kJ / 561 kcal
    Tłuszcz: 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 12 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,28 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,70 
  • CZEKOLADA CIEMNA 99 % BIO 40 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    nieprażone ziarno kakao*, cukier kokosowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa minimum 99 %.

    OPIS
    Gorzka czekolada 99 % bez dodatków. Wegańska, klasyczna, bogata w smaku. Stworzona dla miłośników głębokiego smaku gorzkiej czekolady. 
    Nasza autorska surowa czekolada to prawdziwa gratka dla miłośników czekolad! Jest subtelna w smaku i pozbawiona mocnej goryczy. Surowa czekolada zapewnia nam intensywny smak ziaren peruwiańskiego kakaowca. Gwarantujemy, że ta kombinacja zaskoczyła pozytywnie już niejednego smakosza słodkich przekąsek!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2408 kJ/584 kcal
    Tłuszcz: 51 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,9 g
    w tym cukry: 2,4 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    14,70 
  • CZEKOLADA CREAMY Z MIGDAŁAMI I SOLĄ BEZ DODATKU CUKRU BIO 40 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    tłuszcz kakaowy*, inulina*, MIGDAŁY* 23 %, substancja słodząca: erytrytol*, sproszkowany napój OWSIANY*, nieprażone ziarno kakao*, sproszkowany miąższ kokosowy*, naturalne aromaty, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny).
    Masa kakaowa min. 31 %.

    OPIS
    Kremowa czekolada, która według wielu jest lepsza niż klasyczne czekolady mleczne w połączeniu z chrupiącymi migdałami oraz nutą soli. Propozycja dla miłośników smaków słonego karmelu oraz idealnej kremowości.
    Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1972 kJ/474 kcal
    Tłuszcz: 38 g
    w tym kwasy nasycone: 18 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 4,6 g
    w tym poliole: 13 g
    Błonnik: 25 g
    Białko: 7,4 g
    Sól: 0,6 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,00 
  • CZEKOLADA CREAMY Z TRUSKAWKAMI BEZ DODATKU CUKRU BIO 40 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    tłuszcz kakaowy*, inulina*, substancja słodząca: erytrytol*, MIGDAŁY*, sproszkowany napój OWSIANY*, nieprażone ziarno kakao*, sproszkowany miąższ kokosowy*, naturalne aromaty, liofilizowane truskawki* 2 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny).
    Masa kakaowa min. 31 %.

    OPIS
    Nasza autorska kremowa czekolada to prawdziwa gratka dla miłośników kremowości! Jest niezwykle subtelna w smaku dzięki użyciu czystego miąższu kokosowego. Surowa czekolada zapewnia nam intensywny smak ziaren peruwiańskiego kakaowca, które świetnie komponują się z nutami owocowymi. Gwarantujemy, że ta kombinacja zaskoczyła pozytywnie już niejednego smakosza słodkich przekąsek!
    Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1897 kJ/456 kcal
    Tłuszcz: 36 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 6,1 g
    w tym poliole: 15 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 5,8 g
    Sól: 0,21 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,00 
  • CZEKOLADA DESEROWA Z MALINAMI BIO 53 g – CUKIERNIA STAROPOLSKA

    SKŁADNIKI
    czekolada ciemna* (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*), malina liofilizowana* (2,8 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 56,5 %

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2198 kJ/ 528 kcal
    Tłuszcz: 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 41 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    16,80 
  • CZEKOLADA DESEROWA Z TRUSKAWKAMI I JEŻYNAMI BIO 53 g – CUKIERNIA STAROPOLSKA

    SKŁADNIKI
    czekolada deserowa* (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*), jeżyna liofilizowana* (1,4 %), truskawka liofilizowana* (1,4 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Masa kakaowa minimum 56,5 %. Czekolada ręcznie robiona. Zawiera liofilizowane truskawki i jeżyny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2207 kJ/ 530 kcal
    Tłuszcz: 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
    Węglowodany: 45 g
    w tym cukry: 41 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    16,80 
  • CZEKOLADA DESEROWA Z TRUSKAWKAMI I MALINAMI BIO 53 g – CUKIERNIA STAROPOLSKA

    SKŁADNIKI
    czekolada ciemna* (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*), malina liofilizowana* (1,4 %), truskawka liofilizowana* (1,4 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Masa kakaowa minimum 56,5 %. Czekolada ręcznie robiona. Zawiera liofilizowane truskawki i maliny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2188 kJ/526 kcal
    Tłuszcz: 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 41 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 6 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    16,80 
  • Czekolada gorzka 100% kakao ekologiczna 50g – Alce Nero

    SKŁADNIKI
    masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 % tabliczka kakaowa z dodatkiem wanilii. Tabliczka kakaowa jest bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 2726 kJ / 649 kcal
    Tłuszcz – 60 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 37 g
    Węglowodany – 8,0 g
    w tym cukry – 0,6 g
    Błonnik- 15 g
    Białko -12 g
    Sól – 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 16 – 18 ℃.

    18,20 
  • CZEKOLADA GORZKA 70 % BIO 40 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa minimum 70 %.

    OPIS
    Jest to gorzka czekolada wytworzona z surowych ziaren kakaowca, w której gorycz surowego ziarna przenika się z karmelową nutą nektaru z kwiatu palmy kokosowej. Tabliczka tej czekolady zaskakuje łagodnością, przy czym nie jest pozbawiona swojego intensywnego charakteru.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2443 kJ / 590 kcal
    Tłuszcz: 45 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
    Węglowodany: 33 g
    w tym cukry: 29 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    14,00 
  • CZEKOLADA GORZKA 72 % BIO 100 g – MEYBONA

    SKŁADNIKI
    miazga kakaowa*, cukier trzcinowy nierafinowany*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 72 %.

    OPIS
    Wyśmienita tabliczka gorzkiej czekolady, idealna dawka energii na każdą porę dnia, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2484 kJ/601 kcal
    Tłuszcz: 46,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
    Węglowodany: 32,7 g
    w tym cukry: 27,7 g
    Białko: 8,2 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA), MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), MIGDAŁY i ORZECHY LASKOWE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed ciepłem.

    19,20 
  • CZEKOLADA GORZKA 75 % FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 100 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    miazga kakaowa*, cukier trzcinowy* (23 %), tłuszcz kakaowy*, wanilia*. Masa kakaowa min. 75 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2516 kJ / 599 kcal
    Tłuszcz – 47 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 29 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 24 g
    Błonnik – 12 g
    Białko – 9,0 g
    Sól – 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 16-18 ℃, z dala od obcych zapachów.

    22,50